Találatok száma: 2499
Tesztelünk

Vesztergombi Pince: Kadarka 2021
2024. 01. 15. | Szabó Edit
A Vesztergombi Pince kadarkájának a töppedt szőlőszemek adnak egyediséget. Százéves tőkék gyümölcséből készült, valódi értékeit hosszabb palackos érlelés után fedi fel igazán…
Iszunk

Patanyomok a palackon
2024. 01. 15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…
Tesztelünk

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Grand Superior Érseki Titokbor 2021
2024. 01. 14. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc Grand Superior Érseki Titokbora távolról sem tipikus kadarka. Mély szín, nagy test, nagy lélek, csak hogy lássuk: a kadarka ilyet is tud…
Utazunk

Délkelet-Franciaország múzeumai 1.
2024. 01. 14. | Vargha Márk
Dél-Rhône testes vörösei és Provence rozéi – egy borrajongó számára kötelezően ismerendő borféleségek. Őszi túrája során azonban Vargha Márk ezúttal nem a borbárok, hanem a múzeumok felé vette az irányt…
Tesztelünk

Gilvesy Pincészet: PIXU Kadarka 2022
2024. 01. 12. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet új, natúrboros sorozatának tagjaként megjelent kadarka penge savakkal és meghökkentő lendülettel nyűgözi le fogyasztóját. Megosztó tétel, a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Főzünk

Csirkés csicseriborsós piláf
2024. 01. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 7. rész
A tavuklu nohutlu pilav csirkealaplével és csicseriborsóval készül. Az étel története egészen a török szultán udvaráig nyúlik vissza, és Nagyillés Jánostól szokás szerint nemcsak a receptet kapjuk, hanem a sztorit is…
Tesztelünk

Sauska Pincészet Villány: Kadarka 2019
2024. 01. 10. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet kadarkája a híres villányi termőhely, az Ördögárok szőlőjéből készült, és fahordós érlelést is kapott. Intenzív kókuszillattal csábít, érdemes megkóstolni…
Vendégoldal

Új év, új remények
2024. 01. 09. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 8. rész
Január van, kezdődik a metszés a szőlőben. Persze nem mindegy, hogy hogyan, de dr. Kaibinger Tamás, az Unger Bormanufaktúra alapítója még a szelíd metszésről is úgy mesél, mintha a világ legizgalmasabb történetét mondaná el…
Tesztelünk

Pálinkás Pince: Kadarka 2022
2024. 01. 08. | Szabó Edit
Pálinkás László, a szekszárdi Pálinkás Pince tulajdonos-borásza rajong a kadarkáért, és ez sok mindent elárul. 2022-es bora kedves, lendületes, nagyon szerethető, a fajtával most ismerkedőknek is ajánljuk…
Iszunk

Két balatoni bor kapta a Magyar Bor Nagydíjat!
2024. 01. 07. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre 2023-ban is megalkotta a legjobbnak ítélt fehér- és vörösborok „Super 12” listáját. A Magyar Bor Nagydíjra ezúttal két balatoni bort találtak érdemesnek a szakemberek…
Tesztelünk

Balla Géza: KOLNA Kadarka 2021
2024. 01. 05. | Nádasi Eszter
A ménesi válogatás tétel színével és összetettségével is felhívta magára a figyelmet mind a fajtatesztünk során, mind a Borsmenta Kóstolóklubban…
Főzünk

Çiçek ekmek – virágkenyér
2024. 01. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 6. rész
Sütni jó, és semmi sem finomabb, mint a frissen sült kenyér. Nagyillés Jánosnak nincs sok ideje a tűzhely mellett állni, de a virágkenyér szerencsére pofonegyszerű, és nem csak látványos, de finom is!
Tesztelünk

Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka 2021
2023. 12. 29. | Szabó Edit
Az egri Tóth Ferenc Pincészet 2021-es kadarkája tökéletes bor a karácsonyi halászlé vagy a rácponty mellé. Könnyed, virgonc, ropogós, fűszeres, ahogy egy hűvös kadarkától elvárja az ember…
Tesztelünk

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok – Csutorásbor: Egri Kadarka Superior 2021
2023. 12. 28. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc, az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtok borásza a kadarka egyik nagymestere. 2021-es superior bora gazdag, hömpölygő, és még pimaszul fiatal…
Főzünk

Ayva tatlısı – birsdesszert
2023. 12. 28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 5. rész
A birsalma mámorító illata betölti a konyhát, amikor ez a csodálatos desszert készül. És hogy mi a titka? Nagyillés János elmeséli…