Találatok száma: 2499
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017 című cikk borítóképe

Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017

2019. 11. 15. | Szabó Edit
Ehhez az emlékezetes olaszrizlinghez a Dobosi család szentantalfai biobirtokán szüretelték a szőlőt. Lassan igyuk, sok titkot rejt – minél tovább barátkozunk vele, annál szerethetőbbé válik…
Eszünk
Piknik a szőlőben című cikk borítóképe

Piknik a szőlőben

2019. 11. 12. | Barossné Koós Andrea
Jó borok, finom falatok, festői környezet, remek hangulat – ezt nyújtja a Kristinus a Balaton déli partján…
Tesztelünk
Jásdi Pince: Lőczedombi Olaszrizling 2016 című cikk borítóképe

Jásdi Pince: Lőczedombi Olaszrizling 2016

2019. 11. 11. | Szabó Edit
A vörös permi homokkővel fedett Lőczedombon 4-5000 palack olaszrizling születik évente. Közülük kinyitni egyet mindig ünnep, hiszen ez a bor igazi egyéniség. Gyakorlott fogyasztóknak ajánljuk…
Iszunk
Magyar kékfrankosok Londonban című cikk borítóképe

Magyar kékfrankosok Londonban

2019. 11. 11. | Szabó Edit
Negyvenhárom pincészet, köztük 29 magyar mutatta be kékfrankos borait London egyik patinás helyszínén, a Merchant Taylors’ Hallban. A nagy sikerű rendezvényt a Wines of Hungary UK képviseletében Toronyi Zsuzsanna szervezte…
Beszélgetünk
Imrém, az élet harc című cikk borítóképe

Imrém, az élet harc

2019. 11. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Tompa Imrével
Bölcsészként végzett, politikai újságíróként dolgozott, aztán bő másfél évtizedre ő lett a honi boros újságírás egyik meghatározó alakja. Nemrég visszavonult, történelmet tanít, és szép kis világunkról alaposan megvan a véleménye. Tompa Imrével beszélgettünk…
Tesztelünk
Havas és Timár Pincészet: Olaszrizling 2018 című cikk borítóképe

Havas és Timár Pincészet: Olaszrizling 2018

2019. 11. 08. | Szabó Edit
Tetszetős, gazdag bor, fehér húsok mellett is megállja a helyét. Nem a szelíd olaszrizlingek közül való; kóstolgassuk élvezettel, van benne kraft…
Utazunk
Advent Bécs környékén című cikk borítóképe

Advent Bécs környékén

2019. 11. 08. | Borsmenta
Bécstől karnyújtásnyira, Ausztria kisebb városainak különleges helyszínein, várakban, kastélyokban, apátságokban várnak bennünket az adventi vásárok. Íme egy színes csokor, hátha valakinek kedve támad odautazni az ünnepi készülődés idején…
Iszunk
A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1. című cikk borítóképe

A nagy olaszrizlingteszt Vol. 1.

2019. 11. 07. | Szabó Edit
A Borsmenta olaszrizlingtesztjére olyan sok bor érkezett, hogy kénytelenek voltunk két részletben megrendezni a rangadót. Az első forduló után egy egri, egy mátrai és egy balatonfüred–csopaki bor áll az élen…
Iszunk
Már megint Mitiszol?! című cikk borítóképe

Már megint Mitiszol?!

2019. 11. 06. | Vargha Márk
Az idén lesz a kilencedik Mitiszol?. Az organikus és természetes borok fesztiválját november 16-án a Bálnában tartják. Íme 7 ok, amiért érdemes elmenni…
Főzünk
Sfouf, az ellenállhatatlan libanoni süti című cikk borítóképe

Sfouf, az ellenállhatatlan libanoni süti

2019. 11. 05. | Klich Zsuzsa
Aki szereti a keleti fűszerek csábító illatát és az egzotikus ízeket, lepje meg szeretteit ezzel a libanoni teasüteménnyel. A sfouf sokféle változatban ismert, mi most a csillagánizsos-fenyőmagos variációt mutatjuk be…
Beszélgetünk
A jó bor olyan, mint a jó szerető című cikk borítóképe

A jó bor olyan, mint a jó szerető

2019. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Győzővel
A Valami Amerika című film után már mindenki tudta a nyírbátori fiú nevét, aztán jött a Kontroll, majd színházi és filmszerepek végeláthatatlan sora. Szabó Győző mára az egyik legnépszerűbb színészünk, aki egy fárasztó nap után szívesen koccint például mátrai borral…
Tesztelünk
Kovács Nimród Borászat: Monopole Rhapsody Bikavér 2016 című cikk borítóképe

Kovács Nimród Borászat: Monopole Rhapsody Bikavér 2016

2019. 10. 31. | Szabó Edit
Aki a tradicionális vasárnapi ebédhez szeretne bort választani, ne is keressen tovább. Kovács Nimród Rhapsody Bikavére kiváló a csirkepörkölt mellé…
Tesztelünk
Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Tricollis Rosé 2018 című cikk borítóképe

Pannonhalmi Apátsági Pincészet: Tricollis Rosé 2018

2019. 10. 29. | Szabó Edit
A régi minőség új ruhát kapott: az apátsági rozé bekerült a Tricollis sorozatba, és címkéjén a Főapátság épülete látható. A bor a szokásosnál kicsit teltebb, még mindig jó formában van, és ételek mellett is megállja a helyét.
Eszünk
Ízutazás koktélokkal a Sociétében című cikk borítóképe

Ízutazás koktélokkal a Sociétében

2019. 10. 29. | Barossné Koós Andrea
Hogy milyen érzés egyetlen este alatt bejárni a fél világot úgy, hogy az ember közben el sem mozdul az asztala mellől? Aki részt vett a Société vacsoráján, már tudja. Aki nem volt ott, annak most elmeséljük mi…
Főzünk
Mogyorós csirkecurry című cikk borítóképe

Mogyorós csirkecurry

2019. 10. 28. | Klich Zsuzsa
Egyszerű, gyors, egzotikus, és bár nem autentikus, az illatos fűszerek miatt mégis a konyhánkba varázsolja Indiát. Mogyorós csirkecurry – kezdő háziasszonyoknak is!