Találatok száma: 2500
Utazunk

Puglia pár percben 3.
2016. 05. 17. | Szabó Edit
Észak Dél „ellen”
Baritól mehetünk északnak vagy délnek, a part mentén rengeteg vonzó kisváros vár felfedezésre. Mindenütt akad pár szép templom, minimum egy impozáns erődítmény, néhány kedves tér, és éhen-szomjan sem maradunk, az biztos.
Iszunk

Hársalgás
2016. 05. 14. |
Ha minden szuperhősnek van segédje, akkor úgy gondolom, hogy a furmintnak a hárslevelű a társa. Logikus, hogy a Furmint Februárnak is legyen kistesója, mégpedig hárstematikával, nemde?
Iszunk

Kávébajnokok
2016. 05. 13. | Burai László
Micsoda hét ez! A Bocuse d’Or európai döntőjével egy időben a magyar baristabajnokság talán két legkomolyabb presztízsű kategóriájában is bajnokokat avattak.
Eszünk

Legfelső fok
2016. 05. 12. | Szabó Edit
Széll Tamás győzött Budapesten
„Amikor kiderült a harmadik és a második helyezett, azt hittem, hogy nem sikerült, mert az meg sem fordult a fejemben, hogy mi nyerjünk” – mondta az eredményhirdetés után Szabó Kevin, a commis, aki nehezen tudta visszagyűrni könnyeit.
Eszünk

Vadat és halat, s mi jó falat
2016. 05. 11. | Szabó Edit
A Bocuse d’Or első versenynapjáról jelentjük
2016. május 10-11-én Magyarország ad otthont a világ legrangosabb séfversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjének. A verseny első napján 10 nemzet szakácsai álltak starthoz, hogy bemutassák főzőtudományukat. Széll Tamás szerdán versenyez majd. A Borsmenta a helyszínen járt...
Tesztelünk

La Vida Al Camp: Cava Brut
2016. 05. 10. | Szabó Edit
Egy pohár gyümölcsös elegancia, könnyed kísértés, a francia hagyományok és a spanyol ízek csodálatos ötvözete. A cava a spanyolok pezsgője. Tanuljuk meg a nevét, érdemes!
Főzünk

Osztriga citrommal
2016. 05. 10. | Szabó Edit
Fogyaszthatjuk nyersen, az osztriga ízét, lényegét így élvezhetjük leginkább, de ismerjük a grillezett, sőt a bundázott változatát is. Élvezetének adjuk meg hát a módját, és soha ne feledjük azt a pohár italt, ami az élményt még tökéletesebbé teszi.
Beszélgetünk

Euforikus pillanatok
2016. 05. 07. | Szabó Edit
„Megpróbáltam megőrizni a hidegvéremet, de be kell vallanom, hogy euforikus pillanatokat okozott a borok nyitás utáni kóstolása, ugyanis szinte kivétel nélkül mindegyik tökéletes állapotban volt” - nyilatkozta a Borsmentának Szik Mátyás sommelier az 1800-as, 1900-as években született borok kóstolása után.
Iszunk
Eszünk

Pesti ízek reneszánsza
2016. 05. 05. | Szabó Edit és Raab Zsuzsanna
Budapest egyik legimpozánsabb épületében kapott helyet a Pesti Vigadó Étterem, ahol a fogásokat a régi magyar paraszti ételek, valamint a bécsi konyha hagyományait sajátosan ötvöző „pesti konyha” szellemében tálalják.
Iszunk

Micsoda, filterkávé?
2016. 05. 04. | Burai László
Abban, hogy megszerettem a kávét, több dolog is döntő fontossággal bírt, de talán a legmeghatározóbb az volt, amikor először kóstoltam jól elkészített filterkávét. Akkor íródott felül bennem minden, amit a kávéról korábban gondoltam, és ez az utazás azóta is tart.
Beszélgetünk

Jó belefeledkezni!
2016. 05. 03. | Szabó Edit
„A Borászok Borásza kitüntetés számomra motiváció és komoly felelősség: még több tevékeny nap a szőlőben, a pincében. A mi szakmánkban nem lehet megállni” – nyilatkozta a Borsmentának Bacsó András, a Tokaj Oremus Pincészet birtokigazgatója, a Borászok Borásza cím idei birtokosa.
Beszélgetünk

Minden titkomat nem árulhatom el
2016. 04. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Tíz évig tartó tanulás, tengernyi akadály és vizsga leküzdése után már csak egyetlen erőpróba választotta el a Master of Wine címtől, ám ezt a magasságot végül nem sikerült megugrania. Kudarc vagy felszabadulás? Erről beszélgettünk Romsics Lászlóval, aki február eleje óta a Csányi Pincészet vezérigazgatójaként új kihívásokkal néz szembe.
Iszunk

A szomszéd zöldje
2016. 04. 29. | Burai László
Annyiszor hasonlítgatjuk a külföldi borokhoz a magyar kínálatot, hogy kíváncsiak lettünk, vajon tényleg annyival izgalmasabbak, színesebbek-e, mint azt sokan állítják.
Iszunk

Túlélő kadarka
2016. 04. 28. | Burai László
Már több mint egy hónapja beköltöztem, amit, ugye, egy szekszárdi kadarkával ünnepeltem meg. Épp itt volt az ideje egy újabbnak...