Találatok száma: 2499
Főzünk

Sajtos háromszöglángos
2024. 04. 25. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 22. rész
A Török örömök sorozat 22. részében egy klasszikus reggeli étel, a mayasız üçgen pişi, vagyis a sajtos háromszöglángos receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól. Figyelem! Az étel borkorcsolyának is kiváló…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: CHILL Merlot 2023
2024. 04. 19. | Szabó Edit
Az egri Kovács Nimród Borászat CHILL nevű, csavarzáras merlot bora igazi könnyű vörös, ami kicsit behűtve akár a meleg nyári estéken is jó választás…
Főzünk

Ispanak borani – spenót-borani
2024. 04. 18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 21. rész
Hogy mi a borani? Nincs rá magyar szó, viszont finom. Nagyillés János most a spenótos, húsmentes változatot tálalja nekünk a Török örömök sorozat 21. részében…
Iszunk

Merlot-teszt a Borsmentán 2024
2024. 04. 17. | Szabó Edit
Bársonyos textúrája, mélysége és kedves, gyümölcsös ízvilága miatt a merlot sokak kedvence. A Borsmenta merlot-tesztjén 7 borvidék 11 borászatának 14 borát töltöttük pohárba, és egy soproni vitte el a pálmát…
Vendégoldal

Áprilisi nyár
2024. 04. 16. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 15. rész
Tombol a tavasz, a korán jött áprilisi nyárban ezer színben pompázik a természet. Bornaplójának 15. részében az aktuális munkákról, az élő szőlőhegy szépségeiről és a tenger ritmusáról mesél dr. Kaibinger Tamás…
Utazunk

Fedezzük fel Bolognát! – 2. rész
2024. 04. 13. | Sparing Ildikó
Bologna, az egyetemi város
Sorozatunk második részében elhagyjuk a Piazza Maggiorét, és az egyetem régi épületével kötünk közelebbi ismeretséget, aztán üldögélünk egy kicsit Bologna ikonikus kávézójában…
Iszunk

Ez a rendezvény már hivatkozási alap
2024. 04. 12. | Szabó Edit
Hatodik alkalommal adtak egymásnak randevút a magyarországi furmintok készítői és a brit borszakma legjelesebb képviselői. Az idei Furmint February rendezvényen 29 hazai pincészet borait kóstolhatta a szakmai közönség…
Főzünk

Pirinç unlu muhallebi – egyszerű tejpuding
2024. 04. 11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 20. rész
Nagyillés János tejpudingja villámgyors, egyszerű, és ha rizsliszttel készül, gluténérzékenyek is fogyaszthatják. A recept mellé most is jár az étel története…
Tesztelünk

Gere Attila Pincészete: Syrah 2021
2024. 04. 08. | Szabó Edit
Gere Attila Pincészetének 2021-es Syrah bora fekete bogyós gyümölcsösséggel csábít. Vadételekhez töltsük pohárba!
Iszunk

Olaszrizling – Jásdiék szerint
2024. 04. 06. | Németh Judit
Hogyan látják az olaszrizling helyzetét a Balaton környéki gazdák, miért nehéz a bioművelés, és miért fontos, hogy a GROW du Monde nemzetközi borversenynek Balatonfüred ad otthont? Németh Judit Jásdiékkal együtt vont mérleget…
Utazunk

Fedezzük fel Bolognát! – 1. rész
2024. 04. 05. | Sparing Ildikó
Bologna, a paloták városa
Bologna nem tartozik a legnépszerűbb olaszországi turistacélpontok közé, pedig csodákat rejt. Sorozatunkban Sparing Ildikó segítségével fedezzük fel a város látnivalóit…
Főzünk

Lebeniye Çorbası – vagyis húsgombócleves gaziantepi módra
2024. 04. 04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 19. rész
A Lebeniye Çorbası valójában egy könnyen, gyorsan elkészíthető joghurtos húsgombócleves, amely nem szerepel a török gyorséttermek kínálatában, ezért otthon kell elkészítenünk, ha szeretnénk megkóstolni. Íme Nagyillés János receptje…
Vendégoldal

Eljött a húsvét
2024. 04. 03. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 14. rész
Portfóliókóstoló a Tati étteremben, metszés a szőlőben, palackozás a pincében, tavasz a szívekben. Dr. Kaibinber Tamás bornaplójának 14. részében nosztalgiával gondolunk a régi húsvétokra, és Dsida Jenőt is idézzük…
Tesztelünk

Sauska Pincészet Villány: Syrah 2021
2024. 03. 29. | Szabó Edit
A Sauska Pincészet 2021-es syrah bora kézzel szüretelt, válogatott szőlőszemekből készült. Aki szereti a friss meggyet, ezt a bort imádni fogja…
Főzünk

Vişneli kek – meggyes sütemény
2024. 03. 29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 18. rész
Ez a török meggyes sütemény egyesíti a kuglóf, a kelt kalács és a piskóta előnyeit, pedig nem is kell keleszteni. Időspórolós, ám ízletes török édesség Nagyillés János konyhájából…