Találatok száma: 2496
Eszünk
Vadat és halat, s mi jó falat című cikk borítóképe

Vadat és halat, s mi jó falat

2016. 05. 11. | Szabó Edit
A Bocuse d’Or első versenynapjáról jelentjük 2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A verseny első napján 10 nemzet szakácsai álltak starthoz, hogy bemutassák főzőtudományukat. Széll Tamás szerdán versenyez majd. A Borsmenta a helyszínen járt...
Tesztelünk
La Vida Al Camp: Cava Brut című cikk borítóképe

La Vida Al Camp: Cava Brut

2016. 05. 10. | Szabó Edit
Egy pohár gyümölcsös elegancia, könnyed kísértés, a francia hagyományok és a spanyol ízek csodálatos ötvözete. A cava a spanyolok pezsgője. Tanuljuk meg a nevét, érdemes!
Főzünk
Osztriga citrommal című cikk borítóképe

Osztriga citrommal

2016. 05. 10. | Szabó Edit
Fogyaszthatjuk nyersen, az osztriga ízét, lényegét így élvezhetjük leginkább, de ismerjük a grillezett, sőt a bundázott változatát is. Élvezetének adjuk meg hát a módját, és soha ne feledjük azt a pohár italt, ami az élményt még tökéletesebbé teszi.
Beszélgetünk
Euforikus pillanatok című cikk borítóképe

Euforikus pillanatok

2016. 05. 07. | Szabó Edit
„Megpróbáltam megőrizni a hidegvéremet, de be kell vallanom, hogy euforikus pillanatokat okozott a borok nyitás utáni kóstolása, ugyanis szinte kivétel nélkül mindegyik tökéletes állapotban volt” - nyilatkozta a Borsmentának Szik Mátyás sommelier az 1800-as, 1900-as években született borok kóstolása után.
Iszunk
Irány az éjszaka! című cikk borítóképe

Irány az éjszaka!

2016. 05. 06. | Burai László
Eszünk
Pesti ízek reneszánsza című cikk borítóképe

Pesti ízek reneszánsza

2016. 05. 05. | Szabó Edit és Raab Zsuzsanna
Budapest egyik legimpozánsabb épületében kapott helyet a Pesti Vigadó Étterem, ahol a fogásokat a régi magyar paraszti ételek, valamint a bécsi konyha hagyományait sajátosan ötvöző „pesti konyha” szellemében tálalják.
Iszunk
Micsoda, filterkávé? című cikk borítóképe

Micsoda, filterkávé?

2016. 05. 04. | Burai László
Abban, hogy megszerettem a kávét, több dolog is döntő fontossággal bírt, de talán a legmeghatározóbb az volt, amikor először kóstoltam jól elkészített filterkávét. Akkor íródott felül bennem minden, amit a kávéról korábban gondoltam, és ez az utazás azóta is tart.
Beszélgetünk
Jó belefeledkezni! című cikk borítóképe

Jó belefeledkezni!

2016. 05. 03. | Szabó Edit
„A Borászok Borásza kitüntetés számomra motiváció és komoly felelősség: még több tevékeny nap a szőlőben, a pincében. A mi szakmánkban nem lehet megállni” – nyilatkozta a Borsmentának Bacsó András, a Tokaj Oremus Pincészet birtokigazgatója, a Borászok Borásza cím idei birtokosa.
Beszélgetünk
Minden titkomat nem árulhatom el című cikk borítóképe

Minden titkomat nem árulhatom el

2016. 04. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval Tíz évig tartó tanulás, tengernyi akadály és vizsga leküzdése után már csak egyetlen erőpróba választotta el a Master of Wine címtől, ám ezt a magasságot végül nem sikerült megugrania. Kudarc vagy felszabadulás? Erről beszélgettünk Romsics Lászlóval, aki február eleje óta a Csányi Pincészet vezérigazgatójaként új kihívásokkal néz szembe.
Iszunk
A szomszéd zöldje című cikk borítóképe

A szomszéd zöldje

2016. 04. 29. | Burai László
Annyiszor hasonlítgatjuk a külföldi borokhoz a magyar kínálatot, hogy kíváncsiak lettünk, vajon tényleg annyival izgalmasabbak, színesebbek-e, mint azt sokan állítják.
Iszunk
Túlélő kadarka című cikk borítóképe

Túlélő kadarka

2016. 04. 28. | Burai László
Már több mint egy hónapja beköltöztem, amit, ugye, egy szekszárdi kadarkával ünnepeltem meg. Épp itt volt az ideje egy újabbnak...
Tesztelünk
Weninger Pincészet: Pinot Noir 2013 című cikk borítóképe

Weninger Pincészet: Pinot Noir 2013

2016. 04. 27. | Szabó Edit
Biodinamikus ültetvényről származó könnyed, üde, organikus bor mindazoknak, akik hisznek a természetességben.
Főzünk
Tepsis csirke almával és rozmaringgal című cikk borítóképe

Tepsis csirke almával és rozmaringgal

2016. 04. 27. | Szabó Edit
Sok háziasszony esküszik a csirkemellfilére, pedig a combfilé szaftosabb, ízletesebb alapanyag. Érdemes kipróbálni…
Eszünk
Irodalom a tányérban című cikk borítóképe

Irodalom a tányérban

2016. 04. 27. | Szabó Edit
Az irodalmi menü hét végéig még elérhető a Corso étteremben. Ha kisüt a nap, foglaljunk helyet a teraszon, hogy ebéd közben gyönyörködhessünk a panorámában.
Iszunk
Jó teát! című cikk borítóképe

Jó teát!

2016. 04. 26. | Szabó Edit
„Várom a napot, amikor a vacsora végén minden valamirevaló étteremben ugyanolyan bizalommal lehet majd kávét, desszertbort, konyakot vagy teát rendelni – és ugyanolyan minőségben is lehet élvezni.”