Tesztelünk

IKON Borászat: Shiraz 2017
2020. 05. 13. | Szabó Edit
Kedves, fűszeres, gyümölcsös shiraz az IKON-tól megszokott minőségben. Könnyű érteni, könnyű szeretni…
Tesztelünk

Molnár és Fiai Pincészet: Prémium Abasári Olaszrizling 2016
2020. 05. 10. | Szabó Edit
Korosodó mátrai olaszrizling egy kihívásokkal teli évjáratból. Az idősödő borok kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk

Kovács Nimród Borászat: Soul Syrah 2016
2020. 05. 08. | Szabó Edit
Kovács Nimródék syrah-ját elsősorban a gazdag, fűszeres borok kedvelőinek ajánljuk. Igazi gondolkodós bor...
Tesztelünk

Kerekes Szőlőbirtok és Pince: Syrah 2017
2020. 05. 06. | Szabó Edit
Aki szeretne egy jó mátrai syrah-t kóstolni, válassza a Kerekes Pince borát. Esti beszélgetésekhez vagy akár könnyebb húsételek mellé is kiváló….
Tesztelünk

Kiss Gábor Pincészete: Code 2017
2020. 05. 01. | Szabó Edit
Kiss Gábor borászatának régi tisztelői vagyunk, tizenöt éve kóstoljuk, amit a pincéje kínál, ezért mondjuk nyugodt szívvel: a 2017-es Code a legjobb cabernet franc, amit valaha készített – legalábbis eddig…
Tesztelünk

Éliás Birtok: Olaszrizling 2017
2020. 04. 29. | Szabó Edit
Ha ilyen volt az első, milyen lesz a többi? Az Éliás Birtok első olaszrizlingje igen jól sikerült, benne van minden, amiért egy badacsonyi bort szeretni tudunk. Télen-nyáron szezonja van…
Tesztelünk

Csernyik Pince: Olaszrizling 2018
2020. 04. 26. | Szabó Edit
Csernyikék olaszrizlingje jól eltalált, kellemes bor. Az is szeretni fogja, aki értékeli a termőhelyi jelleget, és az is, aki csak szeretne inni egy jót….
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Szamorodni Selection 2017
2020. 03. 22. | Szabó Edit
A Degenfeld birtok 2017-es édes szamorodnijához a bioművelésű Galambos-dűlő adta a sárga muskotályt. Friss, dűlőszelektált biobor készült belőle, inkább késői szüretes, mint szamorodnis hangulatban…
Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Édes Szamorodni 2014
2020. 03. 21. | Szabó Edit
Édes, nem, édes, nem – libikóka két világ között, hol ide billen, hol oda. Pedig van benne cukor rendesen, néha soknak is tűnik, mégis könnyű inni. A Pajzos édes szamorodnija emlékezetes bor…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Édes Szamorodni 2008
2020. 03. 20. | Szabó Edit
Érett, gazdag, de nem túláradóan édes szamorodni, túrós édességek méltó párja. Ár-érték arányban is figyelemre méltó…
Tesztelünk

Szepsy Pince: Szamorodni 2013
2020. 03. 18. | Szabó Edit
Egy nagykönyves szamorodni Szepsy István pincéjéből. Térítő bor, azoknak is tetszeni fog, akik soha nem isznak édeset. Kéksajthoz, libamájhoz tökéletes választás…
Tesztelünk

Palkó Borok: Jégcsepp Jégbor 2018
2020. 03. 16. | Szabó Edit
Jégbor nem születik túl gyakran minálunk. A Palkó Pince Jégcseppjéhez András-napkor szüretelték a szőlőt, mínusz 10 fokban. Az eredmény egy kedves, szerethető édes bor…
Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Száraz Szamorodni 2011
2020. 03. 11. | Szabó Edit
A jó száraz szamorodni ritka kincs, de a műfaj kedvelői örülhetnek, mert a Pajzos Pincészet 2011-es bora remekbe szabott. Jól iható, gazdag, fűszeres, igazi ünnepi vendégváró…
Tesztelünk

SanzonTokaj: Édes Szamorodni 2017
2020. 03. 05. | Szabó Edit
A SanzonTokaj édes szamorodnija a modern tokaji édes borok egyik szép példája. Pedáns, decens, nem vehemens, nem ront ajtóstól a házba…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Száraz Szamorodni 2007
2020. 03. 02. | Szabó Edit
A régi iskola hívei bizonyára örömmel fogadják az Obzidian Bormanufaktúra 2007-es száraz szamorodniját, amely hajlott kora ellenére még mindig jól tartja magát…