Találatok száma: 2499
Vendégoldal

Itt a Gin Market Budapest!
2022. 05. 29. | Borsmenta
Hódít a gin Magyarországon! A párlat világnapja alkalmából június 10-12-én nagyszabású ginfesztivált rendeznek Budapesten, a Bálnában…
Tesztelünk

Somló Kincse Kézműves Kispince: Kéknyelű 2017
2022. 05. 27. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2017-es kéknyelűje minden cseppjében a Somlót idézi. Gazdag, sűrű bor, nem adja könnyen magát.
Iszunk

Demijohn tavaszi portfóliókóstoló
2022. 05. 26. | Vargha Márk
Először 2020 nyarán,a világjárvánnyal sokkal inkább terhelt időszakban vettünk részt a Póta Richárd szervezte kóstolón, és felcsillant a szemünk, mikor idén áprilisra újra meghirdette az eseményt. Ezúttal sem csalódtunk…
Tesztelünk

Folly Arborétum és Borászat: Kéknyelű 2020
2022. 05. 25. | Szabó Edit
A Folly Arborétum Kéknyelűjét kék színű, csavarzáras palackba zárták, és címkéjét az arizonai ciprus kérge díszíti. A bor lendületes, gyümölcsös, jól behűtve, fröccsként vagy tisztán egyaránt kellemes…
Tesztelünk

Sabar Borház: Kéknyelű 2020
2022. 05. 24. | Szabó Edit
A Sabar Borház kéknyelűje a világ legkedvesebb bora. Aki most barátkozik a fajtával, ezzel kezdje az ismerkedést!
Vendégoldal

Thummerer Vilmos a 16. Borászok Borásza
2022. 05. 24. | Borsmenta
Bodó Judit laudációja
Thummerer Vilmos, a 2021 decemberében elhunyt egri borász kapta az idén a Borászok Borásza címet. Írásunkban a tavalyi díjazott, Bodó Judit laudációját adjuk közre…
Főzünk

Rukkolazac vagy cékhagyma
2022. 05. 23. | Fülöp Timi
Akárminek hívjuk is, eszméletlenül finom! Rukkola, lazac, cékla, hagyma, őrült színek és még őrületesebb ízek. Fülöp Timi szerint kötelező megkóstolni!
Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Kéknyelű 2019
2022. 05. 22. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet Bio Kéknyelű bora egyértelműen a termőhelyről mesél. Gyógynövényes, őszibarackos ízei halas és csirkés ételekhez passzolnak leginkább…
Eszünk
Tesztelünk

Békássy Borászat: Kéknyelű 2019
2022. 05. 18. | Szabó Edit
A Békássy Családi Borászat kéknyelűje ízig-vérig badacsonyi bor. Masszív savak és kő, kő, kő…
Tesztelünk

Szászi Birtok: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022. 05. 17. | Szabó Edit
Kedves, üde, szerethető. A Szászi Birtok kéknyelűje grillezett sajtok, halak, zöldséges tészták remek kísérője. A balatoni nyár elképzelhetetlen nélküle…
Iszunk

Kálmán József triplázott!
2022. 05. 17. | Szabó Edit
Kálmán József már harmadszor vehette át „Az Év Bortermelője Balatonfüreden” címet. A pécselyi Arias Birtok borai 9 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet hoztak el a borversenyről…
Főzünk

Tavaszi mix tofuval
2022. 05. 16. | Fülöp Timi
Egyszerű, egészséges, ugyanakkor kiadós, húsmentes tavaszi ebéd. Fülöp Timi receptjéből kiderül, hogy nem kell félni a tofutól!
Tesztelünk

Éliás Birtok: A Kő Marad 2020 Kéknyelű
2022. 05. 15. | Szabó Edit
Az Éliás Birtok 2020-as Kéknyelűje igazi terroirbor. Köves, zelleres, almás ízvilága miatt Waldorf-salátához ajánljuk…
Beszélgetünk

Valami mást akartam
2022. 05. 14. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Juhász Renével
Juhász René focistának készült, de egy sportsérülés teljesen megváltoztatta az életét. Így nyert magának a borszakma egy elhivatott szakembert, a Mátrai borvidék pedig egy felelősen gondolkodó bioborászt…