Találatok száma: 2499
Iszunk

Tokaj, ahogy a felvidéki fiatalok látják
2020. 07. 14. | Bott Zsuzsanna
Bár közülük kevesen jártak Tokajban, de hallottak róla, az ott születő borokat örömmel kóstolják és nem tartják drágának a borkedvelő felvidéki fiatalok. Íme nem reprezentatív felmérésünk Bott Zsuzsanna tollából…
Főzünk

Rakott karfiol gerslivel
2020. 07. 13. | Szabó Edit
Az időt ugyan rá kell szánni, de a rakott karfiolt könnyű elkészíteni. Bármilyen évszakban, bármilyen napszakban tökéletes ebéd vagy vacsora…
Beszélgetünk

Jó humorral áldott meg bennünket az élet
2020. 07. 11. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Kovács Zitával
Kovács Zita a Mátrai borvidék egyik legismertebb arca. Ő a Kovács és Lánya Borászat ügyvezetője, a Mátrai Hegyközségi Tanács elnöke, a frissen nyílt Mátrai Borbár lelke. Most egy nemrég befejezett építkezésről és a mindennapokról kérdeztük…
Iszunk

Kedvenc balatoni borteraszaink I.
2020. 07. 10. | Gónusz Gabriella
A tüzes nyári nap vízpartra csábít, de a csobbanás előtt-után (helyett) néha jó üldögélni egy árnyas teraszon, pohárral a kézben. Sorozatunkban a legkedvesebb balatoni borteraszainkat gyűjtöttük össze…
Utazunk

Gombavadászat
2020. 07. 09. | Szabó Edit
Se nem állat, se nem növény, mégse élnénk nélküle, mi az? Hát a gomba! Valamennyi faj megismeréséhez kevés egy élet, pompájuk, formai gazdagságuk bámulatos. Magai Beáta gombásztáborában jártunk, és imádtuk…
Vendégoldal

Az ezerarcú Rány
2020. 07. 08. | Rácz Erika
Dűlőmesék 1. rész
Rácz Erika, az erdőbényei SanzonTokaj borásza minisorozatot indít a Borsmenta hasábjain. Írásaiból a Tokaji borvidék különleges dűlőit ismerhetjük meg közelebbről. Elsőként a Rány-dűlőt vette górcső alá…
Vendégoldal

Magyar éttermek a világ legjobbjai között!
2020. 07. 06. | Borsmenta
A Wine Spectator, a világ egyik legrangosabb boros szaklapja Award of Excellence minősítést adományozott két budapesti étteremnek…
Beszélgetünk

Kisüzemi sör a Csallóközből
2020. 07. 04. | Bott Zsuzsanna
Beszélgetés Baranyai Szilárddal
A határ szlovák oldalán is hódító útjára indult a kisüzemi sör. Baranyai Szilárd Nagymegyeren főzi Rye Island Beer márkanevű söreit, és az újdonságokat saját sörözőjének törzsvendégei kóstolhatják először…
Vendégoldal

Íme 5 ufó
2020. 07. 03. | Borsmenta
A Borászok Borásza díjátadón hagyomány, hogy a jelölteket az előző évi díjazott mutatja be. Az idén a 2019-es év Borászok Borásza, Figula Mihály tartott parádés beszédet. A szöveget változtatás nélkül közöljük…
Iszunk

Villány két arca
2020. 06. 30. | Vargha Márk
Elmúlt a karanténidőszak, újra szerveződnek a boros rendezvények. Horkay András, a CEWI igazgatója nemrég villányi borokat mutatott a közönségnek a budapesti Fiaker teraszán. A Borsmenta is ott járt…
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Furmint Brut
2020. 06. 29. | Szabó Edit
Garamvári Vencel, a pezsgőkészítés hazai nagy öregje jól nyúlt a furminthoz. Ezt a palackot egy meghitt estén ugyanúgy kinyithatjuk, mint egy komolyabb vacsorán a húsok mellé…
Beszélgetünk

Merre tart az egri bor?
2020. 06. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Lőrincz Györggyel
Ötödik sebességbe kapcsolt az Egri borvidék. A látogatókat színvonalas programok várják, és nemrég elindult az Egri Borműhely weboldala. Az útkeresés nehézségeiről és a kitűzött célokról Lőrincz Györgyöt kérdeztük…
Vendégoldal

Ezek Eger legjobb borai az idén!
2020. 06. 26. | Borsmenta
Lezajlott a XXIV. Egri Borvidéki Borverseny, amelyen 3 nap alatt 40 termelő 236 mintáját értékelték a bírák. Íme az eredmények…
Tesztelünk

Molnár és Fiai Pincészet: Zöldveltelini Brut Fehér Pezsgő 2018
2020. 06. 24. | Szabó Edit
Az Abasáron működő Molnár és Fiai az egyik legmodernebb mátrai pincészet. Zöld velteliniből készült brut pezsgőjük remek lesz a meleg nyári napokban…
Utazunk

Budapest két keréken – Raoul Wallenbergtől Anonymusig
2020. 06. 23. | Gónusz Gabriella
Ha az ember kerékárra pattan, egészen más arcát mutatja Budapest. A közel 20 kilométeres túra során számtalan ismerős helyet érintettünk, az élmény mégis különleges…