Találatok száma: 2497
Eszünk
Az ínyencek paradicsoma című cikk borítóképe

Az ínyencek paradicsoma

2017. 11. 18. | Szabó Hajnalka
A slow életmódot néhány éve ismerjük hazánkban, és egyre több követője akad. Mi is ellátogattunk a Slow Gasztro Marketre…
Utazunk
Végigettem Szöult című cikk borítóképe

Végigettem Szöult

2017. 11. 17. | Galambos Attila
Galambos Attila, jeles színpadi szerző és fordító, októberben tíz napot Szöulban töltött egy színházi találkozó résztvevőjeként. Nem kellett sokáig nógatni, hogy gasztroélményeit képes monológba fogalmazza…
Eszünk
Kétcsillagos menü című cikk borítóképe

Kétcsillagos menü

2017. 11. 16. | Németh-Hehl Szilvia
Mirazur, Menton, Franciaország
Két Michelin-csillag, negyedik hely a „World’s 50 Best Restaurants” listáján, híres étterem a Côte d’Azur kapujában: ez a Mirazur. Hogyan élhet itt át a földi halandó egy kifogástalan gasztronómiai élményt anélkül, hogy otthagyná egyhavi fizetését? Lássuk csak…
Vendégoldal
Hellowin(e)/Helló, Mindenszentek című cikk borítóképe

Hellowin(e)/Helló, Mindenszentek

2017. 11. 15. | Bodó Judit
Bottszerda 21. rész
Emlékezés, gyertyagyújtás, család. Na meg az aszú. Ebből áll az élet mostanában. A taposó gumicsizma talpa ragad a folyékony aranytól. A szőlő pihen, de engem nem hagynak. Nem is gondoltam, hogy egyszer még vonzó lesz az Antarktisz…
Iszunk
A kaméliadzsúsz című cikk borítóképe

A kaméliadzsúsz

2017. 11. 14. | Bőti László
Sorvezető a műértő teázáshoz
Közeleg a tél. A természet begubózik, az emberek fázósan húzzák össze magukat a hidegben. Van azonban, aminek ilyenkor jön el igazán a szezonja. Egy közülük a kamélia, ami – bár kevesen tudják – szinte mindannyiunk hétköznapjaiban megjelenik…
Iszunk
Franc&Franc harmadszor című cikk borítóképe

Franc&Franc harmadszor

2017. 11. 13. | Szabó Edit
Beszélgetünk
Egy francia Budapesten című cikk borítóképe

Egy francia Budapesten

2017. 11. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Jeremy Cayronnal
A Paris Budapest étterem konyhafőnökeként pár éve gulyásjégkrémmel lepte meg a Gourmet Fesztivál közönségét, aztán Bangkokba, majd Azerbajdzsánba költözött. Most örömmel jelentjük: Jeremy Cayron újra Magyarországon főz…
Eszünk
Édes kísértés című cikk borítóképe

Édes kísértés

2017. 11. 10. | Szabó Edit
Az egész egy vidéki cukrászdával indult a 90-es évek elején. A cukrászdából aztán csokiműhely lett, és a Demeter Chocolate kézzel készített szaloncukrai és különleges bonbonjai egy csapásra meghódították az újdonságra éhes vásárlók szívét…
Eszünk
De kik azok a gasztrohackerek? című cikk borítóképe

De kik azok a gasztrohackerek?

2017. 11. 09. | Szabó Hajnalka
A hackerek általában lehetetlennek tűnő dolgokat oldanak meg, kreatívak, nem bírják a korlátokat, az unalmat, és az motiválja őket, ha a megszokottól eltérő utat mutathatnak. És ez nemcsak a számítástechnika világában érvényes…
Főzünk
Libatepertős pogácsa című cikk borítóképe

Libatepertős pogácsa

2017. 11. 08. | Varga Anita
Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben! Ez a fenséges libatepertős pogácsa a borkorcsolya maga…
Utazunk
A francia vacsorák világa című cikk borítóképe

A francia vacsorák világa

2017. 11. 07. | Németh-Hehl Szilvia
Côte d’Azur II.
Nincs az a pénz, amit Dél-Franciaországban nem lehet elkölteni egy étteremben. Elég magas errefelé az egy főre jutó Michelin-csillagos helyek száma, de egy többfogásos vacsora még az egyszerűbb bisztrókban sem olcsó. Az íz azonban mindenért kárpótol, az élmény életre szól…
Iszunk
Francia csúcsborok első kézből című cikk borítóképe

Francia csúcsborok első kézből

2017. 11. 05. | Szabó Edit
M. Chapoutier borvacsora a Veritas Winebarban
Ki ne szeretne 100 pontos bort kóstolni? A lehetőség adott, a Veritas Winebar november 8-ai vacsoráján ugyanis a 2009-es Le Pavillon Ermitage palackjából is kihúzzák a dugót…
Beszélgetünk
Rám angyalok vigyáznak című cikk borítóképe

Rám angyalok vigyáznak

2017. 11. 04. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval II.
Óriási felfedező, rajong az ízekért, de irtózik a sémáktól. Ruprecht László szerint a gasztronómia olyan, mint a zene: már nagyon nehéz újat mutatni, de próbálkozni mindig érdemes…
Beszélgetünk
Halálra zabáltattuk a vendégeinket című cikk borítóképe

Halálra zabáltattuk a vendégeinket

2017. 11. 03. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruprecht Lászlóval I.
A hazai gasztronómia egyik legfoglalkoztatottabb szakembere, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke, Ruprecht László a vidéki vendéglátás szépségeiről, a szakácsképzés hiányosságairól és a saját tapasztalatairól beszél…
Utazunk
Reggeli a tengerparton című cikk borítóképe

Reggeli a tengerparton

2017. 11. 02. | Németh-Hehl Szilvia
Côte d’Azur I.
Franciaország földközi-tengeri partvidéke csuda hely. Feltérképeztük egy kicsiny szeletét, hogy aki arra jár, már biztosabban válogasson a helyi gasztronómia káprázatosan gazdag kínálatából. Reggelizzünk, piacozzunk, aztán nézzünk valami édesség után…