Iszunk

Itt mindenki szerelemből borászkodik!
2016. 05. 31. | Szabó Edit
A siller a nyár vörösbora, fröccsnek is jó, tisztán is jó – jellemzik kedvenc borukat a paksi gazdák. Őszinte lelkesedésüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hétvégén immár a 9. Országos Sillerfesztivált rendezik a Duna-parti városban.
Iszunk

Huszonkettőt egy csapásra!
2016. 05. 27. | Burai László
Egy nap alatt ellátogatni mind a 22 magyar borvidékre elég extrém feladatnak tűnik, nemde? Pedig nem teljesen lehetetlen, mert a Budapesti Borbár Túrán minden résztvevő fővárosi helyszín vendégül lát egy-egy magyar borvidéket. Jól hangzik, ugye?
Iszunk

Importkávé
2016. 05. 26. | Burai László
Emlékszem még azokra az időkre, amikor egy külföldi utazás automatikusan új dolgokat is jelentett. Addig ismeretlen zenék, csokoládék, majd idővel cédék, könyvek. Azután ez elmaradt, hiszen már itthon is minden elérhető.
Iszunk

Nehéz választani
2016. 05. 25. | Burai László
Ahogy megjött az igazán szép idő, egyre nagyobb kedvünk van kimozdulni is, ha borozásról van szó. A teraszokon és a borbárokon túl is van élet, nézzük hát, hogy milyen lehetőségek várnak a következő hetekben!
Iszunk

Kislaki királyság
2016. 05. 20. | Szabó Edit
Balatonboglárt magunk mögött hagyva vidáman fordulunk a hegynek. Csak hadd csillogjon a tó magának, minket most más kaland vár. Légli Géza május 28-án ismét szélesre tárja kis birtoka kapuját…
Iszunk

Hársalgás
2016. 05. 14. |
Ha minden szuperhősnek van segédje, akkor úgy gondolom, hogy a furmintnak a hárslevelű a társa. Logikus, hogy a Furmint Februárnak is legyen kistesója, mégpedig hárstematikával, nemde?
Iszunk

Kávébajnokok
2016. 05. 13. | Burai László
Micsoda hét ez! A Bocuse d’Or európai döntőjével egy időben a magyar baristabajnokság talán két legkomolyabb presztízsű kategóriájában is bajnokokat avattak.
Iszunk
Iszunk

Micsoda, filterkávé?
2016. 05. 04. | Burai László
Abban, hogy megszerettem a kávét, több dolog is döntő fontossággal bírt, de talán a legmeghatározóbb az volt, amikor először kóstoltam jól elkészített filterkávét. Akkor íródott felül bennem minden, amit a kávéról korábban gondoltam, és ez az utazás azóta is tart.
Iszunk

A szomszéd zöldje
2016. 04. 29. | Burai László
Annyiszor hasonlítgatjuk a külföldi borokhoz a magyar kínálatot, hogy kíváncsiak lettünk, vajon tényleg annyival izgalmasabbak, színesebbek-e, mint azt sokan állítják.
Iszunk

Túlélő kadarka
2016. 04. 28. | Burai László
Már több mint egy hónapja beköltöztem, amit, ugye, egy szekszárdi kadarkával ünnepeltem meg. Épp itt volt az ideje egy újabbnak...
Iszunk

Jó teát!
2016. 04. 26. | Szabó Edit
„Várom a napot, amikor a vacsora végén minden valamirevaló étteremben ugyanolyan bizalommal lehet majd kávét, desszertbort, konyakot vagy teát rendelni – és ugyanolyan minőségben is lehet élvezni.”
Iszunk

Vinitaly – nem mind arany
2016. 04. 22. | Burai László
Az előző részben szinte csak a pozitív élmények kaptak főszerepet, de a kiállításról kialakult kép ennél árnyaltabb. Azért most sem a feketeleves jön, hiszen a vörösek játszották ezúttal is a főszerepet.
Iszunk

Bűbájos Tarcal
2016. 04. 21. | Burai László
Ébredezik a természet, ébredezik Tokaj, a tarcali Bűbájos Hétvége pedig olyan programokkal csalogatja a borbarátokat, amelyeknek nehéz lenne ellenállni. De miért is kellene?
Iszunk

Champagne üde arca
2016. 04. 20. | Szabó Edit
A Brimoncourt-pezsgők nem éjszakai bárokba valók. Azért készülnek, hogy kerti partikon, fogadásokon repüljön ki belőlük a dugó. De az sem baj, ha egy meghitt estén, egy jó film és egy kitűnő szusi mellé pattintunk fel egy palackot...