Találatok száma: 2501
Vendégoldal

Nincs veszve semmi
2023. 06. 20. | Schubert Ádám
Aprónapló 23. rész
Vajon mire képesek az idős szőlőtőkék, és miért fontos, hogy megmentsük őket? Az Aprónapló 23. részében erről és egy izgalmas szőlészeti technológiáról mesél Schubert Ádám, az ApróKertek borásza…
Eszünk

Helló, Siófok!
2023. 06. 19. | Németh Judit
Megtaláltuk a Balaton déli partjának egyik legromantikusabb helyszínét. Az Egy Csipet Nádas az, Siófok természetvédelmi területén. Jó konyha, barátságos vendéglátás, madárfütty, boldogság! A helyet Németh Judit látogatta meg…
Tesztelünk

Pannonhalmi Főapátság Pincészete: Prior Fehér 2021
2023. 06. 18. | Szabó Edit
A Pannonhalmi Főapátság Pincészetének szőlőültetvényein rajnai rizlingből terem a legtöbb. A fajtát kiemelten kezelik, és elegáns, jól érlelhető, kedves bort készítenek belőle…
Eszünk

Külvárosi kiválóságok
2023. 06. 15. | Vargha Márk
Nem feltétlenül kell egy nagyváros centrumában keresgélnünk, ha csúcsközeli gasztronómiai élményre vágyunk. Vargha Márk most három – egy krakkói, egy pesti és egy budai – külvárosi éttermet mutat be, melyekért megéri kimozdulni…
Iszunk

Rajnairizling-teszt 2023
2023. 06. 14. | Szabó Edit
Egy töki félédes bor nyerte a Borsmenta magazin idei rajnairizling-tesztjét, de badacsonyi, pannonhalmi és kunsági bor is került az élmezőnybe. Meglepetésekben nem volt hiány, mutatjuk az eredményeket…
Eszünk

Nápoly íze az Augusztban!
2023. 06. 13. | Szabó Edit
Pisztáciafagyi, pisztáciás éclair, málnás süti, minikuglóf és még számos pisztáciás édesség várja a közönséget Budapesten, a Fény utcai Augusztban. És hogy miért éppen pisztácia? Elmeséljük!
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Rajnai Rizling 2021
2023. 06. 12. | Szabó Edit
A Babarczi Pince 2021-es rajnai rizlingje nem tartozik a könnyedre hangolt borok közé. Sertéshúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Utazunk

Falatnyi magyar borbirodalom Berlinben
2023. 06. 10. | Szabó Edit
Szedlacskó Máté apró berlini borboltja amilyen kicsi, olyan erős. Polcain száznál is több magyar bor sorakozik, de nem hiányoznak a szörpök sem, és persze van húsáru, sőt még gulyáskrém is azoknak, akik hiányolják a hazai ízeket a német fővárosban….
Vendégoldal

10 éves a Somlói Éjszakai Pincetúra!
2023. 06. 09. | Borsmenta
Már tizedszer hívják éjszakai pincetúrára a közönséget a somlói borászok. A „sétálókóstolót” az idén június 16-17-én tartják, a vendégeket közel 30 helyszínen várják finom borokkal és jóféle kulturális programokkal…
Eszünk

Tavaszi képeslapok
2023. 06. 08. | Vargha Márk
Vargha Márk szezonális sorozata a befejező részhez érkezett. A tavaszi képslapokon szokás szerint jó ételekről, italokról és az azokat készítő tehetséges emberekről ír. Vagyis olyasmikről, amiért érdemes élni…
Főzünk

A „nagybetűs“ Pavlova
2023. 06. 07. | Fülöp Timi
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...
Vendégoldal

Csak egy ember a kertben
2023. 06. 07. | Schubert Ádám
Aprónapló 22. rész
Nő a szőlő, mint a „gomba”, meg a gyom is a szőlősorok között. Mit tehet ilyenkor az ember? Erről, valamint az ökológiai egyensúly megteremtésének szépségeiről elmélkedik Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 22. részében…
Tesztelünk

Szabó Zoltán: Rajnai Rizling 2021
2023. 06. 05. | Szabó Edit
Szabó Zoltán, a Pécsi borvidék fenegyereke imád kísérletezni, de mindig a minőséget tartja szem előtt. Hosszúhetényi pincéjében csupa formabontó tétel sorakozik, fogyasztói legnagyobb örömére. Rajnai rizlingjét szárnyasból készült ételekhez ajánljuk…
Főzünk

Grillsuli Zákány Dániellel 3.
2023. 06. 02. | Zákány Dániel
Sütési praktikák
Grillsulink előző részeiben megtanultuk, hogyan válasszunk alapanyagot, és elsajátítottuk a tűzrakás fortélyait. Most pedig lássuk a legfontosabb sütési praktikákat…
Eszünk

Borvacsora a Páskomban
2023. 06. 01. | Németh Judit
Kényelmes szálláshely, színvonalas kiszolgálás, jó programok, remek ízek – ez vár ránk a lajoskomáromi Páskomban. Németh Judit egy borvacsorán járt, ahol az ételekért Garai Ádám, a borokért a Szőke Mátyás és Zoltán pincészet képviseletében Szőke Mátyás felelt…