Találatok száma: 2497
Főzünk

Grillsuli Zákány Dániellel 1.
2023. 05. 25. | Zákány Dániel
Az alapanyagok
Itt a tavasz, jön a grillszezon. Háromrészes sorozatunkból kiderül, hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagokat, hogyan rakjunk tüzet, és melyek a legfontosabb sütési praktikák. Kezdjük az alapanyagokkal!
Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Késői szüretelésű Rajnai rizling 2017
2023. 05. 24. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet késői szüretelésű rajnai rizlingje selymes, gazdag édes bor, ananászos, sárgabarackos gyümölcsösséggel. Fejlődni már nem fog, de szépségét még sokáig megőrzi…
Vendégoldal

Kicsi világ a nagyban
2023. 05. 23. | Schubert Ádám
Aprónapló 21. rész
Az Aprónapló 21. részében Schubert Ádám, az ApróKertek borásza elmélkedik egy kicsit a fotózás mibenlétéről, de az is kiderül, hogy valóban aranyat ér-e a májusi eső…
Tesztelünk

Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling 2020
2023. 05. 22. | Szabó Edit
A Pálffy Pince rajnai rizlingje tiszta, jóivású fehérbor. Helye van a vacsoraasztalon, de utána is kiülhetünk vele a teraszra vagy a kertbe, jól fog esni…
Beszélgetünk

Egy magyar srác a stockholmi Frantzénban
2023. 05. 20. | Laár Balázs
Beszélgetés Felhősi Attilával
Egy kispesti kocsmából indult, de gyorsan a fővárosi bárkultúra ismert alakjává vált, majd rament kezdett főzni Budapesten. Felhősi Attila most a 3 Michelin-csillagos stockholmi étterem, a Frantzén gyakornoka, és tele van tervekkel. Laár Balázs beszélgetett vele…
Vendégoldal

Csúcsborok kóstolója egy orgona felújításáért!
2023. 05. 18. | Borsmenta
Rendhagyó jótékonysági borkóstolót szervez a Pannon Bormíves Céh. A budapesti rendezvény bevételének egy részét a Bakáts téri templom orgonájának felújítására fordítják…
Tesztelünk

Sabar Borház: Rajnai Rizling Hercegföld 2022
2023. 05. 17. | Szabó Edit
A Sabar Borház Hercegföld rajnai rizlingje friss, fiatalos és kirobbanóan gyümölcsös. A balatoni sült halak tökéletes kísérője…
Iszunk

Helló, Balatonföldvár! Helló, Kékajtó!
2023. 05. 16. | Németh Judit
A Balaton déli partját bemutató minisorozatunk második részéből kiderül, hogy mit rejt a kék ajtó, és hogy a borászkodás lehet „gyerekjáték”…
Eszünk

Kinyitott a Sophisto terasza!
2023. 05. 15. | Vargha Márk
A belváros közepén nyílt pezsgőbár lazán kínálja a luxust, és most már a teraszon üldögélve is belekóstolhatunk az osztrigás-pezsgős élmények sokszínűségébe…
Vendégoldal

Május 16-án ismét Ezerjó Nap!
2023. 05. 13. | Borsmenta
Május 16-án ismét itt az Ezerjó Nap! A móri borászoknak köszönhetően ez már a harmadik május, amikor erre a ritka szőlőfajtára és annak borára figyel ország-világ…
Tesztelünk

Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling Pétillant Naturel 2021
2023. 05. 12. | Szabó Edit
Zöldalmás frissesség, energia, lendület. A Pálffy Pince rajnai rizling őspezsgője maga a természetesség, jól fog esni a forró nyári napokon…
Vendégoldal

Újra Szent György-hegy hajnalig!
2023. 05. 11. | Borsmenta
Június első hétvégéjén megint meghódítják a Szent György-hegyet a bor és a gasztronómia szerelmesei. Csaknem húsz pincészet, borbolt, étterem és kert nyit ki, és lesznek újdonságok is…
Eszünk

Helló, Balatonmáriafürdő!
2023. 05. 10. | Németh Judit
A Balaton déli partja kicsit mostohagyerek, pedig nagyszerű helyek várják itt a családokat, a gasztroturistákat vagy a borok szerelmeseit. Kezdjük a térség felfedezését a leghosszabb stranddal büszkélkedő Balatonmáriafürdővel…
Vendégoldal

Gondolatainkkal befolyásoljuk a világot!
2023. 05. 09. | Schubert Ádám
Aprónapló 20. rész
Zsongás a szőlőben, csend a pincében, boros, zenei és gondolati aktivitás. Nagyjából ezen témákat érinti Schubert Ádám, az ApróKertek borásza a Aprónapló 20. részében. Figyelem, felnőtt tartalom, és nem a szó hétköznapi értelmében…
Iszunk

Borjour Explore
2023. 05. 08. | Vargha Márk
Először hirdette meg és az Explore nevet adta a kis pincészetek, egyedi tételek minifesztiváljának a Borjour csapata. A Stefánia-palotába sereglő vendégek a legjobb döntést hozták, mikor jegyet váltottak rá, ugyanis valóban nagy felfedezéseket tehettek…