Találatok száma: 2499
Eszünk
Rácz Jenő Hévízen című cikk borítóképe

Rácz Jenő Hévízen

2020. 03. 15. | Szabó Edit
A hévízi Bonvital Hotel étterme, a Brix Bistro különleges sorozattal hívta fel magára a figyelmet. Vacsoraestjeiken rendszeresen híres vendégséfek főznek. Februárban Rácz Jenő, a Sanghajban Michelin-csillagot szerzett szakács vette birtokba a konyhát…
Eszünk
Aum Natural című cikk borítóképe

Aum Natural

2020. 03. 13. | Vargha Márk
Úgy tűnik, a Varga Dániel-Nyikita Szuharev páros eléggé verhetetlen. Ellátogattunk a nemrég nyílt Aum Natural ázsiai fúziós étterembe, és szemünk-szánk elállt a csodálkozástól…
Tesztelünk
Pajzos Pincészet: Száraz Szamorodni 2011 című cikk borítóképe

Pajzos Pincészet: Száraz Szamorodni 2011

2020. 03. 11. | Szabó Edit
A jó száraz szamorodni ritka kincs, de a műfaj kedvelői örülhetnek, mert a Pajzos Pincészet 2011-es bora remekbe szabott. Jól iható, gazdag, fűszeres, igazi ünnepi vendégváró…
Főzünk
Burgonyakrémleves almával és póréval című cikk borítóképe

Burgonyakrémleves almával és póréval

2020. 03. 09. | Klich Zsuzsa
Csodálatos kapu ez a leves két évszak, a tél és a tavasz között. Meleg krémesség a hideg estékre, de az alma és a gyömbér üdítően, frissen hozza közelebb az érkező tavaszt…
Tesztelünk
SanzonTokaj: Édes Szamorodni 2017 című cikk borítóképe

SanzonTokaj: Édes Szamorodni 2017

2020. 03. 05. | Szabó Edit
A SanzonTokaj édes szamorodnija a modern tokaji édes borok egyik szép példája. Pedáns, decens, nem vehemens, nem ront ajtóstól a házba…
Eszünk
A Rosinante ismét meghozta a tavaszt! című cikk borítóképe

A Rosinante ismét meghozta a tavaszt!

2020. 03. 03. | Szabó Edit
Bomboloni fánkok, friss harcsatepertő, gines paradicsomleves, krémes rizottó… A Stílusos Vidéki Éttermiség szakácsai ismét kitettek magukért. Íme beszámolónk a szigetmonostori Tavaszváró MiniSVÉT-ről…
Tesztelünk
Obzidian Bormanufaktúra: Száraz Szamorodni 2007 című cikk borítóképe

Obzidian Bormanufaktúra: Száraz Szamorodni 2007

2020. 03. 02. | Szabó Edit
A régi iskola hívei bizonyára örömmel fogadják az Obzidian Bormanufaktúra 2007-es száraz szamorodniját, amely hajlott kora ellenére még mindig jól tartja magát…
Eszünk
A pozsonyi kifli című cikk borítóképe

A pozsonyi kifli

2020. 03. 01. | Bott Zsuzsanna
Ha pozsonyi kifli, akkor Pozsony. Vagy Komárom? A híres sütemény rajongói azt mondják, hogy mostanában Földes István komáromi pékműhelyében készítik a legfinomabbat. A hírnek Bott Zsuzsanna eredt a nyomába…
Tesztelünk
Mörk Pincészet: Merlot 2018 című cikk borítóképe

Mörk Pincészet: Merlot 2018

2020. 02. 29. | Szabó Edit
Könnyű, gyümölcsös nyári merlot lecsóhoz, töltött paprikához, grillételekhez…
Vendégoldal
Gyengébb? Nem! kóstoló harmadszor! című cikk borítóképe

Gyengébb? Nem! kóstoló harmadszor!

2020. 02. 28. | Borsmenta
Mindjárt itt a március, és vele az év legbájosabb borkóstolója! Március 7-én 35 borásznő mutatja be izgalmasabbnál izgalmasabb borait Budapesten, a Hotel Sofitelben…
Eszünk
Vajra borvacsora a Na’Pastában című cikk borítóképe

Vajra borvacsora a Na’Pastában

2020. 02. 27. | Vargha Márk
Piemont első organikus szőlőbirtoka, a G.D. Vajra lassan ötven éve kápráztatja el a világot vörösboraival. A budapesti Na’Pasta Bistro borvacsoráján mi is megkóstolhattunk közülük néhányat…
Tesztelünk
Barta Pince: Öreg Király Szamorodni 2013 című cikk borítóképe

Barta Pince: Öreg Király Szamorodni 2013

2020. 02. 26. | Szabó Edit
Ez a bor igazi egyéniség. Magas cukortartalma ellenére egyáltalán nem tűnik édesnek, és olyan intenzíven mutatja a termőhelyi jelleget, ahogyan csak a száraz borok szokták. Emlékezetes, komoly szamorodni, értő kóstolóknak ajánljuk…
Főzünk
Stíriai metélt című cikk borítóképe

Stíriai metélt

2020. 02. 25. | Klich Zsuzsa
Édes, túrós, imádnivaló. A stíriai metélt valójában a vargabéles sógora – eredeti hazája Stájerország –, nagyanyáink korában volt igazán divatos, de azért néha mi is elkészítjük, a gyerekek nagy örömére. Kicsit macerás, de megéri a rászánt időt…
Tesztelünk
Balassa Bor: Bomboly Édes Szamorodni 2017 című cikk borítóképe

Balassa Bor: Bomboly Édes Szamorodni 2017

2020. 02. 24. | Szabó Edit
Ehhez az édes szamorodnihoz a mádi Bomboly-dűlőben szedték a szőlőt, ahol az agyagos termőréteg alatt egy sereg izgalmas vulkanikus kőzetben keres magának helyet a növény gyökere. Nem kell hozzá semmi, egy étkezés végén ő maga a desszert…
Beszélgetünk
Rituális borozások című cikk borítóképe

Rituális borozások

2020. 02. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Ónodi Eszterrel
Ónodi Eszter, a Katona József Színház művésze régi emlékekről, rituális borozásokról mesél, és az is kiderül, hogy egy-egy előadás közben mi történik a színfalak mögött…