Találatok száma: 2501
Főzünk

Kovászos uborka – a nyár slágere
2023. 07. 28. | Szabó Edit
Nincs nyár kovászos uborka nélkül! Az elkészítése pofonegyszerű, az eredmény káprázatos. Íme egy megbízható recept…
Eszünk
Utazunk

Boros nyaralás a Velencei-tónál
2023. 07. 26. | Csepe Erika
Itt aztán tényleg minden van! Hegy, völgy, tó és persze bor, minden mennyiségben. Aki néhány napos kiruccanást tervez, bátran válassza a Velencei-tavat, hajózzon, túrázzon és látogasson meg egy-két pincészetet. Nem fog csalódni!
Iszunk

Szelíd borok a Tolnai-dombságból
2023. 07. 25. | Barossné Koós Andrea
Szuper ötfogásos vacsorán mutatkoztak be a bátaapáti Tűzkő Birtok vadonatúj Válogatás borai a budapesti Bobo Étteremben. A rendezvényen Barossné Koós Andrea járt…
Főzünk

Palócleves
2023. 07. 21. | Szabó Edit
Itt a zöldbabszezon, főzzünk palóclevest! A legenda szerint Gundel János készítette el először Mikszáth Kálmán születésnapjára 1892-ben. Az étel lelkét a zsenge zöldbab és a friss kapor adja. Íme a recept…
Vendégoldal

Forró napok
2023. 07. 18. | Schubert Ádám
Aprónapló 25. rész
Tombol a hőség, lomhán mozdul minden, lassan itt a zsendülés. Palackban a 2022-es olaszrizling, de még nem kóstoljuk, várunk az alkalmas pillanatra. Az Aprónapló 25. részében egy kicsit fennkölt hangulatba kerülünk, de oda se neki!
Tesztelünk

Gilvesy Pincészet: Tarányi Rajnai Rizling 2020
2023. 07. 12. | Nádasi Eszter
A Gilvesy Pincészet Tarányi Rajnai Rizlingje dobogós helyen végzett a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Borklubban is: az előbbin a legjobb száraz tétel címet nyerte el, az utóbbin magasan a legtöbb ponttal lett aranyérmes.
Iszunk

Zwack Open – borok az élvonalból
2023. 07. 11. | Vargha Márk
A Zwack név fogalom itthon és világszerte, most azonban nem a híres gyomorkeserű, hanem a cég által forgalmazott borok kerültek célkeresztbe. Vargha Márk egy kertiparti-hangulatú portfólióbemutatón kóstolt meg közülük néhányat…
Utazunk

Eckernförde – kis hely, nagy élmények
2023. 07. 07. | Szabó Edit
Fürdőhely a Balti-tenger partján? Naná! A Kieltől félórányi vonatútra található Eckernförde fürdőváros a javából! Pazar szálláshelyek, jó éttermek, kávézók, borozók, és eskü, hogy a víz is csak az első három tempóig hideg…
Tesztelünk

Borbély Családi Pincészet: Gyula Papa Rajnai rizling Selection 2019
2023. 07. 05. | Nádasi Eszter
A Borbély Családi Pincészet Gyula Papa nevű válogatása szép, érett rajnai rizling a Badacsonyi borvidékről: akácos, minerális és sárgabarackos. Érdemes hosszabban, vissza-visszatérve ismerkedni vele.
Vendégoldal

Tombol a nyár, jön az Agárdi BorPart
2023. 07. 04. | Schubert Ádám
Aprónapló 24. rész
Csonkázás a szőlőben, izgalom a pincében: az Agárdi BorParton debütál a Budai Vörös 2021-es évjárata. Schubert Ádám, a pázmándi ApróKertek borásza az Aprónapló 24. részében is sok fontos gondolatot oszt meg az olvasókkal…
Iszunk

Gyöngyöspatai Kékfrankos Fesztivál 2023
2023. 07. 01. | Vargha Márk
Festői falu a Mátraalján, békebeli hangulat, büszke borászok, kitűnő borok. Vargha Márk az először megrendezett gyöngyöspatai Kékfrankos Fesztiválon járt…
Tesztelünk

Prantner Pince: Rajnai Rizling 2022
2023. 06. 26. | Nádasi Eszter
A Prantner Pince 2022-es bora volt a Borsmenta rajnairizling-tesztjének legillatosabb tétele. A Szekszárdi borvidékről érkezett bor szép példát adott arra, hogy mit is tud ez a fajta, ha igazán fiatal...
Iszunk

Spanyol utat ér a legjobb boros cikk!
2023. 06. 23. | Szabó Edit
Startol a 6. WebWineWriting, három kategóriában várja a tollforgatók írásait a Németh Ágnes által szervezett nemzetközi borszakíróverseny. A nevezési határidő július 10., a legjobb cikk szerzője az idén is Spanyolországba utazhat…
Iszunk

ChardonnÉJ Etyeken – ott a helyünk!
2023. 06. 21. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Az Etyeki Kúria ChardonnÉJ rendezvénye évek óta a legjobb nyárindító program. Van 5 jó okunk, hogy miért ne hagyd ki…