Találatok száma: 2499
Utazunk

Elszöktünk az Isztriára
2022. 06. 10. | Németh Judit
Halpiac Rijekában, ebéd és desszert Voloskóban, felhőtlen pihenés Rabacban, borozgatás a Kozlović Pincészetnél – ha ügyesen szervezzük, még két kisgyerekkel utazva is sok minden belefér egy rövid horvátországi kiruccanásba…
Főzünk

Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel
2022. 06. 09. | Fülöp Timi
A padlizsán páratlanul sokoldalú alapanyag. Ez a mustáros pácban sült változat Fülöp Timi receptje, érdemes kipróbálni. Figyelem, a fogás húsmentes!
Tesztelünk

Kerekes Szőlőbirtok és Pince: Pinot Noir 2019
2022. 06. 08. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni Kerekes Pince 2019-es pinot noir bora a vulkanikus talajról érkező borok egyik szép képviselője. A terroirborok kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk

Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra
2022. 06. 07. | Vargha Márk
A Kőszegen található Unger Bormanufaktúra a Soproni borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Náluk járt vendégségben a Borsmenta munkatársa, Vargha Márk. Volt miért lelkesedni…
Tesztelünk

Szijjártó Előd Borászat: Telehold Pinot Noir 2020
2022. 06. 06. | Szabó Edit
Szijjártó Előd Telehold pinot noir bora karakteres, energikus, szép és zabolátlan. Nincs benne semmi tetszeni akarás, anélkül is sikerül hódítania. Rozé kacsamellhez ajánljuk…
Főzünk

Cseresznyés clafoutis
2022. 06. 05. | Szabó Edit
Klafuti. Így ejtik a franciák, a desszert ugyanis onnan származik. Szezonális, csak cseresznyeszezonban készíthető. Aki jót akar magának, még ma megsüti. Íme a recept…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: 777 Pinot Noir 2019
2022. 06. 04. | Szabó Edit
Az egri Kovács Nimród Borászat a pinot noir 777 elnevezésű dijoni klónját telepítette a Nyilas-már- és a Nagyfai-dűlőbe. Innen szüretelték a szőlőt ehhez a borhoz, amely megnyerte a Borsmenta 2022-es pinot noir tesztjét…
Utazunk

Ahol a madár se… 1. rész
2022. 06. 03. | Vargha Márk
Felvidéki bányavárosok
Vannak csodás helyek a világban, amelyek valamiért kívül esnek a magyar turisták többségének radarján. Vargha Márk minisorozatában ezeket térképezzük fel. Jöjjenek elsőként a felvidéki bányavárosok, Bajmóctól Besztercebányáig…
Tesztelünk

Kősziklás Borászat: Pinot Noir 2020
2022. 06. 03. | Szabó Edit
A Kősziklás Borászat 2020-as pinot noir bora érett, gazdag, gyümölcsös. Esti borozgatásokhoz, paprikás ételek mellé ajánljuk…
Vendégoldal

Jön a Rosalia!
2022. 06. 02. | Borsmenta
Június 10–12. között ismét koccintásoktól lesz hangos a budapesti Városliget. Az idei Rosalia piknikhangulatban telik majd, és a rozék mellett a buborékos italok is fontos szerephez jutnak…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Pinot Noir 2018
2022. 06. 01. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria Borgazdaság híres a pinot noir borairól. Aki szeretné egyszer látni, mit tud a fajta Etyeken, feltétlenül menjen el a pincészet tavaszi vertikális kóstolójára. Mi most a 2018-as évjárattal ismerkedtünk…
Főzünk

Fokhagymás garnéla spárgával
2022. 06. 01. | Szabó Edit
A garnéla és a spárga csodálatos frigye. Tíz perc alatt elkészíthető ünnepi lakoma, amit egy pohár pezsgő varázsol igazán feledhetetlenné…
Tesztelünk

Váli Péter Borászata: Kéknyelű 2020
2022. 05. 31. | Szabó Edit
Váli Péter Borászatának kéknyelűje a fajta egyik leghíresebb képviselője. Spontán erjed, hordóban érik és a bazaltkövek illatát hozza magával. Balatoni halak mellé illik leginkább…
Iszunk

Pinot noir teszt 2022
2022. 05. 30. | Szabó Edit
A Borsmenta pinot noir tesztjén 8 borvidék 13 pincészetének 16 borát vettük górcső alá. A dobogó első fokán egy egri, a másodikon egy kunsági, a harmadikon egy etyeki bor végzett. Íme a részletek…
Tesztelünk

Földi Bálint: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022. 05. 29. | Szabó Edit
Egy fiatal, elhivatott Szent György-hegyi borász szerelmi vallomása ez a bor. Mert Földi Bálint rajong a kéknyelűért, és ezt most meg is mutatja nekünk…