Tesztelünk

Hangavári Pincészet: Pezsgő Brut Nature – Furmint 2019
2022. 03. 08. | Szabó Edit
A Hangavári Pincészet furmintból készült pezsgője igazi gyümölcsbomba. Nem kell hozzá különleges alkalom, nyissuk ki bátran, és széppé varázsolja a napot…
Eszünk

Asztali kisokos III. – ülésrend és jelzések
2022. 03. 07. | Virág Orsolya
Azt már megtanultuk, hogy mivel és miből együnk, de azt még nem tudjuk, hogy kinek hol van a helye az asztal körül. Sorozatunk harmadik, befejező részében erre is fény derül, és az is kiviláglik, hogy mégsem olyan nagy baj, ha repül az a csiga…
Tesztelünk

Anonym Pince: Brut Rosé Összhang Pezsgő 2016
2022. 03. 04. | Szabó Edit
Az Anonym Pince rozé pezsgője válogatott alapanyagokból készült, és az ünnepi asztalon, ételek mellett találhatja meg leginkább a helyét. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk

Furmint February 4.0 Londonban!
2022. 03. 03. | Vargha Márk
A Wines of Hungary UK immár negyedik alkalommal rendezett Furmint Februárt Londonban. A rendezvényről Vargha Márk tudósította a Borsmentát…
Tesztelünk

Késa Birtok: Brut Nature 2020
2022. 03. 02. | Szabó Edit
A balatonboglári Késa Birtok zöld veltelini pezsgőjét roston sült balatoni halak mellé ajánljuk…
Utazunk

Hawaii, az ízek szigete – Hawaii legjobb helyei
2022. 03. 01. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Szombathy Zsuzsa hawaii útinaplója 4.
Szombathy Zsuzsa Hawaii-kutató 2021 végén közel három hónapot töltött az egzotikus szigeteken. Sorozatának negyedik, befejező részében a legkedvesebb helyeiről mesél…
Eszünk

Asztali kisokos II. – poharak és evőeszközök
2022. 02. 28. | Virág Orsolya
Megtanultuk a hollywoodi filmekből, hogy kívülről befelé haladunk, és a csiga – jó esetben – nem repül. De mi van, ha mégis? Sorozatunk második részében a poharakkal és az evőeszközökkel kötünk közelebbi ismeretséget…
Tesztelünk

Haraszthy Pincészet: Öreghegy Brut 2016
2022. 02. 27. | Szabó Edit
A Haraszthy Pincészet szépen érlelt pezsgője nem a könnyedségével, hanem a tartalmasságával hódít. Gazdag, intenzív, zamatos: akár egy almás rétes mellé is ajánlhatjuk…
Beszélgetünk

A főzés a sokszor csinálás művészete
2022. 02. 26. | Szentkuthy Laura
Beszélgetés Göttinger Pállal 2.
Göttinger Pál nemcsak rendez, játszik és ír, hanem főz is. Eseti jelleggel improvizációs konyhát vezet, amiben flambírozás van, glazírozás, káosz és dráma. Interjúfolyamunk második részében a gasztronómiáról kicsit többet beszélünk, mint a színházról…
Utazunk

Hawaii, az ízek szigete – pénztárcakímélő praktikák
2022. 02. 25. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Szombathy Zsuzsa hawaii útinaplója 3.
Szombathy Zsuzsa Hawaii-kutató 2021 végén közel három hónapot töltött az egzotikus szigeteken. Útinaplója harmadik részében megtudjuk, hogyan fedezhetjük fel a helyi ízeket pénztárcakímélő módon…
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Extra Brut 2017
2022. 02. 24. | Szabó Edit
A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok megmutatja, milyen pezsgőt adnak a Tarcal határában található bioültetvények. Ezt az extra brut szépséget frissessége és lendülete miatt elsősorban vendégváróként kínálnánk…
Utazunk

Hawaii, az ízek szigete – a híres malasada
2022. 02. 23. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Szombathy Zsuzsa hawaii útinaplója 2.
Szombathy Zsuzsa Hawaii-kutató 2021 végén közel három hónapot töltött az egzotikus szigeteken. Útinaplójának második részében Hawaii híres édessége, a malasada kerül terítékre…
Tesztelünk

Gedeon Birtok: Sárfehér Méthode Traditionnelle Brut
2022. 02. 22. | Szabó Edit
Az izsáki Gedeon Birtok ízig-vérig hazai szőlőfajtából készült arany sárfehér pezsgője virgonc és különleges. Aki szereti a meglepetéseket, feltétlenül kóstolja meg!
Eszünk

Asztali kisokos I. – szalvéta és tányér
2022. 02. 21. | Virág Orsolya
Kés, villa igen, olló nem! Alapra, patika, kisváltás meg roti. Világos, ugye? Háromrészes sorozatunkban a terítés rejtelmeiről lesz szó. Kezdjük az elején, a szalvétával és a tányérokkal…
Tesztelünk

Törley Pezsgőpincészet: Chardonnay Brut
2022. 02. 20. | Szabó Edit
A Törley Pezsgőpincészet Chardonnay Brut pezsgője profi munka. Egy kis frissesség, egy kis érleltség, jó arányok, minden a helyén. Bármilyen alkalomra remek választás…