Találatok száma: 2498
Tesztelünk

Tornai Pincészet: Top Selection Aranyhegy Juhfark 2020
2023. 02. 19. | Szabó Edit
A Tornai Pincészet Top Selection Aranyhegy Juhfarkjához az egyik legkiválóbb somlói dűlő adta a szőlőt. Ízében a termőhelyi karakter mellett a fahordós érlelés jegyeit is intenzíven hordozza. Húsos, káposztás ételek mellé ajánljuk…
Utazunk

Januári séta Krakkóban
2023. 02. 17. | Vargha Márk
Krakkó, a barátságos lengyel város igen népszerű úti cél. Helyi kísérője segítségével Vargha Márk most olyan képet fest róla, amelyet az átlagos turista aligha ismer…
Főzünk

Olasz fokhagymás spagetti
2023. 02. 16. | Szabó Edit
A világ legegyszerűbb receptje, gyorsan elkészül, és szinte mindenki szereti. A „spaghetti aglio e olio” nem igényel különleges alapanyagokat és magas szintű konyhai jártasságot sem. Bátran vágjunk bele!
Vendégoldal

A boros közösség ereje
2023. 02. 15. | Schubert Ádám
Aprónapló 14. rész
A pázmándi borászok közös kóstolókkal hangolódnak a metszésre. Schubert Ádám, az ApróKertek borásza a Pázmándi Bormustráról és a budapesti Café Csigában tartott borbemutatóról mesél az Aprónapló 14. részében…
Beszélgetünk

Itt az első magyar ginverseny!
2023. 02. 15. |
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénes lepárlómesterrel
A Seven Hills Distillery tulajdonosa, a rangos nemzetközi díjakat nyert Tokaj Gin készítője, Mészáros-Komáromy Dénes lesz az első magyar ginverseny zsűrielnöke. A szakembert a verseny részleteiről kérdeztük...
Tesztelünk

Kőfejtő Pince: Nagy-Somlói Juhfark 2017
2023. 02. 13. | Szabó Edit
A Kőfejtő Pince 2017-es Nagy-Somlói Juhfarkja az érlelt somlói borok egyik szép példája. Hagyjunk neki időt, és kóstoljuk figyelemmel!
Beszélgetünk

Nem parasztvakítás!
2023. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesület elnökét, a rendezvény versenyigazgatóját kérdeztük…
Tesztelünk

a szemüveges srác: Juhfark 2020
2023. 02. 10. | Szabó Edit
Egy feltörekvő kicsi pince első évjárata. Hesz Ádám, vagyis „a szemüveges srác” egyelőre édesapja pincéjében dolgozza fel a vásárolt szőlőt, de úgy tűnik, jó érzékkel…
Iszunk
Tesztelünk

Kolonics Pincészet: Juhfark 2021
2023. 02. 06. | Szabó Edit
A Kolonics Pincészet 2021-es juhfark borában Somló derűs, fiatalos arca mutatkozik meg. Kicsit kacér, kicsit ledér, és nagyon sokat ígér…
Utazunk

Bolyongás Indiában 6. rész
2023. 02. 03. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 6. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 6. részében még mindig a rádzsasztáni városokban bolyongunk, és az utcák sokszor egészen máshová vezetnek, mint gondolná az ember…
Főzünk

Csőben sült kelbimbó
2023. 02. 02. | Szabó Edit
A kelbimbó az egyik legfontosabb téli vitaminforrásunk, ráadásul sokoldalúan használható a konyhában. Ez a csőben sült változat főételként és köretként egyaránt megállja a helyét…
Eszünk

Boldog születésnapot, Kistücsök!
2023. 02. 01. | Barossné Koós Andrea
A 30. születésnap mindig sorsfordító érzés az ember életében. Ezt a különleges alkalmat ünnepelte a balatonszemesi Kistücsök étterem a törzsvendégek és a Stílusos Vidéki Éttermiség séfjeinek társaságában…
Iszunk
Vendégoldal

Híd modernitás és hagyomány között
2023. 01. 31. | Schubert Ádám
Aprónapló 13. rész
Miért van az, hogy a borászok egymás lehúzásával igyekeznek feljebb kerülni ahelyett, hogy egy irányba tolnák a szekeret? Az Aprónapló 13. részében Schubert Ádám az előző részben megkezdett gondolatmenetet folytatja, és nem udvariaskodik…