Találatok száma: 2500
Vendégoldal
Ismerd meg Magyarországot! című cikk borítóképe

Ismerd meg Magyarországot!

2021. 04. 14. | Borsmenta
A híres brit borszakíró, Oz Clarke szenvedélyesen rajong a magyar borokért. Nekünk azt is elárulta, hogy miért…
Iszunk
Kékfrankos sört kóstoltunk! című cikk borítóképe

Kékfrankos sört kóstoltunk!

2021. 04. 12. | Szabó Edit
A Monyo Sörfőzde Hungarian Terroir szériájának Eger Kékfrankos Russian Imperial Stout söre került a poharunkba. Minket meggyőzött…
Beszélgetünk
Kezdődjék a játék! című cikk borítóképe

Kezdődjék a játék!

2021. 04. 10. | Virág Orsolya
Beszélgetés Rost Andreával
Világhírű szoprán, nem mellesleg aranykalászos gazda is. Gyümölcsligetet vásárol, biokertet gondoz, a csokoládé és a japán konyha szerelmese, aki rajong a táncdalokért. Rost Andrea valóra váltja az álmait…
Iszunk
A magyar borokra figyel a világ! című cikk borítóképe

A magyar borokra figyel a világ!

2021. 04. 09. | Szabó Edit
36 oldalas mellékletet szentel a magyar boroknak a világ legismertebb borászati szaklapja, az angol Decanter. A kiadvány Toronyi Zsuzsa (Wines of Hungary UK) szervezésében, az Agrármarketing Centrum támogatásával jelent meg…
Vendégoldal
Taroltak a magyar borok a Chardonnay-világbajnokságon című cikk borítóképe

Taroltak a magyar borok a Chardonnay-világbajnokságon

2021. 04. 08. | Borsmenta
Az egri Thummerer pince 2019-es évjáratú Chardonnay Battonage bora hozta el az aranyérmet, míg hat másik magyar pincészet borai ezüst minősítést kaptak a Franciaországban rendezett világbajnokságon…
Főzünk
Spenótos-mascarponés spagetti című cikk borítóképe

Spenótos-mascarponés spagetti

2021. 04. 07. | Szabó Edit
Egy kis spenót, egy kis mascarpone, és máris kész a csoda! Ezt a tésztát még az is szeretni fogja, aki egyébként nem híve a spenótnak…
Vendégoldal
Nemes ügyet szolgál a Gléda! című cikk borítóképe

Nemes ügyet szolgál a Gléda!

2021. 04. 06. | Borsmenta
Egy igazán nemes win-win történet: Új-Zélandról, a Gléda Vendéglő közreműködésével érkezik a húsvéti menü az óbudai anyaotthonba! A jótékonysági akcióhoz több ismert gasztroarc is csatlakozott..
Főzünk
Sült kacsamell, ahogy Debreczeni Mónika készíti című cikk borítóképe

Sült kacsamell, ahogy Debreczeni Mónika készíti

2021. 04. 03. | Szabó Edit
Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet tulajdonosa szívesen időz a konyhában. Az egyik klasszikus ünnepi étele a sült kacsamell, amihez a Vylyan kékfrankosát tölti a pohárba…
Főzünk
Farkassügér sütőben című cikk borítóképe

Farkassügér sütőben

2021. 04. 02. | Szabó Edit
Könnyen, gyorsan elkészíthető, látványos és nagyon finom. A tepsiben sült farkassügér titka az egyszerűségében rejlik…
Iszunk
Vírusálló szőlőfajtát nemesítettek! című cikk borítóképe

Vírusálló szőlőfajtát nemesítettek!

2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
Szenzációs vitikulturális eredmény: itt a covidinka! Az új szőlőfaját hazai kutatóintézetekben fejlesztették ki. Szoruló Pál tudósítása…
Eszünk
Le az étel-házhozszállítással! című cikk borítóképe

Le az étel-házhozszállítással!

2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
A Magyar FuTurisztikai Ügynökség világszinten is páratlan kezdeményezéssel igyekszik enyhíteni a világjárvány következtében kialakult pszichés terheket. Szoruló Pál tudósítása…
Utazunk
Az igazi bortúra című cikk borítóképe

Az igazi bortúra

2021. 04. 01. | Szoruló Pál
A Borshanta április 1-jei különkiadása
A Nemzeti és Nemzetközi Borok Demokratikus Tanácsa visszaállította a szavak valódi jelentését, és ország-világra szóló igazi bortúrát szervezett…
Iszunk
A zabolátlan szépség című cikk borítóképe

A zabolátlan szépség

2021. 03. 30. | Szabó Edit
Vylyan Pincészet: Csóka 2016
A Kárpát-medencében őshonos csókaszőlő az utóbbi másfél évtizedben jelent meg újra hazánk szőlőskertjeiben. Az öntörvényű fajtából többek között a Vylyan Pincészet készít figyelemre méltó bort. A 2016-as évjáratot kóstoltuk…
Utazunk
Túra a Zádorvárhoz című cikk borítóképe

Túra a Zádorvárhoz

2021. 03. 29. | Szabó Edit
Pécsely festői település a Balaton-felvidéken, jó pincészetekkel, romantikus helyekkel, látványos túraútvonalakkal. Érdemes a környéken hosszabb időt eltölteni, de ha csak egy napunk van, akkor is ajánlott úti cél…
Beszélgetünk
A finomság a részletekben lakik című cikk borítóképe

A finomság a részletekben lakik

2021. 03. 27. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Tamás Gáborral
Tamás Gábor a hazai boros és pálinkás világ megkerülhetetlen alakja. Nemzetközi borakadémikus, pálinkamester, a CEWI kurzusainak állandó előadója, miközben hol a Szigetköz Lelke, hol a Jánoshalmi Pálinkafőzde párlatait készíti nagy lelkesedéssel…