Találatok száma: 2496
Iszunk

Harmadik etap
2016. 09. 21. | Burai László
Igazán szerencsések vagyunk, hiszen eddig tizenhárom kávézót jártunk be együtt, mégsem kell attól félni, hogy egyszer csak elfogynának. Ezúttal Budán is körülnézünk, így kiderül, hogy mi újság a Duna másik oldalán
Iszunk

Húszéves az Etyeki Kúria
2016. 09. 20. | Szabó Edit
Már akkor is szeretném őket, ha nem lenne jó a boruk. Hát még így! Isten éltessen benneteket!
Iszunk

Cseppben a lélek
2016. 09. 17. | Szabó Edit
A „Villányi Franc”
Tavaly csak a kóstolónap volt nyilvános, az idén azonban már a szakmai konferencián is részt vehet bárki, aki szeretne többet tudni erről az izgalmas fajtáról és a belőle készült borról.
Iszunk

Szekszárd, szüret előtt
2016. 09. 16. | Burai László
A Szekszárdi Szüreti Napokat már korábban ajánlottuk; nem véletlenül, ez az egyik legjobb borfesztivál az országban, a borok mellett az szekszárdi borászokat is kedveljük. Ez adta az ötletet, hogy a fesztivál előtt meglátogassunk pár pincét.
Iszunk

Szüreti sör
2016. 09. 15. | Szabó Edit
Az elkészült „harvest ale” friss, üde, illatos sör lesz majd, hangulatában kicsit olyan, mint a boroknál a beaujolais nouveau…
Iszunk

Kávézni indulunk újra
2016. 09. 14. | Burai László
Az előző heti körkép után sok visszajelzést kaptunk, hogy milyen kávézók maradtak ki a cikkből. Szerencsére az összes javasolt helyet jól ismerjük, és a listánkon is szerepelnek, így semmi ok az aggodalomra, nem maradnak ki. Újabb hat kávézóval folytatjuk a bemutatást.
Iszunk

Történelem, fenékig! 2. rész
2016. 09. 13. | Szabó Edit
Hogy milyen egy 150 éves bor? Most elmeséljük. Íme másfél századnyi történelem kilenc tokaji aszú cseppjein keresztül…
Iszunk

Történelem, fenékig! 1. rész
2016. 09. 10. | Szabó Edit
Hogy milyen egy 150 éves bor? Most elmeséljük. Íme másfél századnyi történelem kilenc tokaji aszú cseppjein keresztül…
Iszunk

A Várba fel!
2016. 09. 09. | Burai László
Hiába minden fanyalgás, az vitathatatlan, hogy a magyar boros élet egyik legfontosabb rendezvénye még mindig a Budapest Borfesztivál, amit idén 25. alkalommal rendeznek meg. Az első napon már mi is fent voltunk a Várban, ajánlunk is pár izgalmas bort...
Beszélgetünk

Az édenkert maga
2016. 09. 08. | Szabó Edit
Beszélgetés Litauszki Zsolttal
„Hatalmas váltás lesz. Tímeával, a feleségemmel mi már voltunk a Karib-térségben, de a gyerekek még soha nem jártak ott. Október végén, legkésőbb november elején indulunk. Óriási kaland vár ránk…”
Iszunk

Merre induljunk kávézni?
2016. 09. 07. | Burai László
Hetek óta mesélünk az újhullámos kávéról, az eredetekről és elkészítési eljárásokról, így joggal merül fel a kérdés, hogy merre érdemes indulni, ha belekóstolnánk a specialty műfajába. Egy csokorra való kávézót mutatunk be most, köztük jópár kedvencünket.
Eszünk

Áll az idő
2016. 09. 06. | Szabó Edit
A Kádár szombati étlapja arról híres, hogy a hagyományosan magyar fogások mellett ilyenkor mindig szerepel a kínálatban maceszgombócleves és sólet, többféle feltéttel. Természetes ez a zsidó negyed közepén, sok vendég kifejezetten ezért jár ide…
Iszunk
Iszunk

Méltósággal idősödni
2016. 09. 02. | Burai László
St. Andrea olaszrizling Egerszólát 2007
Korán isszuk meg a borainkat, ez nem kérdés. Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy korábbi évjáratok borait esély sincs megvásárolni, így minden alkalom ünnep, amikor egy-egy olyan bort kóstolunk, ami régóta nincs piacon.
Tesztelünk

Légli Pincészet: Rosé 2015
2016. 09. 01. | Szabó Edit
Üde, gyümölcsös balatoni rozé a mindennapokra.