Találatok száma: 2498
Beszélgetünk

Emese álma
2019. 03. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyári Emesével
A Szent György-hegy legcsodálatosabb lilaakác-lugasa mögött valóságos birodalmat rejt a föld mélye. A pincét édesapja nyomdokaiba lépve Nyári Ödön építette, de ma már az unoka, Emese is kiveszi a részét a munkából…
Főzünk

Csirkecomb sajtos bundában
2019. 03. 15. | Szabó Edit
Vendégek jönnek, és nincs egy megbízható recepted? Próbáld ki ezt a sajtos bundában sült csirkecombot! Az egész elkészül másfél óra alatt, és amíg sül a csirke, a köretre és a salátára is jut időd…
Eszünk

Bárkert a Várkertben
2019. 03. 14. | Barossné Koós Andrea
„Gasztro-oázis” a budai vár lábánál” – olvasható a Bárkert bistro közösségi oldalán. Szeretjük az oázisokat, már csak ezért is kíváncsiak voltunk a 2017 májusában nyitott budapesti vendéglátóhelyre…
Utazunk

Finnország, én így szeretlek!
2019. 03. 13. | Vargha Márk
Hamisítatlan finn szaunaélmény, gasztrokalandok Tamperében, Helsinkiben, sőt ha jól szervezzük az utat, még egy gyors tallinni kiruccanás is belefér egy néhány napos túrába Európa egyik különleges vidékén…
Iszunk

Fantasztikus Furmint Február
2019. 03. 12. | Németh-Hehl Szilvia
Sok boros rendezvény van hazánkban, de kevés, amit ennyire várunk minden évben. A Furmint Február Nagykóstolóján idén 10. alkalommal tekinthettük át, hogy mit tud az ország, ha erről a szőlőfajtáról van szó…
Beszélgetünk

Sosem voltam ilyen boldog
2019. 03. 09. | Szabó Edit
Beszélgetés Cartwright Évával
Nagy szerencse, hogy Cartwright Éva egyszer csak borboltot nyitott a Somló hegyen. Mióta betette oda a lábát, egyre népszerűbb a hely, és az újságírók egymásnak adják a kilincset. Magyarország legkisebb borvidéke nem lenne ilyen csillogó nélküle…
Eszünk

Séfasztal – vacsora 9 tételben
2019. 03. 08. | Barossné Koós Andrea
Séfasztal. Így nevezik az éttermekben a megkülönböztetett vendégek számára fenntartott asztalt a konyhában, de ez a neve annak a gasztronómiai társulásnak is, amely nemrég a Gléda vendéglőben tartott vacsoraestjével kápráztatta el a közönséget…
Iszunk

Furmint Napok Köveskálon
2019. 03. 06. | Vargha Márk
A tavalyi nagy siker után az idén ismét megrendezték a köveskáli Furmint Napokat. A Káli-medence gasztrofalujában furmintra hangolt ételek és izgalmas borkóstolók várták az érdeklődőket. A Borsmenta a Gyengébb? Nem! furmintkóstolóján járt…
Vendégoldal

Jótékonykodnak a borásznők
2019. 03. 05. | Borsmenta
A Gyengébb? Nem! – Nőnapi borkóstoló valamennyi borász résztvevője lemond aznapi honoráriumáról, és azt a budapesti székhelyű Anyaoltalmazó Alapítvány számára ajánlja fel.
Főzünk

Szalagos farsangi fánk
2019. 03. 04. | Klich Zsuzsa
Van, aki soha nem áll neki, pedig a farsangi fánk elkészítése nem ördöngösség, ha ügyelünk néhány fontos szabályra…
Beszélgetünk

Hisszük, hogy a bor és a művészet összetartozik
2019. 03. 02. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Hihetetlen, de már huszonöt éve, hogy a kisharsányi dombok ölelésében megbúvó Vylyan Pincészet palackba zárta az első borát! A hit és a szenvedély a régi, viszont a jubileum alkalmából új, művészi címkéket kapott a prémium borcsalád. Debreczeni Mónikával beszélgettünk…
Eszünk

A rántott hús ördögei
2019. 03. 01. | Barossné Koós Andrea
Ki mondta, hogy rántott húst mindenki tud sütni? Óriási tévedés. A rántott húshoz lélek kell. Szerencsére a frissen nyílt Devil’s Prézli szakácsaiba szorult az is az ötletesség mellé…
Vendégoldal

Farsangfarka a Hold utcában
2019. 02. 28. | Borsmenta
Március első hétvégéjén ismét itt a Töltött Hold Gasztrovíkend. A Belvárosi Piac legnagyobb gasztronómiai eseményén vendégkonyhák és ismert séfek is várják a közönséget…
Főzünk

Póréhagymaleves egyszerűen
2019. 02. 25. | Szabó Edit
Ha csak 20 perced van, de szeretnél egy ízletes, forró levest, ez a te recepted. Egyszerű, gyors, üde – és elronthatatlan…
Beszélgetünk

Az angyal, aki a jó hírt hozza
2019. 02. 23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Beátával
Kisapáti főutcáján nem túl nagy a forgalom, ám ha kinyit a Búzalelke Pékség, egymást érik az autók. Kovács Bea karvezetés szakos diplomával állt be a kemence mellé, és ma már tanfolyamokon is elleshetők a mesterfogásai…