Utazunk

Menjünk Miskolcra!
2022. 07. 04. | Szabó Edit
Az acélváros megrázta magát, és kifejezetten vonzó turisztikai célponttá vált az utóbbi években. Miskolc önmagában is megér egy hétvégét, de aki bükki túrát, barlangfürdőt, vagy lillafüredi csónakázást is szeretne, jól teszi, ha egy hétig marad…
Eszünk

Borvacsora a Tiliában
2022. 07. 03. | Németh Judit
Megújult ételkínálattal és vadonatúj csapattal indítja a nyarat a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A helyi borok kíséretében tálalt fogásokat a Borsmenta is megkóstolta…
Tesztelünk

Pannonhalmi Főapátság Pincészete: Pinot Noir 2020
2022. 07. 01. | Szabó Edit
A Pannonhalmi Főapátság Pincészetének 2020-as pinot noir bora minden cseppjében nyár. Üde gyümölcsössége kedvessé, hordós fűszeressége izgalmassá varázsolja…
Vendégoldal

7 tény, amit nem tudtál a mozzarelláról
2022. 06. 30. | Borsmenta
A mozzarella Olaszországból indult hódító útjára, és ma már a világ minden pontján kedvelt alapanyag. De vajon jól ismerjük? Íme 7 tény, amit lehet, hogy eddig nem tudtál róla…
Főzünk

Káposztasaláta
2022. 06. 29. | Klich Zsuzsa
Igaz, hogy reszelni kell, vagy szeletelni, de a káposztasaláta igazi nyári köret. Íme egy megbízható recept…
Utazunk

Ahol a madár se… 3. rész
2022. 06. 28. | Vargha Márk
Moldova
„Nincs ott semmi különös, mégis visszamennék” – írja Moldováról a cikk szerzője, Vargha Márk, aki azért bolyongott a Cricova borászat 120 kilométeres pincerendszerében, és nem ez volt az egyetlen kalandja…
Tesztelünk

Béla Borászat: Dűne Selection Imrehegyi Pinot Noir Kései (száraz) 2017
2022. 06. 27. | Szabó Edit
A Béla Borászat késői pinot noir bora szokatlan, izgalmas és nagyon szerethető. Aki nyitott az újdonságokra, és szereti a meglepetéseket, feltétlenül kóstolja meg…
Eszünk
Főzünk

Sült fokhagyma
2022. 06. 24. | Fülöp Timi
Pofonegyszerű, mégis utolérhetetlen. A sült fokhagymának olyan zamata van, hogy képtelenség neki ellenállni. Még szerencse, hogy nem is kell. Pirítóssal kínáljuk. Isteni!
Beszélgetünk

Itt a Vylyan-nyár!
2022. 06. 22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérdeztük…
Eszünk
Főzünk

Bodzaszörp
2022. 06. 18. | Klich Zsuzsa
A bodzavirág az első tavaszi napokon jelenik meg a bokrokon, hogy aztán csodás illatba burkolja a kerteket, udvarokat, erdőket, hegyeket. Ilyenkor minden háziasszony bodzaszörpöt készít, mi is mutatunk egy megbízható receptet…
Beszélgetünk

Bor, zene, boldogság
2022. 06. 18. | Virág Orsolya
Beszélgetés Juga Péterrel
Ismét lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A tavaly indult kulturális fesztivált Tokaj-Hegyalja egyik legkedvesebb településén, Bodrogkisfaludon rendezik június utolsó hétvégéjén. A részletekről a főszervezőt, Juga Pétert kérdeztük…
Iszunk

Buli a hegyen: Somlói Éjszakai Pincetúra 2022
2022. 06. 15. | Szabó Edit
Hétvégén ismét tüzek gyúlnak a Somlón. Az éjszakai pincetúra az idén kétnapos kulturális fesztivállal egészül ki; íme 9 jó ok, hogy miért kell mindenképpen odamennünk…
Utazunk

Ahol a madár se… 2. rész
2022. 06. 13. | Vargha Márk
Ó-Zéland
Vannak csodás helyek a világban, amelyek valamiért kívül esnek a magyar turisták többségének radarján. Vargha Márk minisorozatának második részében Hollandia délnyugati csücskében időzünk…