Találatok száma: 2497
Eszünk

Szuper volt a Mini SVÉT
2018. 02. 26. | Szabó Hajnalka
Az égiek kegyesek voltak, az előrejelzések ellenére nem esett, tiszta, napsütéses időben, 600 látogatóval, jó hangulatban zajlott a szigetmonostori Mini SVÉT…
Beszélgetünk

A kis pincék reneszánsza
2018. 02. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Ádám Gáborral
A cserépkályhában lobog a tűz, a Sabar-hegy fölött ragyognak a csillagok. Ádám Gábor gyakorlott mozdulattal nyitja a palackot, mintha dugóhúzóval a kezében született volna. Pedig nincs még egy évtizede sem, hogy megvette az első ültetvényt Káptalantóti határában...
Iszunk

Benéztünk a Filterybe
2018. 02. 23. | Bőti László
Kávét vagy teát? Nem kell előre eldöntened! A budapesti Lónyay utca legújabb helyének koncepciója meghökkentően újszerű, hasonlóval itthon még nemigen találkozhatott a közönség…
Utazunk

Fedezzük fel Rabatot!
2018. 02. 22. | Szabó Edit
Marokkó fővárosa Marrakeshből nagyjából négy és fél órányi vonatúttal érhető el, az utazás kényelmes és biztonságos. Ha reggeli után elindulunk, a délután közepén már Rabat utcáin bolyonghatunk…
Iszunk

Móri bormustra
2018. 02. 21. | Izsák Norbert
Ezerjóélményekkel és sok tanulsággal szolgált a minap megtartott móri bormustra, ahová a Borsmenta is ellátogatott. Elismerésre méltó fejlődésen ment át ez a hazai viszonylatban is kis borvidék az elmúlt évtizedben, ám az útnak – és az útkeresésnek – még nincs vége…
Eszünk
Beszélgetünk

A tiszta ízeket keresem
2018. 02. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Farkas Mózessel
Tizenkilenc évesen kis híján megnyerte a Konyhafőnök című tehetségkutató versenyt, ám azóta nagyon keveset hallottunk róla. Meg is lepődtünk, amikor kiderült, hogy a szigligeti Villa Kabala konyháját a tavaly nyári nyitás óta Farkas Mózes vezeti…
Eszünk

Mini SVÉT a Rosinantéban
2018. 02. 13. | Szabó Edit
Szombat délután rendhagyó programot rendez a szigetmonostori Rosinante Fogadó. A tavaszváró Mini SVÉT-en hat kitűnő vidéki étterem séfjei kényeztetik a vendégeket. A belépés ingyenes, de az ételekért fizetni kell…
Eszünk

A triciklis ló birodalma
2018. 02. 10. | Szabó Hajnalka
Ki járt már a Frankel Delikátban? A Margit híd budai hídfőjének közelében nyílt üzlet színvonalas kistermelők portékáját kínálja. Érdemes betérni…
Eszünk

Pohner Ádám megnyerte!
2018. 02. 09. | Szabó Edit
A két évvel ezelőtti Bocuse d’Or verseny országos döntőjén Széll Tamás mögött a második helyet szerezte meg, most viszont megnyerte a magyar bajnokságot a még mindig csak 24 esztendős Pohner Ádám…
Eszünk

Ubisali és roppanós panír
2018. 02. 06. | Bőti László
Tavaly, nyitás után járultunk a Séf Asztalához először, és nemrég újra felkerestük Wolf András „gyorséttermét”. Műanyag levegő ide, bevásárlóközpont oda, a rántott hús majdnem jobb, mintha anya készítette volna…
Iszunk

Szakadjunk ki a valóságból!
2018. 02. 03. | Szabó Hajnalka
Egy varázslatos „erdőben” jártunk, és egy mesébe illő történetet is hallottunk hozzá. Mindezt Budapesten, az Aria Hotel tetején, a High Note Sky Barban. Aki nem hiszi, járjon utána…
Eszünk
Beszélgetünk

Természetesen, ahogy a jó bor készül
2018. 01. 31. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Andrással
Szolnokon él, de ma is karcaginak vallja magát Rácz András, a Borsmenta fotópályázatának közönségdíjasa. Az amatőr fotográfus Szívhez közel című képével aratott sikert, amelyen a Luka Pincészet bora és mögötte a borász, Luka Enikő is látható…
Tesztelünk

Csite Családi Birtok: Toplec Tokaji Furmint 2015
2018. 01. 30. | Szabó Edit
Bájos illatú furmint, amelyhez a Határi-dűlő Toplec-aldűlőjében szüretelték a szőlőt. Tartalmas, gazdag bor, ételt kíván…