Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Édes Szamorodni 2014
2020. 03. 21. | Szabó Edit
Édes, nem, édes, nem – libikóka két világ között, hol ide billen, hol oda. Pedig van benne cukor rendesen, néha soknak is tűnik, mégis könnyű inni. A Pajzos édes szamorodnija emlékezetes bor…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Édes Szamorodni 2008
2020. 03. 20. | Szabó Edit
Érett, gazdag, de nem túláradóan édes szamorodni, túrós édességek méltó párja. Ár-érték arányban is figyelemre méltó…
Tesztelünk

Szepsy Pince: Szamorodni 2013
2020. 03. 18. | Szabó Edit
Egy nagykönyves szamorodni Szepsy István pincéjéből. Térítő bor, azoknak is tetszeni fog, akik soha nem isznak édeset. Kéksajthoz, libamájhoz tökéletes választás…
Tesztelünk

Palkó Borok: Jégcsepp Jégbor 2018
2020. 03. 16. | Szabó Edit
Jégbor nem születik túl gyakran minálunk. A Palkó Pince Jégcseppjéhez András-napkor szüretelték a szőlőt, mínusz 10 fokban. Az eredmény egy kedves, szerethető édes bor…
Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Száraz Szamorodni 2011
2020. 03. 11. | Szabó Edit
A jó száraz szamorodni ritka kincs, de a műfaj kedvelői örülhetnek, mert a Pajzos Pincészet 2011-es bora remekbe szabott. Jól iható, gazdag, fűszeres, igazi ünnepi vendégváró…
Tesztelünk

SanzonTokaj: Édes Szamorodni 2017
2020. 03. 05. | Szabó Edit
A SanzonTokaj édes szamorodnija a modern tokaji édes borok egyik szép példája. Pedáns, decens, nem vehemens, nem ront ajtóstól a házba…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Száraz Szamorodni 2007
2020. 03. 02. | Szabó Edit
A régi iskola hívei bizonyára örömmel fogadják az Obzidian Bormanufaktúra 2007-es száraz szamorodniját, amely hajlott kora ellenére még mindig jól tartja magát…
Tesztelünk

Mörk Pincészet: Merlot 2018
2020. 02. 29. | Szabó Edit
Könnyű, gyümölcsös nyári merlot lecsóhoz, töltött paprikához, grillételekhez…
Tesztelünk

Barta Pince: Öreg Király Szamorodni 2013
2020. 02. 26. | Szabó Edit
Ez a bor igazi egyéniség. Magas cukortartalma ellenére egyáltalán nem tűnik édesnek, és olyan intenzíven mutatja a termőhelyi jelleget, ahogyan csak a száraz borok szokták. Emlékezetes, komoly szamorodni, értő kóstolóknak ajánljuk…
Tesztelünk

Balassa Bor: Bomboly Édes Szamorodni 2017
2020. 02. 24. | Szabó Edit
Ehhez az édes szamorodnihoz a mádi Bomboly-dűlőben szedték a szőlőt, ahol az agyagos termőréteg alatt egy sereg izgalmas vulkanikus kőzetben keres magának helyet a növény gyökere. Nem kell hozzá semmi, egy étkezés végén ő maga a desszert…
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Teleki Villányi Shiraz 2019
2020. 02. 21. | Szabó Edit
Azt a gyümölcsös mindenit! Ez a shiraz mindent tud, amit egy könnyű vörösbornak tudnia kell, ráadásul az ára is elég meggyőző. A legmenőbb házibulibor evör…
Tesztelünk

Cseri Pincészet: Pannonhalmi Merlot 2016
2020. 02. 09. | Szabó Edit
A Cseri Pincészet 2016-os merlot-ját az érlelt vörösborok kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk

Stier Pincészet: Merlot 2015
2020. 02. 07. | Szabó Edit
A Stier Pincészet 2015-ös merlot-ja érlelési aromákban gazdag vörös. Azoknak fog tetszeni, akik nem a friss gyümölcsösséget, hanem az érettséget keresik a borokban…
Tesztelünk

Mikóczi Pincészet: Merlot 2012
2020. 02. 01. | Szabó Edit
Ha van tipikus szivarbor, a Mikóczi Pincészet 2012-es szekszárdi merlot-ja egyértelműen az. Az érlelt borok kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk

Etyeki Kúria: Merlot 2016
2020. 01. 22. | Szabó Edit
A borhoz a pincészet soproni területei adták a szőlőt, nem etyeki tehát, ne tévesszen meg senkit a pincészet neve. Az igényesség és a stílus azonban felismerhetően az Etyeki Kúriáé…