Találatok száma: 2497
Tesztelünk

Béla Borászat: Dűne Selection Imrehegyi Rajnai Rizling 2019
2023. 05. 07. | Szabó Edit
A Béla Borászat rajnai rizlingje szikár, határozott bor, mézes, gyógynövényes aromákkal. Jól áll neki a kor, de már ne tartogassuk sokáig…
Utazunk

Miskolc újrafelfedezése
2023. 05. 06. | Nádasi Eszter
Erdei ízek, bükki borok, színes forgatag: belekóstoltunk a megújuló Miskolc gasztronómiai, borászati és idegenforgalmi kínálatába, és tetszett, amit láttunk...
Iszunk

Badacsony New Yorkban 2023
2023. 05. 05. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, óráról órára sűrűsödő tömeg, az asztalok mögött pedig mindenki ott van, aki számít – ez a Badacsony New Yorkban, a balatoni borok színvonalas seregszemléje. A Borsmenta színeiben az idén Vargha Márk vett részt az eseményen...
Eszünk

5 borásznő, 5 bor, 5 fogás az ARAZ-ban
2023. 05. 04. | Nádasi Eszter
Egy áprilisi péntek estén Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője öt borásznőt idézett meg szavaival az ARAZ Étterem Női BorÁszok című borvacsoráján…
Tesztelünk

Cseri Pincészet: I. Primus Rajnai rizling 2022 (édes)
2023. 04. 28. | Szabó Edit
A rajnai rizling a Cseri Pincészet legfontosabb szőlőfajtája, 8 különböző bort készítenek belőle a pincészetnél. A I. Primus egy szeptember eleji szüretből származó energikus édes bor, kecses, bájos lendületes…
Főzünk

Brokkolikrémleves egyszerűen
2023. 04. 27. | Szabó Edit
Egyszerű, gyors, egészséges és finom. A brokkoli szinte minden évszakban jól elérhető alapanyag, főzzünk belőle krémlevest!
Iszunk

Heimann Zoltán lett a Borászok Borásza!
2023. 04. 26. | Borsmenta
Tizenhetedik alkalommal választották meg a Borászok Borászát Magyarországon. Az idén Heimann Zoltán neve kerül fel a Borászok Borásza Csillagok Sétányára, a Borászok Barátja Ripka Gergely, a Jövő Borásza Hock Péter lett…
Vendégoldal

Pattannak a rügyek
2023. 04. 25. | Schubert Ádám
Aprónapló 19. rész
A pázmándi szőlőhegyre megérkezett a tavasz! Az ApróKertek csapata új területet készít elő művelésre, de a közönségről sem feledkezik el. Schubert Ádám a budapesti Korhelyben és a velencei Groenk Deliben tartott kóstolóról is mesél az Aprónapló 19. részében…
Iszunk

Ezek a legjobb pálinkák és ginek az idén!
2023. 04. 24. | Szabó Edit
Megvan a legjobb hazai gin, a legjobb pálinka, és már azt is tudjuk, hogy ki lett a Scientia Master Spirit Competition 2023 abszolút győztese. Az okleveleket jó hangulatú ünnepségen kapták meg a díjazottak Perkátán…
Eszünk

Tízéves az ÉS Bisztró!
2023. 04. 23. | Szabó Edit
Bizony! Már tíz éve várja a vendégeket a barátságos belső tér és a piros napernyőkkel védett terasz Budapesten, a Kempinski Hotel Corvinus épülettömbjének Deák Ferenc utcai bejáratánál…
Főzünk

Nagyi túrós kiflije
2023. 04. 21. | Fülöp Timi
Omlós, porhanyós, ropogós, isteni! A nagyi receptjei mindig a legjobbak! Süssünk túrós kiflit úgy, ahogyan Fülöp Timi nagymamája készíti...
Tesztelünk

Bujdosó Pincészet: Cirkáló Rajnai Rizling 2022
2023. 04. 19. | Szabó Edit
A Bujdosó Pincészet Cirkálója bájos rajnai rizling, ízében sok érett gyümölccsel. Tejszínes ragukhoz, halételekhez ajánljuk…
Iszunk

A legjobb bor az, ami megmelengeti a lelked
2023. 04. 15. | Nádasi Eszter
Látogatás a Csernus Wineryben
Nem félnek a nagy elhatározásoktól, a kísérletezést pedig kifejezetten élvezik – de közben hallgatnak a szakértők tanácsaira. Az ipolynyéki Csernus család 13 éve építi borászatát, ám szőlőszeretetük jóval korábbra vezethető vissza.
Iszunk

METRO Év Bora 2023
2023. 04. 14. | Vargha Márk
Egy Dunán ringatózó hajón tartotta meg az Év Magyar Bora és az Év Nemzetközi Bora bemutatóját a METRO áruház. Bár kissé borongós volt az idő, a bent felfedezett színek és ízek remekül ellensúlyozták a kinti szürkeséget…
Iszunk

Figula Mihályt ünnepli a borszakma
2023. 04. 13. | Szabó Edit
2022-ben Figula Mihály lett az Év Bortermelője Magyarországon. A címmel járó oklevelet nagyszabású gálaebéden adták át az ünnepeltnek a Magyar Bor Akadémia elnökségi tagjai…