Tesztelünk

Tállya Wines: Tállya Furmint 2013
2017. 06. 27. | Szabó Edit
Lendületes, vibráló, energikus bor, remek arányokkal, rendkívül szerethető ízvilággal. Vigyázat: egy pohárral nem elég belőle…
Főzünk

Napraforgó
2017. 06. 27. | Varga Anita
Ízig-vérig nyári borkorcsolya Varga Anita konyhájából. Többféle ízesítéssel készülhet, egyikben sem fogunk csalódni...
Utazunk

Pulykakakas nem volt
2017. 06. 26. | Szabó Edit
Gyöngytyúk, bivaly, racka, szürke marha, pezsgő, bor, sör, hőség, jókedv, kreativitás, tehetség, szeretet. Címszavakban nagyjából így lehetne leírni az idei Debrecziner Gourmet Fesztivált, amely minden gasztroőrültnek kötelező program…
Eszünk

Elbűvölő semmiség
2017. 06. 25. | Varga Anita
A forgalomtól nyüzsgő Németvölgyi úton 2010 óta létezik egy kis csendes sziget. A Villa Bagatelle sokak szerint Budapest egyik legjobb reggelizőhelye, de azt kevesen gondolták, hogy árnyas kertje miatt valóságos gyerekparadicsom…
Beszélgetünk

Megfogni a pillanatot
2017. 06. 24. | Szabó Edit
Beszélgetés Fekete Antonióval
Szakács, fotós és könyvkereskedő egy személyben. Fekete Antonio webkereskedése közel nyolcszáz különleges könyvet és kiadványt kínál, amelyeknek legalább a fele június 30-tól kézbe is vehető egy parányi mintaboltban…
Iszunk

Egy csipetnyi Ausztria Buda szívében
2017. 06. 23. | Szabó Hajnalka
„A tökéletes nap egy jó kávéval indul és egy pohár borral ér véget” – gondolhatták a KisBécs tulajdonosai, és álmodtak hozzá egy helyet...
Utazunk

Bor, mámor, Bénye kilencedszer
2017. 06. 21. | Szabó Edit
Július 6. és 9. között rendezik Erdőbényén a 9. Bor, mámor, Bénye fesztivált, a bor- és kultúrarajongók egyik legszínvonalasabb nyári programját. A részletekről Berger Zsoltot, a fesztivál főszervezőjét kérdeztük…
Főzünk

Padlizsános-gombás tészta
2017. 06. 19. | Szabó Edit
Könnyen, egyszerűen elkészíthető étel, nem igényel különösebb gyakorlatot a konyhában, viszont nagyon ízletes...
Tesztelünk

Benedek Pince: Öregtőkék Hárslevelű 2015
2017. 06. 18. | Szabó Edit
Mélysége és szépen megmutatkozó ásványossága miatt elsősorban a terroirborok kedvelőinek ajánljuk…
Eszünk

A kezed járjon!
2017. 06. 18. | Upor László
Egy kis konyhai Dumas
Zártkörű vizsgán jártunk, ahol fiatal diákok főztek nekünk. De nem csak…
Beszélgetünk

Azt az életet élem, amire vágytam
2017. 06. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Tavaly januárban, tizenöt ott töltött év után kisétált az Alabárdos étterem ajtaján, és felszállt egy Londonba tartó gépre, hogy fejest ugorjon az ismeretlenbe. Bicsár Attila ma egy floridai és egy villányi étterem kreatív séfje, és tele van tervekkel…
Utazunk

Találkozzunk a Borfaluban!
2017. 06. 16. | Szabó Hajnalka
A színvonalas zenei kínálat mellett a Soproni borvidék boraiból is kaphat ízelítőt, aki június 27-e és július 1-je között ellátogat a VOLT Fesztiválra…
Eszünk

Akiket a szmóker füstje megcsapott
2017. 06. 15. | Bőti László
Ízes, nyelvsimogató zsír, mélybarna és rózsaszín húsok, Frédi és Béni konyhájába illő csontok – ez mind a BBQ műfajának sajátja, de az Amerikában már kultikussá vált és szép lassan kis hazánkat is meghódító eljárás mögött még ennél is több van…
Vendégoldal

Válogatáson innen, palackozáson túl…
2017. 06. 14. | Bodó Judit
Most arról, hogy virágzik a szőlő, palackban a borok többsége, de a feleségek néha nehezen viselik, ha a kis piros traktor is családtag. Amúgy szép az élet, csak néha nem…
Vendégoldal

Fogadj örökbe Furmintot!
2017. 06. 13. | Szabó Hajnalka
Fiatal agrárszakemberek képzését segíti a befolyt összeg…