Találatok száma: 2497
Utazunk

Habsburg Miksa kastélya, a Castello di Miramare
2023. 08. 15. | Juga Péter
Kevesen tudják, hogy Ferenc József osztrák császár és magyar király öccse, Miksa főherceg pompázatos palotát építtetett, amely ma is látogatható Trieszt közelében. Juga Péter járt a falak között…
Eszünk

Helló, Balatonszemes!
2023. 08. 07. | Németh Judit
Folytatjuk kalandozásunkat a Balaton déli partján. A balatonszemesi Kistücsök étterem Séfszobájának meglátogatása kötelező program a gourmet vendégek számára. Hogy miért? Németh Judit elmeséli, és környékbeli látnivalókat is ajánl…
Iszunk

Keverjünk borkoktélt!
2023. 08. 05. | Szabó Edit
„Keverd és Kóstold!” címmel borkoktél-kampányt indított a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Az italokat Schöck Norbert bartender alkotta meg, remek ízléssel. Íme a részletek…
Utazunk

James Joyce a teraszon – ez is Trieszt!
2023. 08. 05. | Juga Péter
A hazánkhoz legközelebb eső olasz város, Trieszt hatalmas szívvel, emberi léptékkel és a végtelenül hullámzó tésztafőző vízzel (tenger) várja vendégeit. Juga Péter szubjektív úti beszámolóval jelentkezett a térségből…
Főzünk

Áfonyalekvár
2023. 08. 04. | Klich Zsuzsa
Az áfonyalekvár zseniális találmány. Édes, egészséges és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Az elkészítése nem ördöngösség, és nem kell mellette órákig állni, míg elkészül. Íme a recept…
Iszunk

Hárslevelűteszt 2023
2023. 08. 04. | Szabó Edit
A Borsmenta hárslevelűtesztjén 6 borvidék 18 bora került górcső alá. Nagy meglepetésre két mátrai, egy egri és egy somlói bor végzett az első négy között. Íme a részletek…
Iszunk

Ramsay-nek már ginje is van!
2023. 08. 01. | Szabó Edit
A skót sztárséf, Gordon Ramsay rövid időre kilépett a konyhából, és a jól ismert Eden Mill nevű lepárlóval közösen megalkotta saját ginjét. Az ital már Magyarországon is kapható…
Vendégoldal

Jó embernek jó a bora
2023. 08. 01. | Schubert Ádám
Aprónapló 26. rész
Hogy mi a zsendülé, és mi a titka az ApróKertek ellenállhatatlan nérójának, kiderül az Aprónapló 26. részéből, de Schubert Ádám arról is mesél, hogy milyen lesz a Spontán Nyár augusztus 5-én a Bálint Boráriumban…
Iszunk

Velencei-tavi történetek II.
2023. 07. 30. | Csepe Erika
Kétrészes minisorozatunkban a Velencei-tó körül alkotó borászatok közül mutatunk be néhányat. A második részben az ApróKertekről, Szentesi Józsefről, az Egy bolond hármat csinál Bormanufaktúráról és a Lics Pincészetről mesélünk…
Iszunk

Velencei-tavi történetek I.
2023. 07. 29. | Csepe Erika
Egyre több az új pincészet a Velencei-tónál. Tulajdonosaik vállalkozó szellemű fiatalok, akik örömmel fedezik fel ezt az izgalmas világot. Kétrészes minisorozatunk első részében a Fuchs Ujvári Pincészetről, a Bakos Borászatról és a Boros Lányról mesélünk…
Főzünk

Kovászos uborka – a nyár slágere
2023. 07. 28. | Szabó Edit
Nincs nyár kovászos uborka nélkül! Az elkészítése pofonegyszerű, az eredmény káprázatos. Íme egy megbízható recept…
Eszünk
Utazunk

Boros nyaralás a Velencei-tónál
2023. 07. 26. | Csepe Erika
Itt aztán tényleg minden van! Hegy, völgy, tó és persze bor, minden mennyiségben. Aki néhány napos kiruccanást tervez, bátran válassza a Velencei-tavat, hajózzon, túrázzon és látogasson meg egy-két pincészetet. Nem fog csalódni!
Iszunk

Szelíd borok a Tolnai-dombságból
2023. 07. 25. | Barossné Koós Andrea
Szuper ötfogásos vacsorán mutatkoztak be a bátaapáti Tűzkő Birtok vadonatúj Válogatás borai a budapesti Bobo Étteremben. A rendezvényen Barossné Koós Andrea járt…
Főzünk

Palócleves
2023. 07. 21. | Szabó Edit
Itt a zöldbabszezon, főzzünk palóclevest! A legenda szerint Gundel János készítette el először Mikszáth Kálmán születésnapjára 1892-ben. Az étel lelkét a zsenge zöldbab és a friss kapor adja. Íme a recept…