Találatok száma: 2499
Beszélgetünk
Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét című cikk borítóképe

Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét

2022. 01. 29. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez vezető útról beszélgettünk…
Tesztelünk
Pósta Borház: Amfórás Kadarka 2019 című cikk borítóképe

Pósta Borház: Amfórás Kadarka 2019

2022. 01. 28. | Szabó Edit
A Pósta Borház 2019-es amforában érlelt kadarkájából mindössze 1300 palack készült. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk
Fehérvári Bormustra – hatodszor című cikk borítóképe

Fehérvári Bormustra – hatodszor

2022. 01. 27. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, elegendő férőhely, hibátlan harapnivalók, kimeríthetetlen választék – idén is hozta mindazt a Fehérvári Bormustra, amiért annyira vártuk...
Tesztelünk
Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Superior 2020 című cikk borítóképe

Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Superior 2020

2022. 01. 25. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc Egri Kadarka Superior bora áthatóan gyümölcsös, intenzív és gazdag. Remekül illik a komoly, nagy beszélgetésekhez meg a lágy sajtokhoz…
Beszélgetünk
Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs! című cikk borítóképe

Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs!

2022. 01. 24. | Borsmenta
Az angol Decanter bormagazin évek óta megtartja az „Év legjobb borai” választást. Az idén a Tokaj Nobilis hárslevelűje is bekerült a legjobbak közé. A verseny menetéről Caroline Gilby MW-t kérdeztük...
Tesztelünk
Márkvárt Pince: Kadarka 2020 című cikk borítóképe

Márkvárt Pince: Kadarka 2020

2022. 01. 23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…
Főzünk
Focaccia című cikk borítóképe

Focaccia

2022. 01. 22. | Fülöp Timi
Liszt, víz, élesztő meg egy kis türelem, és máris kész az olaszok zseniális lepénykenyere, a focaccia. Mi most Fülöp Timi kipróbált alapreceptjét adjuk közre, amit aztán mindenki kedvére formálhat a saját képére…
Tesztelünk
Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020 című cikk borítóképe

Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020

2022. 01. 21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz ajánlunk…
Utazunk
Puskás Panni Szicíliában járt, és nemcsak evett, ivott is… című cikk borítóképe

Puskás Panni Szicíliában járt, és nemcsak evett, ivott is…

2022. 01. 20. | Puskás Panni
Puskás Panni író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán bejárta Szicíliát, megkóstolta a helyi ételeket, rengeteg édességet evett, az estéket pedig a bárok teraszain töltötte. Íme beszámolójának 3., befejező része…
Eszünk
Pincérkisokos című cikk borítóképe

Pincérkisokos

2022. 01. 20. | Virág Orsolya
Balról jön és jobbra megy? A vendégnek mindig igaza van? És ki az a csálinger? Fizetek, főúr! Volt egy feketém… Nézzük, milyen a jó felszolgáló!
Tesztelünk
Ákos Pince: Kármélus 2018 című cikk borítóképe

Ákos Pince: Kármélus 2018

2022. 01. 18. | Szabó Edit
Az Ákos Pince Kármélusa egy könnyű zweigelt a Mátrából. Magyaros ízvilágú, paprikás ételekhez ajánljuk…
Főzünk
Libaleves, ahogy Magos Zoltán készíti című cikk borítóképe

Libaleves, ahogy Magos Zoltán készíti

2022. 01. 17. | Szabó Edit
Magos Zoltán libalevese kapott egy kis ázsiai felhangot, és éppen ettől válik különösen izgalmassá. Forró, fűszeres és zamatos, minden bajra orvosság…
Tesztelünk
Koch Borászat: Frisch Kadarka Selection 2018 című cikk borítóképe

Koch Borászat: Frisch Kadarka Selection 2018

2022. 01. 16. | Szabó Edit
A Koch Frisch kadarka válogatott, kézzel szüretelt szőlőből készült, és egy kis hordós érlelést is kapott. Magyaros ízvilágú ételek mellé ajánljuk…
Utazunk
Puskás Panni Szicíliában járt, és még többet evett… című cikk borítóképe

Puskás Panni Szicíliában járt, és még többet evett…

2022. 01. 16. | Puskás Panni
Puskás Panni, író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán bejárta Szicíliát, és rengeteget evett – de azért volt néhány étel, amire nemet mondott. Íme a Borsmenta sorozatának 2. része.
Beszélgetünk
Ez a Somló, itt mások a szabályok! című cikk borítóképe

Ez a Somló, itt mások a szabályok!

2022. 01. 15. | Szabó Edit
Beszélgetés Kolonics Károllyal
Hét hektárt művel a Somló hegyen, és hárslevelűjére 2021-ben 96 pontot adtak az angol Decanter bírái. Kolonics Károly szerint olyan bort kell készíteni, amelyik a borász és a fogyasztó épülésére egyaránt szolgál…