Találatok száma: 2499
Főzünk

Fekete kagyló fehérborral és tejszínnel
2022. 09. 15. | Szabó Edit
A tejszínes, fehérboros fekete kagyló könnyen elkészíthető, és mivel az alapanyag mifelénk nem hétköznapi, akár ünnepi vacsoraként is gondolhatunk rá. Íme a recept…
Tesztelünk

Tornai Pincészet: Premium Sauvignon Blanc 2019
2022. 09. 14. | Szabó Edit
A Tornai Pincészet 2019-es Premium Sauvignon Blanc bora nem a fajtáról, hanem a termőhelyről szól. Sós, gyógynövényes jegyei miatt a káposztás ételek remek kísérője lehet…
Vendégoldal

A parafa dugók új élete
2022. 09. 13. | Nemes Takách Kata
Ami mások számára hulladék, az az UPSZ Ajándékbolt munkatársai szemében sokszor izgalmas, újrahasznosítható alapanyag. A parafa dugók például kulcstartóként születnek újjá az ügyes kezek között. Nemes Takách Kata írása…
Eszünk

Nyári képeslapok
2022. 09. 12. | Vargha Márk
Tarcal, Sümeg, Sarud, Sárospatak és a Karsztvidék nyári képeit villantjuk most fel egy-egy boros vagy gasztronómiai élmény erejéig. A helyszíneken Vargha Márk járt…
Tesztelünk

Bárdos Pincészet: Sauvignon Blanc 2021
2022. 09. 11. | Szabó Edit
A Bárdos Pincészet sauvignon blanc-ját a fajtára jellemző aromavilág mellett a finom mátrai ásványosság teszi különlegessé. Szárnyas húsból készült ételek mellé ajánljuk…
Eszünk

6 ok, amiért ott kell lennünk a tatai SVÉT-en
2022. 09. 09. | Németh Judit
Szeptember 10-11-én Tatára költöznek a Stílusos Vidéki Éttermiség tagéttermei, hogy az Öreg-tó partján randevúzzanak a közönséggel. Németh Judit összegyűjtött 6 jó okot, amiért biztosan ott kell lennünk…
Főzünk

Krumplis tészta
2022. 09. 08. | Szabó Edit
Van, aki grenadírmarsnak hívja, mások az előkelő hangzású gránátos kocka névvel illetik, de akár így, akár úgy, a krumplis tészta sokak kedvence. Íme a recept…
Tesztelünk

Nyilas Birtok: Sauvignon Blanc 2021
2022. 09. 07. | Szabó Edit
A Nyilas Birtok 2021-es sauvignon blanc bora csupa életkedv és vitalitás. Igazi négy évszakos bor, tavasszal spárgához, nyáron a fa alá, ősszel zöldséges tésztához, télen halakhoz ajánljuk…
Vendégoldal

Törekszünk az egyszerűségre
2022. 09. 06. | Schubert Ádám
Aprónapló 2. rész
Az Aprónapló 2. részében Schubert Ádám elmeséli, hogyan választották ki az ApróKertek parcelláin termő szőlőfajtákat, és az is kiderül, hogy csak a változás állandó…
Iszunk

Kihirdették az Országos Borverseny eredményeit
2022. 09. 05. | Szabó Edit
Ünnepélyes külsőségek között, a Hotel Marriott báltermében adták át a 41. Országos Borverseny díjait. A megmérettetésen 17 Nagy Arany és 122 aranyérmet osztottak ki, a legeredményesebb pincészet a Pajzos Tokaj lett…
Tesztelünk

Bujdosó Pincészet: Csomó Sauvignon Blanc 2021
2022. 09. 04. | Szabó Edit
Bujdosóék Csomó névre keresztelt sauvignon blanc-ja a mindennapok bora. Üde, friss, jól csúszik, szívesen iszunk belőle még egy pohárral…
Eszünk

Így marad a saláta sokáig friss!
2022. 09. 02. | Borsmenta
Megvolt a nagy bevásárlás, ám a főzés elmaradt. A hús megy a fagyasztóba, de mi legyen a salátával? Íme a trükk, hogy miként tarthatjuk a zöldségeket sokáig frissen…
Vendégoldal

Kezdetben vala…
2022. 09. 02. | Schubert Ádám
Aprónapló 1. rész
Schubert Ádám pázmándi borász, az ApróKertek nevű kicsi birtok egyik tulajdonosa beavat minket a hétköznapjaiba. Borásznaplóját mostantól rendszeresen közöljük, figyeljétek az Aprónapló bejegyzéseit!
Tesztelünk

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: 1014 Sauvignon Blanc 2021
2022. 09. 01. | Szabó Edit
A Dubicz Borászat 1014 Sauvignon Blanc-ja a mindennapok bora. Nem kell hozzá különösebb indok, hogy pohárba töltsük, mindig jólesik egy nehéz nap végén…
Iszunk

Egy este a Zeus Borbárban
2022. 08. 30. | Vargha Márk
Vargha Márk kollégánk nemrég Badacsonyban járt, és a Zeus Borbárba betérve nem mindennapi kóstoló részese lehetett. Íme a történet…