Találatok száma: 2499
Tesztelünk
Szentesi KÉTII: Érintés 2018 című cikk borítóképe

Szentesi KÉTII: Érintés 2018

2021. 02. 04. | Szabó Edit
A Szentesi Pince 2018-as Érintés nevű házasítása bámulatosan szép bor. Olyan harmóniát áraszt magából, hogy szinte neki lehet dőlni…
Beszélgetünk
A tudás megszerzése a cél című cikk borítóképe

A tudás megszerzése a cél

2021. 01. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bolyki Jánossal
Az egri Bolyki Pincészet tulajdonosa, Bolyki János 17 éve készítette első borát, tapasztalatban tehát nincs hiány, mégis szükségét érezte, hogy szőlész-borász mérnöki diplomát szerezzen az egri Eszterházy Károly Egyetemen…
Tesztelünk
Szent Benedek Pincészet: Furmint Szent Tamás-dűlő 2008 című cikk borítóképe

Szent Benedek Pincészet: Furmint Szent Tamás-dűlő 2008

2021. 01. 28. | Szabó Edit
Van az úgy, hogy az ember kincset talál. A tállyai Szent Benedek Pincészet 2008-as Szent Tamás Furmintja ennyi év után is kirobbanó formában van…
Főzünk
Penne füstölt szardellával, paradicsommártásban című cikk borítóképe

Penne füstölt szardellával, paradicsommártásban

2021. 01. 27. | Molnár Andor
Ez a percek alatt elkészíthető tésztaétel a mediterrán tengerparti nyarak emlékét idézi. Molnár Andor receptje…
Beszélgetünk
Nem feladat, hanem megtiszteltetés című cikk borítóképe

Nem feladat, hanem megtiszteltetés

2021. 01. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kindl Róberttel
Nyugdíjba vonul Bacsó András borász, aki a megalakulása óta a Tokaj-Oremus birtokigazgatója. A spanyol tulajdonban lévő tolcsvai borászatot mostantól Kindl Róbert vezeti. A szakembert múltjáról, terveiről kérdeztük…
Vendégoldal
Bacsó András búcsúzik a Tokaj-Oremustól című cikk borítóképe

Bacsó András búcsúzik a Tokaj-Oremustól

2021. 01. 22. | Borsmenta
Huszonhét év után nyugdíjba megy a Tokaj-Oremus birtokigazgatója, a borászat lelke, Bacsó András. Utódja egy nemzetközi vizeken edződött fiatal szakember, Kindl Róbert lesz...
Tesztelünk
Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016 című cikk borítóképe

Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016

2021. 01. 19. | Szabó Edit
A Szent Gaál Borház 2016-os Passionata nevű bora a Strázsahegyi-dűlő válogatott terméséből készült. Vadételek, kemény sajtok mellé ajánljuk…
Beszélgetünk
Tokaj kék szőlője, a purcsin című cikk borítóképe

Tokaj kék szőlője, a purcsin

2021. 01. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Kanczler Andrással
Kanczler András, a tarcali Basilicus Borászat birtokigazgatója figyelemre méltó vörösbort készít a Tokaji borvidék hajdan jól ismert, ám a filoxéravész óta szinte teljesen elfeledett kék szőlőjéből, a purcsinból…
Vendégoldal
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között! című cikk borítóképe

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között!

2021. 01. 15. | Borsmenta
A pezsgők egyik legrangosabb világversenyének számító Effervescents du Monde-on 19 ország 479 pezsgője között aranyérmes lett és a top 10-be is bekerült a Hungaria Rosé Extra Dry…
Főzünk
Waldorf-saláta című cikk borítóképe

Waldorf-saláta

2021. 01. 14. | Molnár Andor
A Waldorf-saláta klasszikus receptje már több mint 120 éves. Az ételnek számos változata ismert, de Molnár Andor most a New York-i eredetit készítette el nekünk…
Eszünk
A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2020-ból című cikk borítóképe

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2020-ból

2021. 01. 11. | Szabó Edit
Noha sajátos évet hagytunk magunk mögött, volt néhány emlékezetes gasztronómiai élményünk 2020-ban. A listát az Ürömi hüttéről szóló beszámolónk vezeti, de azért a Byblos, a Konyha-Kert és a Központ Deli házhoz szállítós menüje is bekerült a top 10-be…
Tesztelünk
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Örökké 2018 című cikk borítóképe

St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet: Örökké 2018

2021. 01. 10. | Szabó Edit
A 2018-as Örökké Egri Cuvée Superior a St. Andrea Pincészet egyik büszkesége. Elegáns, szép fehérbor, baráti beszélgetések és ünnepi vacsorák méltó társa…
Beszélgetünk
A szőlőnek gondviselője, a bornak világra segítője szeretnék lenni című cikk borítóképe

A szőlőnek gondviselője, a bornak világra segítője szeretnék lenni

2021. 01. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Magyar Dániellel
Az egri Eszterházy Károly Egyetem másodéves szőlész-borász mérnök szakos hallgatóját, Magyar Dánielt arról kérdeztük, milyen az élet az egyetemen, és milyen lehetőségeket kapnak az ott tanuló hallgatók…
Főzünk
Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús című cikk borítóképe

Kelkáposztába göngyölt currys sertéshús

2021. 01. 07. | Molnár Andor
Molnár Andor kelkáposztába göngyölt sertéshúsa nem csupán látványos, hanem egészséges és finom is. Érdemes kipróbálni!
Iszunk
A Villa Sandahl és Balla Géza kapta a nagydíjat című cikk borítóképe

A Villa Sandahl és Balla Géza kapta a nagydíjat

2021. 01. 06. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre ötödik alkalommal díjazta a hazai borokat. Kiss Gábor, Bakonyi Péter, Figula Mihály és Kovács Nimród pincészete is ott van a legjobbak között…