Találatok száma: 2498
Főzünk

Fácánleves
2020. 02. 03. | Klich Zsuzsa
A fácánleves a legjobb ízű húsleves a világon. Minden bajra orvosság, nincs húsevő ember, aki ne szeretné. Íme a receptünk…
Tesztelünk

Mikóczi Pincészet: Merlot 2012
2020. 02. 01. | Szabó Edit
Ha van tipikus szivarbor, a Mikóczi Pincészet 2012-es szekszárdi merlot-ja egyértelműen az. Az érlelt borok kedvelőinek ajánljuk…
Eszünk

Élet az Aranyosidombon
2020. 01. 30. | Szabó Edit
„Tanyánktól az asztalig” – olvassuk a szlogent a poroszlói Aranyosidombi Udvarház étlapján, és hogy ez mennyire igaz, arról bárki meggyőződhet, aki egy derűs hétvégén ellátogat a Tisza-tóhoz…
Főzünk

A 10 legnépszerűbb ételrecept 2019-ből
2020. 01. 29. | Szabó Edit
Tavaszi zöldborsóleves, túrógombóc, halászlé Heimann Zoli bácsi szerint, töltött káposzta cserépedényben – néhány a tavalyi év legnépszerűbb Borsmenta-receptjei közül. Íme a top 10…
Főzünk

Süllő Zabos Géza receptje szerint
2020. 01. 28. | Klich Zsuzsa
Egy szép süllőt beszerezni nem könnyű, de ez a recept legnehezebb része. Ha már megvan, süssük meg Zabos Géza receptje szerint. Gyorsan elkészül, gyönyörű a tálon, a gyerekek pedig odalesznek, hogy sárkányt eszünk ebédre…
Iszunk

Ismét Furmint Február Londonban!
2020. 01. 27. | Szabó Edit
A tavalyi nagy sikerű rendezvény után az idén ismét bemutatkoznak Londonban a magyar furmintok. A Wines of Hungary UK által szervezett találkozónak a város egyik legrangosabb rendezvényhelyszíne, a Merchant Taylors’ Hall ad otthont…
Beszélgetünk

Beszippantott a pálinka világa
2020. 01. 25. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Ledő Mónikával
Pálinkamester, pálinkabíra – amit Ledő Mónika nem tud a pálinkákról, azt talán nem is érdemes tudni. Interjúnkban nemrég megjelent könyvéről és a pálinkakóstolás rejtelmeiről faggattuk…
Iszunk

Ha január, akkor Nagy Fehérvári Bormustra
2020. 01. 24. | Vargha Márk
A Nagy Fehérvári Bormustra a Borsmenta számára minden évben kötelező program, ám idei beszámolónk írója, Vargha Márk most járt először a rendezvényen. Íme az év első borfesztiválja az „újszülött” szemével…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Merlot 2016
2020. 01. 22. | Szabó Edit
A borhoz a pincészet soproni területei adták a szőlőt, nem etyeki tehát, ne tévesszen meg senkit a pincészet neve. Az igényesség és a stílus azonban felismerhetően az Etyeki Kúriáé…
Tesztelünk

Garger Pince: Merlot 2016
2020. 01. 21. | Szabó Edit
Ez a merlot azon a híres Vashegyen termett, amit kettévágott a trianoni határ. A túlsó oldala Eisenberg néven vált népszerűvé az osztrák borkedvelők körében, az innensőn pedig Garger Imre készíti kiváló borait rendkívüli elhivatottsággal…
Tesztelünk

Lavici Borházak: Merlot 2016
2020. 01. 20. | Szabó Edit
Lendületes, jól iható bor, remek arányokkal. Nyissuk ki kedd este. Vagy szerdán. De lehet akár vasárnap is…
Főzünk

Gyümölcskenyér
2020. 01. 20. | Klich Zsuzsa
Aszalt gyümölcsök, roppanó magvak, puha tészta – egy jó gyümölcskenyérben minden benne van, amitől a mogorva téli napokon is jobb lesz a kedvünk…
Tesztelünk

Heimann Családi Birtok: Merlot 2017
2020. 01. 19. | Szabó Edit
Heimannék csavarzáras merlot-ja családi ünnepek, baráti összejövetelek, házibulik kedvenc vöröse lehet. Önmagában és étel mellett egyaránt megállja a helyét, sokat gondolkodni nem kell rajta, de inni nagyon jó…
Tesztelünk

Rubin Borászat: Merlot 2017
2020. 01. 18. | Szabó Edit
A merlot a balatonboglári Rubin Borászat kiemelt fajtája, nagy becsben tartják. Ez a nagy testű, magas alkoholtartalmú vörös a szűztermésből készült. Füstölt húsok, vadak mellé ajánljuk…

Túrázz, hüttézz Ürömön!
2020. 01. 18. |
Napsütéses télben túrázni akkor is kellemes, ha a hőmérő higanyszála tartósan a nulla alatt időz. Utána egy húsleves az Ürömi Hüttében, és már tudod, hogy ezért az élményért minden téli vasárnapon szívesen fáznál egy kicsit…