Találatok száma: 2499
Beszélgetünk

Most váltunk felnőtté
2017. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Ludányi Balázzsal
Beleszületett a borászkodásba, de ahogyan ő mondja, nem szőlőt termel, hanem szőlőtőkéket gondoz, és a kétkezi munkájával egy őshonos kultúrát ápol. Ludányi Balázs, a Centurio Szőlőbirtok borásza hisz a termőhely erejében, azért is lett a Magna Mátra alapító tagja…
Eszünk

Irodalom a fazékban
2017. 03. 15. | Raab Zsuzsanna
Programajánló a szavak és az ízek szerelmeseinek
Különleges gasztronómiai kalandban lehet részünk, ha március 31-ig ellátogatunk a Petőfi Irodalmi Múzeum „Írói fogások” című kiállítására. Családi étkészletek, hamisítatlan receptek, régi történetek várnak minket, és persze irodalom a javából…
Iszunk

Bikavér – szitokszó vagy zászlósbor?
2017. 03. 14. | Szabó Hajnalka
Itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a nagyszülők szekrényének tetején porosodó vörösborok emlékével! Az új bikavér elegáns és szexi…
Iszunk

Legendás kocsmák, kocsmai legendák
2017. 03. 13. | Bőti László
Mi a közös az ókori egyiptomiakban, a honfoglaló magyarokban és a szocializmus idején a Balatonnál nyaraló németekben? Semmi, vághatnánk rá csípőből. Hacsak az nem, ami Švejket, a derék katonát, Dreher Antalt és a mi jó Krúdynkat is összeköti. Hacsak az nem…
Főzünk

Habot verni kottából, vonóval
2017. 03. 12. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 4.: Rigójancsi
Ha izzik a szenvedély, kit érdekel a precíz receptúra? Fekete csokoládélöket egy hűvös délutánon. Rigójancsi, a szívhez szóló…
Beszélgetünk

Hiszünk a Mátrában
2017. 03. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Benedek Péterrel
Benedek Péter, a folyton mosolygó borász Gyöngyöstarjánban készíti boldogító, mély elhivatottságot tükröző borait. A termőhely és az ott születő borok iránt egyaránt felelősséget érez, nem véletlen hát, hogy ő is csatlakozott a nemrég megalakult Magna Mátra Egyesülethez…
Iszunk

Egyre többen
2017. 03. 10. | Burai László
Tavaly négy részben mutattuk be a budapesti újhullámos kávézókat – magunk is meglepődtünk, hogy mostanra annyi újdonság van, amivel az ötödik rész is indokolttá vált.
Tesztelünk

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Irsai Olivér 2015
2017. 03. 09. | Szabó Edit
Kedves, üde, gyümölcsös bor, amely már az illatával elvarázsol. Könnyű inni, könnyű szeretni. Kezdő borfogyasztóknak is ajánljuk.
Vendégoldal

Taavaszi szél viiiiizeeet áraszt…
2017. 03. 08. | Bodó Judit
Bottszerda 4.
Kisütött a nap, tisztességes ajánlatok érkeztek, volt egy vertikális kóstoló, aztán szomszédoltunk egy kicsit a Somlón meg a Balatonnál. Ja, és megvolt a farsang is, Magasztárral fűszerezve. Ma erről szól a Bottszerda…
Iszunk

Itt a március, itt a VinCE!
2017. 03. 07. | Szabó Edit
Programajánló
Március 17-19. között ismét VinCE Budapest Wine Show lesz a Corinthia Hotelben. Kelet-Közép-Európa egyik legrangosabb borpiaci találkozójára nyolcadik alkalommal kerül sor a magyar fővárosban. A rendezvény 160 kiállítóval és izgalmas mesterkurzusokkal várja a borkedvelőket...
Főzünk

Rózsakalács
2017. 03. 06. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 4.
Megszakítva a sós sorozatot, jöjjön most egy édes borkorcsolya a közelgő nőnap alkalmából! Egy meghitt estén, egy csokor illatos vörös rózsa, egy pohár izgalmas, fűszeres turán vagy egy jó portói mellé ajánljuk…
Főzünk

Az Esterházy-torta
2017. 03. 05. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 3.
Az Esterházy-torta árva lány, nem tudni kinél látta meg először a napvilágot. Talán Sacher mester habverőit sejthetjük a háttérben...
Beszélgetünk

Nem ismerek lehetetlent
2017. 03. 04. | Szabó Edit
Dehogy akart borász lenni! Szombathelyen diplomázott, és úgy tervezte, majd festeget egész életében. Édesapja váratlan halála azonban hirtelen felnőtté tette... Luka Enikővel beszélgettünk…
Iszunk

Megmozdul a föld
2017. 03. 03. | Burai László
Évek óta hallani, hogy a Mátra kincseket rejt. Időnként ezekből egy-egy a felszínre is kerül, de tény, hogy a borvidék áttörése eddig váratott magára. Lehet, hogy a most színre lépő Magna Mátra lesz a kezdet?
Tesztelünk

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2015
2017. 03. 03. | Szabó Edit
Üde, rendkívül energikus fehérbor az egzotikus gyümölcsök illatával és pazar parfümösséggel. Aki szereti az intenzív aromákat, ezt is kedvelni fogja.