Tesztelünk

Frittmann Borászat: Sauvignon Blanc 2021
2022. 07. 25. | Szabó Edit
A Frittmann Borászat sauvignon blanc borának üde gyümölcsössége nagyon szerethető. Meleg nyári estékre, kerti partikra ajánljuk…
Utazunk

Bor és panoráma
2022. 07. 21. | Szabó Edit
Ha borvidéki kirándulást tervezünk, jól tesszük, ha nemcsak a borászatokat, hanem a környékbeli kirándulóhelyeket is feltérképezzük. Cikkünkben olyan kilátópontokat gyűjtöttünk össze, amelyek közelében a helyi borokat is meg lehet kóstolni…
Eszünk

Oliva, a stabil pont
2022. 07. 20. | Szabó Edit
Veszprém gyönyörű óvárosában egymást érik a nyári programok, de jó vendéglőt már nem olyan könnyű találni. Az Olivába évek óta visszajárunk, és most sem okozott csalódást…
Iszunk

Sauvignon blanc teszt 2022
2022. 07. 19. | Szabó Edit
A Borsmenta sauvignon blanc tesztjén 13 borvidék 19 borászatának 22 tételét vettük górcső alá. A dobogóra egy etyeki, egy mátrai és egy móri bor került. Íme a részletek…
Utazunk

A Vendvidék felfedezése
2022. 07. 18. | Vargha Márk
Hét kicsi falu az Alpokalján, hazánk nyugati peremén – ez a Vendvidék, a magyarországi szlovén kisebbség birodalma, ahol nem csupán a szépséges tájakat, hanem a helyi ízeket is érdemes felfedezni…
Eszünk

Vendéglő a Szőlőhegyen
2022. 07. 16. | Szabó Edit
A Velencei-tó kapujában, a pázmándi Szőlőhegyen pár éve nyílt Bálint Borárium kiváló konyhával és környékbeli borokkal várja a vendégeket. Érdemes hozzájuk benézni, és nem csak rendezvények idején…
Tesztelünk

Haraszthy Pincészet: Sauvignon Blanc 2021
2022. 07. 15. | Szabó Edit
A Haraszthy Pincészet sauvignon blanc bora elsöprően lendületes, nagyon barátságos és rendkívül ízgazdag. Aki szeretné tudni, hogy milyen egy jó magyar sauvignon blanc, ezt kóstolja meg!
Iszunk

Mi az a budai vörös?
2022. 07. 13. | Szabó Edit
A monarchia kori Magyarország egyik legjelentősebb exportcikke volt, most pedig alig hallunk róla. A kadarka és csókaszőlő házasításával készülő budai vörös hagyományát a pázmándi ApróKertek Pincészet támasztotta fel, és a bor igen finom!
Főzünk

Vietnami tavaszi tekercs
2022. 07. 12. | Szabó Edit
A vietnami tavaszi tekercs elkészítése nem egyszerű, nem gyors, ráadásul olajban sül, viszont a világ egyik legfinomabb étele. Szívből ajánljuk mindenkinek. Íme a recept…
Utazunk

A Bükktől a Zemplénig
2022. 07. 11. | Szabó Edit
Négyrészes miskolci beszámolónk utolsó részében a város környékén, Miskolctapolcán és Lillafüreden kalandozunk…
Iszunk

Jótékony célt szolgál a Disznókő hárslevelűje
2022. 07. 10. | Szabó Edit
A Disznókő Birtok 2021-es VISUS nevű, limitált palackszámú borának megvásárlásával vak és gyengénlátó embertársainkat segíthetjük…
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pince: Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2021
2022. 07. 08. | Szabó Edit
A Babarczi Pince sauvignon blanc bora a fajta klasszikus képviselője. Üde, friss, szerethető. Halételek mellé ajánljuk…
Utazunk

Ahol a madár se… 4. rész
2022. 07. 07. | Vargha Márk
Észak-Mezopotámia
Sorozatunk befejező részében kilépünk Európából, és Törökországba utazunk. Vargha Márk Észak-Mezopotámia csodálatos településeit, a „mesés Kelet” városait fedezi fel nekünk…
Tesztelünk

Gervai János Pincészete: Pinot Noir Dóra Bora 2019
2022. 07. 06. | Szabó Edit
A pinot noir a borász, Gervai János feleségének kedvenc szőlőfajtája, ezért kapta a belőle készült bor a Dóra bora nevet. Részletgazdag, cizellált, elegáns tétel, finom fűszerességgel…
Főzünk

Baconben sült csirkemáj
2022. 07. 05. | Klich Zsuzsa
A baconbe tekert csirkemáj sok háztartásban sláger, mert pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom is. Mi most káposztasalátával és mogyoróburgonyával tálaltuk…