Találatok száma: 2500
Iszunk

Nyáribb már nem is lehetne
2016. 07. 15. | Burai László
Tegye fel a kezét, aki nyáron az Alföldről választ bort magának! Nem látok nagy tolongást... Pedig ha valamikor, akkor nyáron van igazán ideje kunsági borokat inni, akár fröccsnek.
Iszunk

Néha megnevettetem a Jóistent
2016. 07. 14. | Szabó Edit
„Néha megnevettetem a Jóistent azzal, hogy elmondom neki a terveimet. Aztán majd ő megmutatja, mi lesz valójában…” Molnár Júlia Dóra, a Csendes Dűlő Szőlőbirtok ifjú tulajdonosa a Balaton egyik legszebb teraszán ül, és viharsebességgel valósítja meg az álmait…
Iszunk

Ipszilon Tállyáról
2016. 07. 13. | Burai László
Bontogatják szárnyaikat a fiatal borászok Tokajban, ez nem kérdés, és pár hete már egy közös rendezvényen is megmutatta borait az Y-generáció Mádon. Akkor nem volt alkalmam részt venni, most pótoltam az elmaradás egy részét: Homoky Dorka borait kóstoltam...
Utazunk

Keszthely klassz hely
2016. 07. 12. | Szabó Edit
A környék változatos, de a város maga sem szűkölködik érdekes helyekben, izgalmas eseményekben, és akkor sem kell megijedni, ha megéhezünk-megszomjazunk.
Beszélgetünk

Kifinomultság és elegancia
2016. 07. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Christian Forget-val
Szenzációs magyar siker született az idei Champagne és Pezsgő Világbajnokságon. A Kreinbacher Birtok Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjét aranyéremmel jutalmazták a bírák. A Birtok csapatának munkáját tanácsadóként egy francia pezsgőmester is segíti, vele beszélgettünk.
Iszunk

Irány az éjszaka – Pécsett!
2016. 07. 08. | Burai László
A Budapesti Borbár Túra megmutatta, hogy rengeteg lehetőség van, ha az ember este borozni szeretne, mondjuk olyan helyen, ahol van választék, és értenek is a borokhoz. Budapesten tényleg sok a lehetőség, de mi a helyzet vidéken? Egy pécsi kirándulás kiváló alkalmat teremtett arra, hogy feltérképezzük az ottani helyzetet is.
Eszünk

Fűmagot vetni a betonon
2016. 07. 07. | Raab Zsuzsanna
A Pancs őstermelői piac a IX. kerületi Élesztő udvarban talált otthonra. Ezentúl minden vasárnap kinyitnak majd, hogy vegyszermentes zöldségeket, friss húsárut, házi szörpöket és zamatos gyümölcsöket kínáljanak a főváros lakóinak.
Iszunk

Geisha: kamu vagy csoda?
2016. 07. 06. | Burai László
Pontosan emlékszem az elsőre, fel tudom idézni az illatát, az ízét, az élményt, amit az első kortyban éreztem. Pillanatok alatt megvett kilóra, pedig elég szkeptikus voltam, ugyanolyan kamunak gondoltam, mint a Kopi Luwakot vagy a Blue Mountaint.
Beszélgetünk

Macikonyha
2016. 07. 05. | Upor László
Beszélgetés Váradi Viktorral és Oldal Gergellyel
Egy kávézó, ahol a medvék mindenütt jelen vannak. Még az ételek nevében is...
Beszélgetünk

Mese a nagymama szőlőjéről
2016. 07. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Váli Péterrel
Valahogy úgy jártunk Váli Péter pincéjében, mint Kányádi Sándor versében az elveszett török követ. És ez bizony mással is megeshet, ha arra a birtokra téved. A bor jó, a pince hűs, a házigazda pedig remek ember – a szó legnemesebb értelmében...
Iszunk

A sauvignon blanc, ha magyar
2016. 07. 01. | Burai László
Ha a Borsmenta szerkesztőségében összeülünk kóstolni, akkor legtöbbször egy-egy témát járunk körül. Persze nem olyan részletességre kell gondolni, ami mondjuk a teljes magyar kínálatot lefedné, de azért igen hasznosak ezek az alkalmak; érdekes például azonos szőlőfajtából készült borokat kóstolni, és a kisebb-nagyobb különbségeket felfedezni.
Iszunk

Ég és föld között
2016. 06. 30. | Szabó Edit
Ipacs Szabó István 2008-ban tévedt először a Tenkes-hegy Siklós-Máriagyűd felőli oldalára, és azonnal bele is szeretett a tájba. Fenn az ég kékje, alant az ültetvények zöldje, s a kettő között áll a kicsi pince, ahol a borok készülnek. „Ég és föld között”...
Iszunk

Feketén-fehéren
2016. 06. 29. | Burai László
Van pár olyan kérdés, ami mintegy vallásos szinten megosztja a kávéfogyasztókat. Az egyik ilyen az arabica-robusta vita, de talán ennél is élesebb az ellentét, ha a specialty és a „kommersz” kávék kérdését feszegetjük. Nézzük, hogy pontosan mit is takar a rejtélyes specialty kávé kifejezés
Utazunk

Hétvége Brüsszelben 1.
2016. 06. 28. | Szabó Edit
Csokizóna
Lehet szeretni vagy nem szeretni, a belga csokoládé fogalom. Magára valamit is adó csokiőrült nem tervezhet úgy egy brüsszeli hétvégét, hogy abban az istenek eledele ne játsszon fontos szerepet…
Beszélgetünk

A tányér a vásznam, az íz a temperám
2016. 06. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Baracskay Angélával
Baracskay Angélának két kézzel szórta a tehetséget a Teremtő. A Baraka főcukrászának egyedi desszertjei aprólékos műgonddal megkomponált alkotások. Szegényebb lenne nélkülük a világ…