Találatok száma: 2499
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Teleki Villányi Shiraz 2019
2020. 02. 21. | Szabó Edit
Azt a gyümölcsös mindenit! Ez a shiraz mindent tud, amit egy könnyű vörösbornak tudnia kell, ráadásul az ára is elég meggyőző. A legmenőbb házibulibor evör…
Vendégoldal

Főzzünk magunknak - első a belső!
2020. 02. 21. | Szabó Ágnes
Megjelent egy különleges szakácskönyv, amely bátran ajánlható bárkinek, de segítségével a sérült emberek is könnyebben eligazodnak a konyha világában. A Főzzünk magunknak hiánypótló mű, és jótékony célokat is szolgál…
Iszunk

Syrah magyar módra
2020. 02. 20. | Szabó Edit
Nagyon vártuk ezt a kóstolót, igen kedveljük a fajtát. Igaz, kicsit szűkebb ívet rajzoltunk, mint szerettünk volna, de így is 5 borvidék 9 pincészetének tíz bora plusz egy francia syrah került a vaktesztelők elé…
Eszünk

A tökéletes babka titka
2020. 02. 19. | Csepe Erika
Hogy mi a babka? Közel-keleti töltött kalács. Elkészítését nemrég magától Shimi Aarontól tanulhattuk meg, akit nem véletlenül neveznek Babka Kingnek. Íme a titok, és néhány bevált recept egyenesen tőle…
Főzünk

Madártej
2020. 02. 17. | Klich Zsuzsa
Édes, illatos, gyönyörű – alig akad ember, aki ne szeretné. Az encsi Anyukám mondta étteremben egyenesen a Világbéke nevet adták neki. Igen, ez a madártej. Íme a recept…
Beszélgetünk

A szívünk is benne van
2020. 02. 15. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Dura Emesével
Nemrég ünnepelte első születésnapját Buda egyik legújabb borbárja, a Németvölgyi úton található Boriroda. Dura Emesét, a borszaküzletként is működő hely tulajdonosát a kínálatról és a poharak titkairól kérdeztük…
Iszunk

Borjour Viva Italia
2020. 02. 13. | Vargha Márk
Az olasz borok sokszínű világával ismerkedni mindig öröm. Nemrég a BorJour szervezésében tehettük ezt a budapesti Nemzeti Szállóban…
Iszunk

Nők a palack mögött
2020. 02. 12. | Szabó Edit
Borsos Kitty megálmodta, megtalálta hozzá a megfelelő partnereket, és a sommelier színház életre kelt. A színpadon borásznők mesélnek, Kaszás Gergő színművész pedig jól megválasztott irodalmi szemelvényekkel fűszerezi az estét…
Főzünk

Vörösboros őzpörkölt
2020. 02. 10. | Klich Zsuzsa
Készüljön szárnyasból, sertésből, marhából vagy vadból, a pörkölt nemzeti kincs, és mindenki a saját receptjére esküszik. Mi most őzpörköltet főztünk, nem egészen a hagyományos módon. Íme a recept…
Tesztelünk

Cseri Pincészet: Pannonhalmi Merlot 2016
2020. 02. 09. | Szabó Edit
A Cseri Pincészet 2016-os merlot-ját az érlelt vörösborok kedvelőinek ajánljuk…
Beszélgetünk

Tündérkert a Felvidéken
2020. 02. 08. | Bott Zsuzsanna
Beszélgetés Szalay Lászlóval
Szalay László csodálatos kertjében több mint 300 birsalmafa él. S hogy mi készül a rajtuk termő gyümölcsből? Elmeséli ő maga. Bott Zsuzsanna interjúja…
Tesztelünk

Stier Pincészet: Merlot 2015
2020. 02. 07. | Szabó Edit
A Stier Pincészet 2015-ös merlot-ja érlelési aromákban gazdag vörös. Azoknak fog tetszeni, akik nem a friss gyümölcsösséget, hanem az érettséget keresik a borokban…
Iszunk

Nem is lehettünk volna jobb helyen!
2020. 02. 07. | Szabó Edit
Furmint February, 2. rész
Ilyen volt a londoni Furmint February 2020 a kiállítók szemével…
Iszunk

London – Furmint February 2020
2020. 02. 06. | Szabó Edit
Furmint February, 1. rész
Új helyszínen, a tavalyinál sokkal nagyobb érdeklődés mellett zajlott Londonban az idei Furmint February rendezvény. A kóstolót a Wines of Hungary UK szervezte…
Vendégoldal

KávéBár Bazár 2020
2020. 02. 05. | Borsmenta
A hétvégén ismét megnyitja kapuit az ország legnagyobb kávébárja, a KávéBár Bazár. A fenntarthatóság, a csúcsminőség és a szakmai diverzitás jegyében szerveződő programot a Millenárison tartják…