Találatok száma: 2498
Beszélgetünk

Legközelebb tökfőzeléket készítek
2019. 11. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Ottolenghi csapatának főzött...
Főzünk

Világbajnok mákos pite
2019. 11. 29. | Klich Zsuzsa
Bár kicsit furának tűnhet, hogy krumpli és zsír is kell hozzá, mégis ez a legnagyszerűbb mákos pite a világon. Nem fojtós, nem száraz, nem ázott – éppen olyan, amilyennek lennie kell!
Vendégoldal

A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest
2019. 11. 29. | Borsmenta
Herczeg Ágnes magyar borszakértő a nemzetközi The Future 50 díj elnyerésével a világ 31 legkiemelkedőbb új generációs borszakértőjének listájára került…
Tesztelünk

Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017
2019. 11. 28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell kinyitni, a halászlé mellé…
Vendégoldal

Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!
2019. 11. 27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják…
Jásdi Pince: Lőczedombi Olaszrizling 2016
2019. 11. 26. | Szabó Edit
A vörös permi homokkővel fedett Lőczedombon 4-5000 palack olaszrizling születik évente. Közülük kinyitni egyet mindig ünnep, hiszen ez a bor igazi egyéniség. Gyakorlott fogyasztóknak ajánljuk…
Eszünk

A GoVolcanic és a gasztronómia
2019. 11. 26. | Szabó Edit
Az első adventi hétvégén, november 30-án és december 1-jén tartják a vulkanikus borok világtalálkozóját Budapesten. A több mint félszáz hazai és külföldi pincészet borai mellé izgalmas gasztronómiai program is társul…
Tesztelünk

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Mátrai Superior Olaszrizling Barrique 2017
2019. 11. 25. | Szabó Edit
Az egyik legszebb olaszrizling, amit valaha kóstoltunk. Selymes, mély és titokzatos, érdemes vele hosszabb időt eltölteni…
Beszélgetünk

Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez
2019. 11. 23. | Borsmenta
Beszélgetés Fabrizio Caldarazzóval
Iszunk

Jönnek a magyar ginek!
2019. 11. 21. | Barossné Koós Andrea
Opera Gin néven tavaly megnyílt az első hazai ginmanufaktúra, az Agárdi Pálinkfafőzde után a pálinkák fenegyereke, Pach Gábor is elkészítette a sajátját, sőt nemrég Gózon Péter bartender is saját gint alkotott. Tombol a ginőrület!
Vendégoldal

Szepsy István rangos nemzetközi elismerést kapott
2019. 11. 20. | Borsmenta
A borvilág egyik legrangosabb kitüntetésének tekinthető Walter Scheel éremmel díjazták Szepsy István tokaji borász munkásságát Németországban…
Tesztelünk

Molnár és Fiai Pincészet: Olaszrizling 2018
2019. 11. 19. | Szabó Edit
Kellemes, kedves, barátságos bor. Nem az, amivel a fa alá ülünk egy nyári estén, hanem az, amit kinyitunk a sült csirke mellé…
Utazunk

Pincetúra Elzászban
2019. 11. 17. | Vargha Márk
Mintha Walt Disney mesevilágában járnánk, olyan ez a kelet-franciaországi tartomány. Elragadó kisvárosok, macskaköves utcák, na meg a híres elzászi fehérbor, amiért önmagában érdemes felpattanni egy fapados repülőjáratra…
Beszélgetünk

Így lettem címlaplány
2019. 11. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Eszteró Anett-tel
Az idén a budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatója, Eszteró Anett címketerve díszíti a Vylyan Pincészet Bogyólé nevű borát. A címkepályázat nyertesével nem csak a vizuális művészetekről beszélgettünk…
Tesztelünk

Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017
2019. 11. 15. | Szabó Edit
Ehhez az emlékezetes olaszrizlinghez a Dobosi család szentantalfai biobirtokán szüretelték a szőlőt. Lassan igyuk, sok titkot rejt – minél tovább barátkozunk vele, annál szerethetőbbé válik…