Találatok száma: 2497
Tesztelünk

Ipacs Szabó Birtok: Nászút helyett 2019
2023. 03. 27. | Szabó Edit
Az Ipacs Szabó Birtok Nászút helyett nevű cabernet franc-ja igazi nagyvad. Kóstoljuk nagy pohárból, és ne sajnáljuk rá az időt!
Utazunk

Bolyongás Indiában 7. rész
2023. 03. 26. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Khadzsuráhó és Váránaszi
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 7., befejező része a múlandóságról szól, de mindennek megvan a maga szépsége, a Tádzs Mahaltól a halottégetés szertartásáig…
Tesztelünk

Ruppert Borház: Villányi Franc 2018
2023. 03. 24. | Szabó Edit
A Ruppert Borház 2018-as cabernet franc-ja elsősorban azoknak fog tetszeni, akik szeretik a hordófűszerek ízét a borban. A diósviszlói ültetvény gondosan válogatott fürtjeiből készült cabernet franc az esti beszélgetések tökéletes társa…
Főzünk

Fluffy pancake, avagy a tökéletes amerikai palacsinta
2023. 03. 23. | Fülöp Timi
A világ legjobb reggelije, húsz perc alatt elkészül, és mindenki imádja. Itt az amerikai palacsinta kipróbált receptje – nem csak édesszájúaknak!
Tesztelünk

Kislaki Bormanufaktúra – Légli Géza: Franc Válogatás 2019
2023. 03. 22. | Szabó Edit
A Kislaki Bormanufaktúra csak a legkiemelkedőbb évjáratokban palackoz Franc Válogatást. Ez a bor a Landord-dűlő válogatott terméséből készült, és akár étcsokis desszertek, akár marhapörkölt mellé töltjük pohárba, nem fogunk csalódni…
Eszünk

Minőség és jókedv egy helyen
2023. 03. 21. | Szilágyi Mandula
A budapesti Újlipótvárosban található Frida-Budapest mediterrán étterem minden korosztály számára ideális választás. A helyet Szilágyi Mandula fedezte fel…
Eszünk

Téli képeslapok
2023. 03. 20. | Vargha Márk
Vargha Márk minden évszakban felfedez olyan új helyeket, melyeket érdemes kipróbálni. A nyári és az őszi hónapok után télen sem maradt tétlen, újabb képeslapokra jegyezte fel élményeit – és várja a tavasziakat…
Tesztelünk

Csányi Pincészet: KőVilla Válogatás Villányi Franc 2018 – Hársos szelekció
2023. 03. 19. | Szabó Edit
Hogy a Csányi Pincészet 2018-as válogatás villányi franc-ja kiemelkedő tétel, azt több nemzetközi aranyérem is bizonyítja. Kedves, elegáns és harmonikus bor, érlelt sonkák mellé töltenénk pohárba…
Főzünk

Genovai pesto
2023. 03. 18. | Fülöp Timi
A pesto alla genovese, vagyis a genovai pesto az egyik legismertebb olasz szósz. Elkészítése bámulatosan egyszerű, és a kedvenc tésztánkkal tálalva ebédre is, vacsorára is tökéletes…
Tesztelünk

Jackfall Bormanufaktúra: Cabernet Franc 2017
2023. 03. 17. | Szabó Edit
A Jackfall Bormanufaktúra 2017-es Cabernet Franc-ja egy szép évjárat szülötte. Céklás, vadhúsos ételekhez ajánljuk…
Iszunk

Borjour Magnum 2023 – 2. rész
2023. 03. 16. | Vargha Márk
2. Kunság, Balaton, Sopron, Zala
A hazai borvilág legnagyobb szabású sétálókóstolója, a Borjour Magnum hihetetlenül széles választékkal jelentkezett az idén. A rendezvényen kollégánk, Vargha Márk járt. Íme kétrészes beszámolónk második fele…
Tesztelünk
Iszunk

Borjour Magnum 2023
2023. 03. 15. | Vargha Márk
1. Proseccók, Tokaj, Villány, Pécs
Idén sem maradt el az év legnagyobb szabású hazai sétáló borkóstolója, a Borjour Magnum. A kiállító borászatok között Vargha Márk régi és új ismerősöket is talált. Íme kétrészes beszámolónk első fele…
Vendégoldal

A metszőollótól a kortyig
2023. 03. 14. | Schubert Ádám
Aprónapló 16. rész
Az Aprónapló 16. részéből kiderül, hogy miért fontos az alkotás folyamatának megélése, hogy miért más a Johanna, és hogy mire tanít Csontváry. Íme Schubert Ádám pázmándi borász legfrissebb gondolatai. Fogadjátok szeretettel…
Iszunk

Cabernet franc teszt 2023
2023. 03. 13. | Szabó Edit
A Borsmenta legújabb tesztjén a hazai cabernet franc borokat vettük górcső alá. Kiváló tételeket kóstoltunk az ország 6 borvidékének 13 pincészetétől. A dobogóra egy villányi, egy balatonboglári és egy egri bor került…