Találatok száma: 2492
Iszunk

Szüreteljünk!
2016. 08. 26. | Burai László
Rövid pihenés előzte meg a lassan beköszöntő őszt, sok szempontból is izgalmas évszak ez nekünk, indul a szüret, és ezzel párhuzamosan rengeteg klassz program és rendezvény vár ránk.
Utazunk

Lisszabon, az ismeretlen ismerős 1.
2016. 08. 25. | Raab Zsuzsanna
„Utas, ki útján elmerengett –
Két úton jártam párhuzamosan,
Része voltam tájnak, tereknek
Emléktelenül, vakon, társtalan.”
(Fernando Pessoa)
Utazunk

Haggyá’ lógva!
2016. 08. 08. | Szabó Edit
avagy: szabadságra ment a Menta.
Felfrissülésre mindenkinek szüksége van – a Borsmenta stábjának ugyanúgy, mint az olvasóknak. Arról nem is beszélve, hogy a többség most minden figyelmét Rio felé fordítja – mi is.
Beszélgetünk

Egy blogger élete – Bezselics Ildikó
2016. 08. 06. | Szerdahelyi Krisztina
A hat éve indult Két cica konyhája ma már az egyik legnépszerűbb gasztroblog az országban. Írója, Bezselics Ildikó korábban televíziós szerkesztőként, újságíróként dolgozott, majd egy hirtelen elhatározással hátat fordított addigi életének, és két cicájával, Lénával és Ginevrával vidékre költözött…
Iszunk

Vissza a gyökerekhez!
2016. 08. 05. | Burai László
Sokat beszéltünk már a kávéról az elmúlt hetekben, lassan tisztul, hogy mi is az az újhullámos kávé. Írtunk a pörkölés fontosságáról, ennek kapcsán a feldolgozásról is esett pár szó. Épp itt az ideje, hogy végigvegyük a legfontosabb kávétermelő országokat is.
Tesztelünk

Káli Kövek Borászat: Szentantalfa Rajnai Rizling 2014
2016. 08. 04. | Szabó Edit
Zamatos rajnai rizling a Balaton északi partjáról elsősorban azoknak, akik jó barátságban vannak a savakkal, és szívesen isznak egy pohár fehérbort meleg nyári estéken a kertben vagy a teraszon.
Főzünk

Az olajbogyó
2016. 08. 04. | Szabó Edit
Kevesen tudják, hogy 10 deka zöld olajbogyó tartalmazza a napi E-vitamin-szükségletünk közel harmadát, ugyanennyi fekete bogyóban pedig megtalálható a napi vasszükséglet csaknem fele…
Iszunk

Útkeresés
2016. 08. 03. | Burai László
Izgalmas volt a legutóbb Homoky Dorka kóstolója a VinoPiano borbárban, így nem is lehetett kérdés, hogy a következő alkalommal is ott leszünk, amikor az egyik legújabb borász, Vincze Tomi mutatkozik be a borain keresztül.
Beszélgetünk

Nem sürget semmi
2016. 08. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Nimróddal
„Szeretem, ha jut idő az élet élvezetére, örömömet lelem a művészetekben, szeretek együtt lenni a barátaimmal, vagy csak családi körben kinyitni egy palack bort esténként...”
Iszunk

Irány az Ördögkatlan!
2016. 07. 30. | Szabó Edit
Kedden startol a IX. Ördögkatlan Fesztivál
A programokat felsorolni is nehéz lenne, így mi igyekszünk hűek lenni önmagunkhoz. Szubjektív válogatásunkban a pohár feneke felől közelítünk, bízva abban, hogy lesz, aki vonzónak találja ezt a nézőpontot...
Iszunk

Tartalmat keresve
2016. 07. 29. | Burai László
Nyaraláskor egyértelműen a könnyedebb boroké a főszerep, leginkább fröccsként fogynak; ebben a kategóriában nálam verhetetlenek a Danubiana-borok, a zöld veltelini és a rozé is ár-érték bajnok, nem érdemes tovább keresgélni.
Beszélgetünk

Szeretek a dolgok mögé látni
2016. 07. 28. | Raab Zsuzsanna
„Egy pohár borral a kezünkben ne a borról beszélgessünk, hanem az életről” – tanácsolja Molnár Andor, és okosan tesszük, ha megfogadjuk a szavát…
Iszunk

Túlélőkészlet
2016. 07. 27. | Burai László
Lelkes home baristaként komoly fejtörés elé állított az éves nyaralás. Maximalizmus kontra véges csomagtartó-kapacitás. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy hétig „tiszta” leszek, de pont a nyaralás alatt mondanék le a szenvedélyemről?
Tesztelünk

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Rosé 2015
2016. 07. 26. | Szabó Edit
Ropogós, friss, üde, zamatos, gyümölcsös. Éppen az, amiért a rozét szeretjük. A mennyiséggel azért vigyázzunk, mert az alkoholtartalom kissé magasabb, mint azt a rozéknál megszoktuk...
Főzünk

A rózsaszín ötven árnyalata
2016. 07. 26. | Szabó Edit
Fejtettbab-főzelék natúr csirkemellel
Tökéletes nyári vacsora, ráadásul kötelező hozzá meginni 1-2 pohár rozébort, csak azzal lehet teljes a színskála.