Találatok száma: 2492
Iszunk
Szüreteljünk! című cikk borítóképe

Szüreteljünk!

2016. 08. 26. | Burai László
Rövid pihenés előzte meg a lassan beköszöntő őszt, sok szempontból is izgalmas évszak ez nekünk, indul a szüret, és ezzel párhuzamosan rengeteg klassz program és rendezvény vár ránk.
Utazunk
Lisszabon, az ismeretlen ismerős 1. című cikk borítóképe

Lisszabon, az ismeretlen ismerős 1.

2016. 08. 25. | Raab Zsuzsanna
„Utas, ki útján elmerengett – Két úton jártam párhuzamosan, Része voltam tájnak, tereknek Emléktelenül, vakon, társtalan.” (Fernando Pessoa)
Utazunk
Haggyá’ lógva! című cikk borítóképe

Haggyá’ lógva!

2016. 08. 08. | Szabó Edit
avagy: szabadságra ment a Menta. Felfrissülésre mindenkinek szüksége van – a Borsmenta stábjának ugyanúgy, mint az olvasóknak. Arról nem is beszélve, hogy a többség most minden figyelmét Rio felé fordítja – mi is.
Beszélgetünk
Egy blogger élete – Bezselics Ildikó című cikk borítóképe

Egy blogger élete – Bezselics Ildikó

2016. 08. 06. | Szerdahelyi Krisztina
A hat éve indult Két cica konyhája ma már az egyik legnépszerűbb gasztroblog az országban. Írója, Bezselics Ildikó korábban televíziós szerkesztőként, újságíróként dolgozott, majd egy hirtelen elhatározással hátat fordított addigi életének, és két cicájával, Lénával és Ginevrával vidékre költözött…
Iszunk
Vissza a gyökerekhez! című cikk borítóképe

Vissza a gyökerekhez!

2016. 08. 05. | Burai László
Sokat beszéltünk már a kávéról az elmúlt hetekben, lassan tisztul, hogy mi is az az újhullámos kávé. Írtunk a pörkölés fontosságáról, ennek kapcsán a feldolgozásról is esett pár szó. Épp itt az ideje, hogy végigvegyük a legfontosabb kávétermelő országokat is.
Tesztelünk
Káli Kövek Borászat: Szentantalfa Rajnai Rizling 2014 című cikk borítóképe

Káli Kövek Borászat: Szentantalfa Rajnai Rizling 2014

2016. 08. 04. | Szabó Edit
Zamatos rajnai rizling a Balaton északi partjáról elsősorban azoknak, akik jó barátságban vannak a savakkal, és szívesen isznak egy pohár fehérbort meleg nyári estéken a kertben vagy a teraszon.
Főzünk
Az olajbogyó című cikk borítóképe

Az olajbogyó

2016. 08. 04. | Szabó Edit
Kevesen tudják, hogy 10 deka zöld olajbogyó tartalmazza a napi E-vitamin-szükségletünk közel harmadát, ugyanennyi fekete bogyóban pedig megtalálható a napi vasszükséglet csaknem fele…
Iszunk
Útkeresés című cikk borítóképe

Útkeresés

2016. 08. 03. | Burai László
Izgalmas volt a legutóbb Homoky Dorka kóstolója a VinoPiano borbárban, így nem is lehetett kérdés, hogy a következő alkalommal is ott leszünk, amikor az egyik legújabb borász, Vincze Tomi mutatkozik be a borain keresztül.
Beszélgetünk
Nem sürget semmi című cikk borítóképe

Nem sürget semmi

2016. 08. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Nimróddal „Szeretem, ha jut idő az élet élvezetére, örömömet lelem a művészetekben, szeretek együtt lenni a barátaimmal, vagy csak családi körben kinyitni egy palack bort esténként...”
Iszunk
Irány az Ördögkatlan! című cikk borítóképe

Irány az Ördögkatlan!

2016. 07. 30. | Szabó Edit
Kedden startol a IX. Ördögkatlan Fesztivál A programokat felsorolni is nehéz lenne, így mi igyekszünk hűek lenni önmagunkhoz. Szubjektív válogatásunkban a pohár feneke felől közelítünk, bízva abban, hogy lesz, aki vonzónak találja ezt a nézőpontot...
Iszunk
Tartalmat keresve című cikk borítóképe

Tartalmat keresve

2016. 07. 29. | Burai László
Nyaraláskor egyértelműen a könnyedebb boroké a főszerep, leginkább fröccsként fogynak; ebben a kategóriában nálam verhetetlenek a Danubiana-borok, a zöld veltelini és a rozé is ár-érték bajnok, nem érdemes tovább keresgélni.
Beszélgetünk
Szeretek a dolgok mögé látni című cikk borítóképe

Szeretek a dolgok mögé látni

2016. 07. 28. | Raab Zsuzsanna
„Egy pohár borral a kezünkben ne a borról beszélgessünk, hanem az életről” – tanácsolja Molnár Andor, és okosan tesszük, ha megfogadjuk a szavát…
Iszunk
Túlélőkészlet című cikk borítóképe

Túlélőkészlet

2016. 07. 27. | Burai László
Lelkes home baristaként komoly fejtörés elé állított az éves nyaralás. Maximalizmus kontra véges csomagtartó-kapacitás. Még az is megfordult a fejemben, hogy egy hétig „tiszta” leszek, de pont a nyaralás alatt mondanék le a szenvedélyemről?
Tesztelünk
Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Rosé 2015 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Rosé 2015

2016. 07. 26. | Szabó Edit
Ropogós, friss, üde, zamatos, gyümölcsös. Éppen az, amiért a rozét szeretjük. A mennyiséggel azért vigyázzunk, mert az alkoholtartalom kissé magasabb, mint azt a rozéknál megszoktuk...
Főzünk
A rózsaszín ötven árnyalata című cikk borítóképe

A rózsaszín ötven árnyalata

2016. 07. 26. | Szabó Edit
Fejtettbab-főzelék natúr csirkemellel Tökéletes nyári vacsora, ráadásul kötelező hozzá meginni 1-2 pohár rozébort, csak azzal lehet teljes a színskála.