Találatok száma: 2499
Tesztelünk
Vesztergombi Pince: Kadarka 2021 című cikk borítóképe

Vesztergombi Pince: Kadarka 2021

2024. 01. 15. | Szabó Edit
A Vesztergombi Pince kadarkájának a töppedt szőlőszemek adnak egyediséget. Százéves tőkék gyümölcséből készült, valódi értékeit hosszabb palackos érlelés után fedi fel igazán…
Iszunk
Patanyomok a palackon című cikk borítóképe

Patanyomok a palackon

2024. 01. 15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…
Tesztelünk
Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Grand Superior Érseki Titokbor 2021 című cikk borítóképe

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Grand Superior Érseki Titokbor 2021

2024. 01. 14. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc Grand Superior Érseki Titokbora távolról sem tipikus kadarka. Mély szín, nagy test, nagy lélek, csak hogy lássuk: a kadarka ilyet is tud…
Utazunk
Délkelet-Franciaország múzeumai 1. című cikk borítóképe

Délkelet-Franciaország múzeumai 1.

2024. 01. 14. | Vargha Márk
Dél-Rhône testes vörösei és Provence rozéi – egy borrajongó számára kötelezően ismerendő borféleségek. Őszi túrája során azonban Vargha Márk ezúttal nem a borbárok, hanem a múzeumok felé vette az irányt…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022 című cikk borítóképe

Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022

2024. 01. 12. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet új, natúrboros sorozatának tagjaként megjelent kadarka penge savakkal és meghökkentő lendülettel nyűgözi le fogyasztóját. Megosztó tétel, a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Főzünk
Csirkés csicseriborsós piláf című cikk borítóképe

Csirkés csicseriborsós piláf

2024. 01. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 7. rész
A tavuklu nohutlu pilav csirkealaplével és csicseriborsóval készül. Az étel története egészen a török szultán udvaráig nyúlik vissza, és Nagyillés Jánostól szokás szerint nemcsak a receptet kapjuk, hanem a sztorit is…
Tesztelünk
Sauska Pincészet Villány: Kadarka 2019 című cikk borítóképe

Sauska Pincészet Villány: Kadarka 2019

2024. 01. 10. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet kadarkája a híres villányi termőhely, az Ördögárok szőlőjéből készült, és fahordós érlelést is kapott. Intenzív kókuszillattal csábít, érdemes megkóstolni…
Vendégoldal
Új év, új remények című cikk borítóképe

Új év, új remények

2024. 01. 09. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 8. rész
Január van, kezdődik a metszés a szőlőben. Persze nem mindegy, hogy hogyan, de dr. Kaibinger Tamás, az Unger Bormanufaktúra alapítója még a szelíd metszésről is úgy mesél, mintha a világ legizgalmasabb történetét mondaná el…
Tesztelünk
Pálinkás Pince: Kadarka 2022 című cikk borítóképe

Pálinkás Pince: Kadarka 2022

2024. 01. 08. | Szabó Edit
Pálinkás László, a szekszárdi Pálinkás Pince tulajdonos-borásza rajong a kadarkáért, és ez sok mindent elárul. 2022-es bora kedves, lendületes, nagyon szerethető, a fajtával most ismerkedőknek is ajánljuk…
Iszunk
Két balatoni bor kapta a Magyar Bor Nagydíjat! című cikk borítóképe

Két balatoni bor kapta a Magyar Bor Nagydíjat!

2024. 01. 07. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre 2023-ban is megalkotta a legjobbnak ítélt fehér- és vörösborok „Super 12” listáját. A Magyar Bor Nagydíjra ezúttal két balatoni bort találtak érdemesnek a szakemberek…
Tesztelünk
Balla Géza: KOLNA Kadarka 2021 című cikk borítóképe

Balla Géza: KOLNA Kadarka 2021

2024. 01. 05. | Nádasi Eszter
A ménesi válogatás tétel színével és összetettségével is felhívta magára a figyelmet mind a fajtatesztünk során, mind a Borsmenta Kóstolóklubban…
Főzünk
Çiçek ekmek – virágkenyér című cikk borítóképe

Çiçek ekmek – virágkenyér

2024. 01. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 6. rész
Sütni jó, és semmi sem finomabb, mint a frissen sült kenyér. Nagyillés Jánosnak nincs sok ideje a tűzhely mellett állni, de a virágkenyér szerencsére pofonegyszerű, és nem csak látványos, de finom is!
Tesztelünk
Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka 2021 című cikk borítóképe

Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka 2021

2023. 12. 29. | Szabó Edit
Az egri Tóth Ferenc Pincészet 2021-es kadarkája tökéletes bor a karácsonyi halászlé vagy a rácponty mellé. Könnyed, virgonc, ropogós, fűszeres, ahogy egy hűvös kadarkától elvárja az ember…
Tesztelünk
Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Egri Kadarka Superior 2021 című cikk borítóképe

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Egri Kadarka Superior 2021

2023. 12. 28. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc, az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtok borásza a kadarka egyik nagymestere. 2021-es superior bora gazdag, hömpölygő, és még pimaszul fiatal…
Főzünk
Ayva tatlısı – birsdesszert című cikk borítóképe

Ayva tatlısı – birsdesszert

2023. 12. 28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 5. rész
A birsalma mámorító illata betölti a konyhát, amikor ez a csodálatos desszert készül. És hogy mi a titka? Nagyillés János elmeséli…