Találatok száma: 2498
Iszunk

Startol a SCIENTIA MASTER SPIRIT COMPETITION 2023
2023. 01. 31. | Borsmenta
Már várják a párlatmintákat a SCIENTIA MASTER SPIRIT COMPETITION szervezői! A híres Perkátai Párlatverseny utódjaként tavaly debütált nagyszabású esemény az idén a magyar ginek versenyével is kiegészül…
Tesztelünk

Kőfejtő Pince: Juhfark 2020
2023. 01. 29. | Szabó Edit
A Kőfejtő Pince 2020-as Juhfark bora hamisítatlanul somlói. Köves, ásványos világát az intenzív gyümölcsösség teszi kedvessé. Haladó „somlóistáknak” és nyitott szívű borfanoknak egyaránt ajánljuk…
Eszünk

Balkáni ízek Szabadkán
2023. 01. 27. | Dimitrov Nikoleta
Szabadka, a gyönyörű szerbiai város csak egy ugrás a magyar határtól, így akár egy egynapos túrára is érdemes odalátogatni. Dimitrov Nikoleta éttermet és ételt is ajánl a településen…
Tesztelünk

Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020
2023. 01. 26. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet első pezsgője tradicionális eljárással készült, hozzá a szőlőt a Nyúlászó-dűlőben szüretelték. Maximum íz, zéró dosage, és sok szeretet Tokajból, a brut nature kedvelőinek…
Iszunk

Itt a 13. Furmint Február Nagy Kóstoló!
2023. 01. 25. | Nádasi Eszter
Február másodikán több mint 200 furmintból válogathatunk a budai Hagyományok Házában. A 13. Furmint Február Nagy Kóstolót a sokszínűség és a személyesség jegyében rendezik…
Tesztelünk

Hujber Pince: Rozé Pezsgő
2023. 01. 24. | Szabó Edit
A Hujber Pince cabernet franc rozé pezsgője üde és kedves. Ne várjunk vele alkalomra, egyszerűen csak nyissuk ki, és örüljünk neki!
Iszunk

Pannonhalmára és Villányba került a nagydíj!
2023. 01. 23. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre hetedik alkalommal díjazta a hazai borokat. A nagydíj ezúttal Pannonhalmára és Villányba ment, de a tokaji, a szekszárdi, a pécsi és az egri borok is szépen szerepeltek a mustrán…
Főzünk

Ananász pongyolában
2023. 01. 22. | Szabó Edit
Ezt az édességet almával nagyon jól ismerjük, de ananásszal is nagyon finom, és persze sokkal különlegesebb. Aki szereti az egzotikus ízeket, feltétlenül készítse el az ananászt pongyolában…
Iszunk

Juhfarkteszt
2023. 01. 21. | Szabó Edit
A juhfark, Magyarország egyik legősibb szőlőfajtája mára újra reneszánszát éli. A Borsmenta juhfarktesztjén 10 pincészet 12 bora került a poharakba, és nem mind a Somlóról. Mutatjuk a legjobbakat…
Tesztelünk

Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé
2023. 01. 20. | Szabó Edit
A Feind Pincészet tradicionális eljárással készült rozé pezsgője chardonnay és syrah házasításával született. Frissítő, kellemes ital, aperitifnek és ételek mellé egyaránt jó választás…
Utazunk

Vince-nap: boros programok a jó termésért
2023. 01. 19. | Nádasi Eszter
Használjuk ki, hogy hétvégére esik az év első boros ünnepe: borvidékeinken jobbnál jobb rendezvényekkel készülnek erre az alkalomra! Már csak azért is érdemes ilyenkor borozni, mert a népi hagyományok szerint ezzel a jó szőlőtermést segítjük elő.
Tesztelünk

Bott Frigyes: Juhfark 2021
2023. 01. 18. | Szabó Edit
Bott Frigyes szűretlenül és derítetlenül palackozott juhfark bora még nagyon fiatal, de már most érezhető, mekkora erő lakik benne. A természetes borok kedvelőinek ajánljuk…
Utazunk

Bolyongás Indiában 5. rész
2023. 01. 17. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplója – 5. rész
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 5. részében Udaipurral és Bundival folytatjuk a rádzsasztáni városok felfedezését…
Vendégoldal

Természetesség, egyensúly, komplexitás
2023. 01. 17. | Schubert Ádám
Aprónapló 12. rész
Vajon miért nem egyszerű meghatározni egy pincészet filozófiáját? Az Aprónapló 12. részében Schubert Ádám pázmándi borász látszólag elvész a részletekben, de csak látszólag…
Tesztelünk

Tornai Pincészet: Top Selection Grófi Juhfark 2019
2023. 01. 16. | Szabó Edit
A Tornai Pincészet Top Selection Grófi Juhfarkja a pincészet egyik csúcsbora. A Grófi-dűlő válogatott terméséből készült, szerethető, gazdag ízvilágú tétel. A fajtával most barátkozóknak is ajánljuk…