Találatok száma: 2498
Tesztelünk

Csetvei Pince: Panna Rosé 2018
2019. 07. 17. | Szabó Edit
Ez a kékfrankos rozé maga az életöröm; nem csoda, hogy a móri borásznő éppen a kislányáról nevezte el Pannának…
Eszünk

Mediterrán varázs a Szent György-hegyen
2019. 07. 16. | Barossné Koós Andrea
200 méteres tengerszint feletti magasság, csodálatos panoráma, feledhetetlen naplemente, mediterrán életérzés, kitűnő ételek, helyi borok – és mindez Magyarországon! A Taberna Infinito vendégmarasztaló hely…
Főzünk

Ízletes nyári vacsora
2019. 07. 15. | Klich Zsuzsa
Zsenge főtt kukorica, friss saláta, zöldfűszerek, könnyű fetasajt – a meleg nyári napokon nem is kívánunk ennél komolyabb vacsorát…
Utazunk

Herculaneum, Pompeji, Vezúv
2019. 07. 12. | Szabó Edit
3. Nápoly környéke – Herculaneum, Pompeji, Vezúv
A két híres romváros, Herculaneum és Pompeji éppúgy kihagyhatatlan egy nápolyi utazásból, mint a tájat uraló, ma már békésen füstölgő Vezúv, amely annyi ember életét oltotta ki két évezreddel ezelőtt…
Főzünk

Parmezános rudak oregánóval
2019. 07. 08. | Klich Zsuzsa
Ez aztán a tökéletes borkorcsolya! Fűszeres, omlós, és bármilyen bor mellett megállja a helyét…
Beszélgetünk

Nem szeretem a titulusokat
2019. 07. 06. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Mérész Sándorral
Rutinos, okos vezető, és bár szorosan tartja a gyeplőt, a munkatársai rajonganak érte. Az Etyeki Kúria Borgazdaságnál mindenki egyszerűen csak így hívja: Kapitány. Mérész Sándorral beszélgettünk…
Eszünk

Vacsora a Salonban
2019. 07. 05. | Barossné Koós Andrea
Elegáns, egyedi és magyar – nagyjából ezzel a három szóval írható le a Salon étterem hétfogásos menüje, amelyet Wolf András kifejezetten a hazai alapanyagok és a magyar borok kettősére hangolt…
Tesztelünk

Csernyik Pince: Nyitány Rosé 2018
2019. 07. 04. | Szabó Edit
Csernyikék rozéját évek óta figyeljük, és egyre finomabb. A 2018-as jólesik a fa alatt egy nyári estén, de jól mutat az asztalon is, egy könnyű étel mellett…
Vendégoldal

Ki kér egy C-vitamin koktélt?
2019. 07. 03. | Borsmenta
Magyar találmányok ihlette koktélokat kóstolhatunk a nyáron Budapesten, az InterContinental teraszán...
Iszunk

Etyeki bor nyerte a Borsmenta rozétesztjét
2019. 07. 02. | Szabó Edit
A nyár slágere még mindig a rozé, ezért a Borsmenta tesztjén is megnéztük, milyen borok szerepelnek az idei kínálatban. Az első helyen etyeki, a másodikon mátrai, a harmadikon kunsági bor végzett. Lássuk a részletes értékelést…
Főzünk

Harcsa sáfrányos lisztben
2019. 07. 01. | Klich Zsuzsa
A harcsa viszonylag szálkamentes, könnyen tisztítható hal, tápláló és finom. Mi most sáfránnyal bolondítottuk meg, és kétféle nyári köretet is készítettünk hozzá…
Beszélgetünk

Másfél delfinszaltó csukamozdulattal
2019. 06. 29. | Szabó Edit
Beszélgetés Garamvári Vencellel
Volt idő, amikor az ország 3 legjobb műugrója között tartották számon, az élet azonban másként döntött, és Garamvári Vencel nem a sportban, hanem a pezsgőkészítésben alkotott maradandót. Szabó Edit interjúja.
Vendégoldal

Új ginek az Agárditól!
2019. 06. 28. | Borsmenta
Új párlatokkal színesíti kínálatát az Agárdi Pálinka. A tavaly ősszel bemutatott whisky, rum és gin mellé most két újabb gin érkezik a nyári koktélokhoz…
Eszünk

Mit ettünk a Kádár-korszakban?
2019. 06. 26. | Barossné Koós Andrea
A Konyhakör időutazásra hívta vendégeit, amikor a 2000-es évek óta magára hagyott Otthon Áruházba szervezte rendhagyó vacsoráját. Egy estére visszacsöppentünk a 70-es évekbe, és újraélhettük egy letűnt kor mindennapjait…
Főzünk

Túrógombóc szamócadzsemmel
2019. 06. 24. | Klich Zsuzsa
A túrógombóc a magyar konyha egyik klasszikusa, nincs háztartás, ahol nem készítik, és mindenki a magáéra esküszik. Íme egy megbízható recept azoknak a kezdőknek, akik még nem találtak rá a saját útjukra…