Találatok száma: 2499
Eszünk

És. És? És!
2020. 09. 18. | Szabó Edit
Kellemes hangulat, laza elegancia, profi kiszolgálás, tiszta ízek – ezt kapja a vendég, ha úgy dönt, hogy elkölt egy ebédet Budapest belvárosában, az ÉS Bisztró meggypiros napernyőkkel árnyékolt teraszán…
Iszunk

Szerelem gyümölcse a Csepel-szigeten
2020. 09. 16. | Németh Ágnes
Horgásztó, állatfarm, mintaültetvény, borászat – minden itt van egy helyen. Gál Csaba és felesége, Dignisz Éva az egyetem óta egy pár. Szigetcsépi birtokuknak és boraiknak ma már mindenki csodájára jár…
Beszélgetünk

Az idők szavát meg kell hallani!
2020. 09. 12. | Vargha Márk
Beszélgetés Török Csabával
Ha balatoni borokról beszélünk, azonnal az olaszrizling vagy a kéknyelű jut eszünkbe; Török Csaba Szent György-hegyi birtoka, a 2HA azonban Toszkána fő fajtájáról, a sangioveséről lett híres…
Utazunk
Vendégoldal

Hivatalos sommelier szakmai képzés indul Magyarországon
2020. 09. 09. | Borsmenta
A Central European Wine Institute (CEWI) és a Magyar Sommelier Szövetség együttműködésében szeptember végén hivatalos, akkreditált sommelier szakmai képzés indul Magyarországon…
Eszünk

„Házikoszt” a Balatonnál
2020. 09. 07. | Vargha Márk
Két pince, jó borok, emlékezetes ételek. A Balaton déli partján a Kékajtó Borászat, északon pedig a PAP Wines vendéglátását élveztük…
Iszunk

Megszületett a Pécsi Egyetemi Birtok zenit pezsgője!
2020. 09. 04. | Németh Ágnes
Tudták, hogy egy mediterrán hangulatú pécsi kertben található a világ 6. legnagyobb szőlőgénbankja? És azt, hogy itt bor, sőt újabban tradicionális pezsgő is készül? Németh Ágnes meg is kóstolta. Íme a beszámoló…
Tesztelünk

Pálffy Pince: Héja 2018
2020. 09. 02. | Szabó Edit
Ez a traminiből készült narancsbor a Pálffy Pince eddigi legszebb kísérlete ezen a magasságon. Gazdag, intenzív, meglepő. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Iszunk

Kedvenc balatoni borteraszaink – déli part
2020. 08. 31. | Gónusz Gabriella
A Balaton körül mindig megtaláljuk azokat a borteraszokat, ahová jó beülni. Most a déli parti kedvenceinket vesszük sorra…
Iszunk

Kedvenc balatoni borteraszaink III.
2020. 08. 30. | Gónusz Gabriella
Eshet eső, fújhat szél, a Balaton körül mindig megtaláljuk azokat a borteraszokat, ahol kellemesen, jó borok társaságában múlathatjuk az időt…
Főzünk

Három gyors mártogatós
2020. 08. 24. | Szabó Edit
Íme három remek mártogatós: egy kapros-fetás, egy petrezselymes-tojásos és egy korianderes-kápiás. Vendégvárónak, vacsorára, együtt és külön-külön is ajánljuk…
Tesztelünk

Skrabski Pince: Irsai Olivér 2019
2020. 08. 21. | Szabó Edit
Skrabskiék Irsai Olivér bora friss, illatos, de a szokásosnál kicsit mélyebb, ezért ételek mellé is bátran kínálhatjuk…
Eszünk

Zsíros kenyér luxuskivitelben
2020. 08. 12. | Vargha Márk
Hogy mi történik, ha egy nem mindennapi zsíros kenyér és egy adag mangalica-tokaszalonna Gernot Heinrich boraival randevúzik a Borirodában? Vargha Márk elmeséli…
Vendégoldal

Pezsgőkonferencia Etyeken
2020. 08. 05. | Borsmenta
A tavalyi nagy sikerű indulás után az idén szeptember 3-án újra Pezsgőkonferenciát rendeznek az etyeki Rókusfalvy Birtokon. Az előadások után Pezsgőünnep is lesz…
Tesztelünk

Somlói Apátsági Pince: Juhfark 2018
2020. 08. 03. | Szabó Edit
A juhfark nem adja könnyen magát, sokszor még a hétpróbás borvagányokat is próbára teszi. A Somlói Apátsági Pince 2018-as bora azonban szerencsés csillagzat alatt született, szerintünk nincs ember, akinek nem ízlik…