Találatok száma: 2500
Eszünk

Áll az idő
2016. 09. 06. | Szabó Edit
A Kádár szombati étlapja arról híres, hogy a hagyományosan magyar fogások mellett ilyenkor mindig szerepel a kínálatban maceszgombócleves és sólet, többféle feltéttel. Természetes ez a zsidó negyed közepén, sok vendég kifejezetten ezért jár ide…
Iszunk
Iszunk

Méltósággal idősödni
2016. 09. 02. | Burai László
St. Andrea olaszrizling Egerszólát 2007
Korán isszuk meg a borainkat, ez nem kérdés. Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy korábbi évjáratok borait esély sincs megvásárolni, így minden alkalom ünnep, amikor egy-egy olyan bort kóstolunk, ami régóta nincs piacon.
Tesztelünk

Légli Pincészet: Rosé 2015
2016. 09. 01. | Szabó Edit
Üde, gyümölcsös balatoni rozé a mindennapokra.
Főzünk

Reni nyárvégi pizzája
2016. 09. 01. | Szabó Edit
„A házi sonkát és a szalámit egy nyíregyházi disznóvágáskor kaptuk, én pedig indulás előtt gondosan „leszüreteltem” a bazsalikomtermést a pesti teraszomon, így a friss fűszernek se voltunk híján…”
Utazunk

Lisszabon, az ismeretlen ismerős 2.
2016. 08. 31. | Raab Zsuzsanna
„Tenyerén kínálta a föld Lisszabont, a falak s házak most már magasnak tűntek.”
(José Saramago: A kolostor regénye)
Eszünk

Gasztrokaland Újpesten
2016. 08. 30. | Szabó Edit
Petrovszki Norbert konyhafőnök az Apetitóban és a Sziget backstage-ben edződött, szívesen feszegeti a határokat. Úgy véli, vendégei szeretik a jót, de nem biztos, hogy az általa kínált formában már találkoztak vele…
Beszélgetünk

Fontos az együttlét
2016. 08. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Varga Rolanddal
Szeptember 11-én Veszprém ad otthont az év egyik legjelesebb gasztronómiai eseményének. A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) őszi találkozóján húsz étterem kínálja majd fogásait az érseki palota előtti téren…
Iszunk

Szüreteljünk!
2016. 08. 26. | Burai László
Rövid pihenés előzte meg a lassan beköszöntő őszt, sok szempontból is izgalmas évszak ez nekünk, indul a szüret, és ezzel párhuzamosan rengeteg klassz program és rendezvény vár ránk.
Utazunk

Lisszabon, az ismeretlen ismerős 1.
2016. 08. 25. | Raab Zsuzsanna
„Utas, ki útján elmerengett –
Két úton jártam párhuzamosan,
Része voltam tájnak, tereknek
Emléktelenül, vakon, társtalan.”
(Fernando Pessoa)
Utazunk

Haggyá’ lógva!
2016. 08. 08. | Szabó Edit
avagy: szabadságra ment a Menta.
Felfrissülésre mindenkinek szüksége van – a Borsmenta stábjának ugyanúgy, mint az olvasóknak. Arról nem is beszélve, hogy a többség most minden figyelmét Rio felé fordítja – mi is.
Beszélgetünk

Egy blogger élete – Bezselics Ildikó
2016. 08. 06. | Szerdahelyi Krisztina
A hat éve indult Két cica konyhája ma már az egyik legnépszerűbb gasztroblog az országban. Írója, Bezselics Ildikó korábban televíziós szerkesztőként, újságíróként dolgozott, majd egy hirtelen elhatározással hátat fordított addigi életének, és két cicájával, Lénával és Ginevrával vidékre költözött…
Iszunk

Vissza a gyökerekhez!
2016. 08. 05. | Burai László
Sokat beszéltünk már a kávéról az elmúlt hetekben, lassan tisztul, hogy mi is az az újhullámos kávé. Írtunk a pörkölés fontosságáról, ennek kapcsán a feldolgozásról is esett pár szó. Épp itt az ideje, hogy végigvegyük a legfontosabb kávétermelő országokat is.
Tesztelünk

Káli Kövek Borászat: Szentantalfa Rajnai Rizling 2014
2016. 08. 04. | Szabó Edit
Zamatos rajnai rizling a Balaton északi partjáról elsősorban azoknak, akik jó barátságban vannak a savakkal, és szívesen isznak egy pohár fehérbort meleg nyári estéken a kertben vagy a teraszon.
Főzünk

Az olajbogyó
2016. 08. 04. | Szabó Edit
Kevesen tudják, hogy 10 deka zöld olajbogyó tartalmazza a napi E-vitamin-szükségletünk közel harmadát, ugyanennyi fekete bogyóban pedig megtalálható a napi vasszükséglet csaknem fele…