Találatok száma: 2497
Főzünk

Vargabéles
2016. 12. 20. | Szabó Edit
A vargabéles a világ egyik legnagyszerűbb süteménye. Gyorsan és könnyen elkészíthető, jól párosítható a fiatal tokaji aszúkhoz, és szinte mindenki szereti.
Iszunk

Aszú az asztalon
2016. 12. 19. | Szabó Edit
Nem kétséges, hogy az aszú illik a karácsonyhoz, önmagában is tökéletes desszert, de gondosan megkomponált ételek mellett egészen más arcát mutatja. Nézzünk néhány klasszikus párost!
Beszélgetünk

Gémerfúd
2016. 12. 18. | Upor László
Beszélgetés Kiss Imrével
Angolos hangzású fura szavakat használnak, és a kezük már-már a játékvezérlőhöz idomul, de a tévhittel ellentétben a videojátékosok többsége nem „kocka”, nem sötét barlangban étlen-szomjan gombokat nyomogató, ápolatlan, folyton karikás szemű mániákus.
Beszélgetünk

Valahogy fényt kaptam
2016. 12. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
„Minden napra kell egy szép pillanat, és lehet, hogy a mai akkor lesz, amikor egy pohár bort megiszol a kedveseddel. De ilyenkor azért jó, ha tudod, hogy melyik palackot kell kinyitnod. Nem igaz?”
Iszunk

Édes tizenhét éves
2016. 12. 16. | Burai László
1999-ben sok dolog történt a világban, az év elején vezették be az eurót, a világ megismerte Monica Lewinsky nevét, Lance Armstrong először nyerte meg a Tour de France-t, elbúcsúztunk Doug Rosstól a Vészhelyzetben, és bemutatták a Bluetooth technológiát.
Iszunk

Az ibolyaillatú hegy
2016. 12. 15. | Szabó Edit
Nagy-Eged-hegy mesterkurzus páratlan élményekkel, komoly tanulságokkal.
Tesztelünk

Demeter Zoltán Pincészet: Veres 2015
2016. 12. 14. | Szabó Edit
Kedves, harmonikus, nagyon szerethető bor, szép gyümölcsösséggel, kellemes édességbe hajló utóízzel. Vigyázat, függést okoz!
Főzünk

Tejszínes-vargányás tagliatelle
2016. 12. 14. | Szabó Edit
Az erdei gombák fejedelmének és az egyik legelterjedtebb olasz tésztafélének cseppet sem véletlen találkozása a serpenyőben.
Eszünk

Szaloncukorteszt
2016. 12. 13. | Szabó Hajnalka
A „Mindent az olvasókért!" jelszóval vállaltuk a cukorsokkot, és szaloncukortesztet tartottunk. Ezúttal a marcipános választékot kóstolgattuk – nem minden tanulság nélkül.
Eszünk

Macaron? Akarom!
2016. 12. 12. | Raab Zsuzsanna
Egy fiatal lány valóra váltotta az álmait, és kicsi budapesti üzlete ma már fogalom a macaronrajongók körében. Kétéves a Chez Dodo!
Beszélgetünk

Hegel összes szeletelve
2016. 12. 11. | Upor László
A késői szüret idején ücsörgünk egy pesti lakásban. A tányéron szőlő, kecskesajt. A beszélgetőtárs Mélyi József művészettörténész – így persze a híres nagyapa, Venesz József mesterszakács is szóba kerül, de róla máskor ejtünk szót bővebben.
Beszélgetünk

Szívnek is, léleknek is jó
2016. 12. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Lehetett volna focista is. Mekkora mázlisták vagyunk, hogy mégis szakács vált belőle! Horváth Gábort, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökét kemény, de nemes fából faragták…
Iszunk

Nyolc érdekesség a Costa Rica-i kávékról
2016. 12. 09. | Burai László
Korábban Costa Rica elsősorban a mennyiségi kávétermelésről volt híres, de az elmúlt években egyre inkább elköteleződik a fenntartható és minőségi kávétermesztés mellett, aminek eredményeképp mára a legnevesebb pörkölők is szívesen dolgoznak az innen származó kávékkal.
Iszunk

Sörmenta
2016. 12. 07. | Bőti László
A karácsonyi Esthajnal sorozat folytatásaként az idén mentás-csokis sört dobtak piacra a békésszentandrásiak. Persze, hogy szerettük! És nem csak a menta miatt…
Eszünk

Lepényevés
2016. 12. 06. | Szabó Hajnalka
Zsákban futás nincs, lepényevés viszont van, mégpedig a javából. A novemberben nyitott budapesti lepényező egy csapásra meghódította a főváros közönségét.