Találatok száma: 2499
Vendégoldal

Szöveglibák – avagy lapszerkesztés karaté idején
2020. 04. 01. | Szoruló Pál
A Marsbeton szupertitkos ámítógépét ismeretlen tettesek megkeszegelték...
Főzünk

Juhtúrós sztrapacska
2020. 03. 31. | Szabó Edit
Minden időben, minden évszakban, minden után és minden helyett. A juhtúrós sztrapacska örök favorit, tökéletes és megunhatatlan. Mi most saját szedésű medvehagymával és ibolyával dobtuk fel…
Beszélgetünk

Ezt tanuljuk életünk végéig
2020. 03. 28. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Február vége volt. Virágba borultak a mandulafák, friss fű sarjadt a szőlősorok között. A Sabar-dűlőben béke volt, egy szép év ígérete. Földi Bálint, a Sabar Borház borásza a pince legújabb borait mutatta, és beszélgettünk…
Iszunk

Fejedelmi szamorodnik
2020. 03. 26. | Szabó Edit
Nem lesz vidám húsvétunk, mi mégis bort ajánlunk az ünnepi asztalra. A Borsmenta szamorodnitesztjén két Szepsy-bor végzett az élen, de bármelyik tesztalanyunkat jó szívvel ajánljuk – akár csendes elmélkedéshez is…
Vendégoldal

Maradj otthon a Mentával!
2020. 03. 25. | Szabó Edit
Fotelmenta közösen
Igen. Maradj otthon – ez az első pont. Maradj egészséges. Mellesleg ez az utolsó pont is...
Főzünk

Tojásos nokedli
2020. 03. 23. | Klich Zsuzsa
A tojásos nokedli a tavasz hírnöke. Mi most kamutlisztből készítettük – nem nagyzási hóbortból, csupán azért, mert másféle lisztet nem kaptunk a boltban…
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Szamorodni Selection 2017
2020. 03. 22. | Szabó Edit
A Degenfeld birtok 2017-es édes szamorodnijához a bioművelésű Galambos-dűlő adta a sárga muskotályt. Friss, dűlőszelektált biobor készült belőle, inkább késői szüretes, mint szamorodnis hangulatban…
Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Édes Szamorodni 2014
2020. 03. 21. | Szabó Edit
Édes, nem, édes, nem – libikóka két világ között, hol ide billen, hol oda. Pedig van benne cukor rendesen, néha soknak is tűnik, mégis könnyű inni. A Pajzos édes szamorodnija emlékezetes bor…
Beszélgetünk

Házhoz megy a Világbéke
2020. 03. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Dudás Szilárddal
Az encsi Anyukám mondta, valamint a miskolci Pizza, Kávé, Világbéke is bezárt, de a Dudás testvérek nem bocsátják el a munkatársaikat. Miskolcon átálltak a házhoz szállításra, és bíznak benne, hogy sikerül átvészelniük a nehéz időket…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Édes Szamorodni 2008
2020. 03. 20. | Szabó Edit
Érett, gazdag, de nem túláradóan édes szamorodni, túrós édességek méltó párja. Ár-érték arányban is figyelemre méltó…
Vendégoldal

Add le a maszkot!
2020. 03. 20. | Borsmenta
Nyílt levél minden magyar szőlész-borászhoz és mezőgazdászhoz...
Iszunk

A bolondizmus diadala – Variszkusz-vertikális
2020. 03. 19. | Vargha Márk
Sok szépséget láttunk már életünkben, de ezt mi sem hittük volna! Bácsi Zoltán, a Variszkusz pince tulajdonosa 12 év rajnai rizlingjeiből tartott bemutatót. Egyik ámulatból a másikba estünk…
Tesztelünk

Szepsy Pince: Szamorodni 2013
2020. 03. 18. | Szabó Edit
Egy nagykönyves szamorodni Szepsy István pincéjéből. Térítő bor, azoknak is tetszeni fog, akik soha nem isznak édeset. Kéksajthoz, libamájhoz tökéletes választás…
Beszélgetünk

Online borkóstoló Csetvei Krisztinával
2020. 03. 17. | Szabó Edit
Online borkóstolót tart csütörtökönként a móri Csetvei pincészet tulajdonosa, Csetvei Krisztina. A borok házhoz szállítását egy ismert webáruház vállalta. A részletekről a borászt kérdeztük…
Tesztelünk

Palkó Borok: Jégcsepp Jégbor 2018
2020. 03. 16. | Szabó Edit
Jégbor nem születik túl gyakran minálunk. A Palkó Pince Jégcseppjéhez András-napkor szüretelték a szőlőt, mínusz 10 fokban. Az eredmény egy kedves, szerethető édes bor…