Főzünk

Fokhagymás-tejszínes garnéla
2020. 11. 17. | Szabó Edit
Hamisítatlan mediterrán fogás. Percek alatt elkészül, benne van a tenger minden íze, a lusta tengerparti nyarak minden álmodozása. A fokhagymás garnéla ünnepi étel, pezsgő vagy fehérbor illik hozzá…
Beszélgetünk

A pálinkaágazat mostohagyerek
2020. 11. 14. | Szabó Edit
Beszélgetés Pach Gáborral
A 2020-as Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen a Fenegyerek sajmeggypálinkája Champion-díjas lett. A jó pálinka titkairól és az ágazat helyzetéről Pach Gábort, a főzde tulajdonosát kérdeztük…
Főzünk

Céklás brownie
2020. 11. 13. | Kriston Orsi
Sütihorror Halloween után. A céklás brownie óriási találmány! Kicsit könnyebb, mint a hagyományos társai, de az íze izgalmasabb, és még borok mellé is kínálható…
Vendégoldal

Petráéknál az élet 3. – A várandósság utolsó hónapjai
2020. 11. 12. | Sziegl-Nagy Petra
Sziegl-Nagy Petra jelenti Hajósról
Sziegl-Nagy Petra sorozatának harmadik részéből megtudhatjuk, hogy milyen az élet szüret idején, ha az ember borász, feleség, anya és kismama egyszerre. Ja, a szüret amúgy jól sikerült…
Iszunk

Szentek csatája
2020. 11. 09. | Szabó Edit
Tavaszra terveztük, de végül csak most tartottuk meg Szentek csatája című bortesztünket, ahol „szent” nevű pincészetek borait teszteltük. Az év egyik legizgalmasabb kóstolója volt, rekordmagas pontszámokkal…
Beszélgetünk

Most a sörpárlatok izgatnak
2020. 11. 07. | Szabó Edit
Beszélgetés Dömötör Zsolttal
Átadták az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait. Ahogyan az előző két évben, a legeredményesebb főzde az idén is a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. lett. A díjátadó után a vállalkozás egyik alapítójával, Dömötör Zsolttal beszélgettünk…
Iszunk

Demijohn nyári portfólió-kóstoló
2020. 11. 06. | Vargha Márk
A nyár egyik kellemes, nagyobb nyilvánosság előtt zajló boros eseménye a Demijohn csapatának portfólió-kóstolója volt a Haris Parkban…
Tesztelünk

Wassmann Pince: Cabernet Franc 2015
2020. 11. 02. | Szabó Edit
Egy német házaspár beleszeret a Villányi borvidékbe, Pécsdevecserre költözik, és megalapítja a vidék első biodinamikus pincészetét. Ralf és Susann csodás cabernet franc-ja önmagáért beszél…
Beszélgetünk

A Mátra rejtett kincs
2020. 10. 31. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kerekes Tamással
Gyöngyöstarján csuda hely, a kis mátrai településen szinte minden második ház borászatot rejt. Itt nőtt fel Kerekes Tamás, aki gépészmérnöki diplomával a zsebében kezdte készíteni természethű borait…
Utazunk

Irány Portugália! 2. rész
2020. 10. 30. | Vargha Márk
Sorozatunk második részében Alentejo régióban kalandozunk, bort kóstolunk a Douro völgyében, körülnézünk Tomar és Coimbra városában, és még egy kis fadót is hallgatunk…
Iszunk

Kékfrankosok, kadarkák
2020. 10. 29. | Csepe Erika
A fűszerességéről híres kadarka és a sokarcúságáról nevezetes kékfrankos volt a főszereplője a BorJour legutóbbi rendezvényének. A Hotel Nemzetiben tartott kóstolón húsz pincészet mutatta be borait a budapesti közönségnek...
Tesztelünk

Tomcsányi Családi Birtok: Syrah 2017
2020. 10. 28. | Szabó Edit
Vörösbor a Somlóról? Láttunk már olyat, de ez most valami más! Tomcsányiék szűretlen és derítetlen syrah bora maga a természetesség…
Iszunk

Vylyan Bogyólé 2020!
2020. 10. 26. | Szabó Edit és Borsmenta
Elkészült és október 26-tól kapható a Vylyan Pincészet újbora, a Bogyólé. Az idei palackok címkéjét a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatója, Győri Katinka Laura tervezte...
Eszünk

Osamáék Byblosa
2020. 10. 25. | Horváth Ágnes
„Ez nem fine, hanem fun dining, ahol az a cél, hogy a vendégek barátságos, otthonos környezetben élvezzék az ételeket és az italokat” – foglalja össze Osama Kutaini az Astoria mellett található étterem ars poeticáját, és rögtön tudjuk, hogy a Byblos nekünk való hely…
Tesztelünk

ApróKertek: Régi Álom Néró 2018
2020. 10. 23. | Szabó Edit
Az organikusan gazdálkodó pázmándi ApróKertek gyönyörű néró bora igazi ritkaság. Már csak néhány palack van belőle forgalomban, aki szeretné megkóstolni, annak komoly felderítő munkát kell végeznie, de megéri…