Beszélgetünk

Itt van dolgom
2017. 02. 18. | Szabó Edit
Beszélgetés Varkoly Ádámmal
Hétéves kora óta járja édesapjával a Tokaji borvidéket. Most huszonöt. Komoly, nyugodt, magabiztos. Mióta az eszét tudja, borász akart lenni. Varkoly Ádámmal, az Árpád-hegy Pince borászával a család szerencsi pincéjében beszélgettünk…
Iszunk

A címke mögött
2017. 02. 17. | Burai László
„Az ismereteimet szeretném rendszerezni” – válaszoltam csípőből a WSET középfokú tanfolyamon feltett kérdésre, hogy mit is keresek ott. Utólag végiggondolva tényleg erről is volt szó.
Eszünk

Sanzon lamúr
2017. 02. 15. | Szabó Edit
Könnyedség, elegancia, lendület, letisztult vonalak, finomság, lüktetés, báj, törékenység, őserő – vajon miért jutnak eszünkbe éppen ezek a fogalmak a tokaji borok kóstolása közben? Egy mindössze kéthektáros birtok, a SanzonTokaj borvacsoráján jártunk…
Iszunk

Kultúrkocsma a belváros dzsungelében
2017. 02. 15. | Bőti László
Habra fel! 2.
„Férfiálom” – ez is állhatna a budapesti Gozsdu-udvar tőszomszédságában megbúvó, a valóságban Pirítósra keresztelt kultúrkocsma bejárata felett, és ez röviden össze is foglalná a lényeget…
Eszünk

Francia ínyencségek tárháza
2017. 02. 14. | Szabó Hajnalka
A budapesti Francia Intézetben másfél éve megnyílt Le Gourmet de Bordeaux Franciaország ízeit varázsolja az asztalunkra…
Tesztelünk

Tokaj Montium: Barna-dűlő Furmint 2015
2017. 02. 13. | Szabó Edit
Érett gyümölcsös karakterű, telt, kissé édeskés furmint. Nagyon barátságos, ezért kezdő borfogyasztóknak is szívesen ajánljuk…
Főzünk

Krumplirózsa
2017. 02. 13. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 2.
Egyszerű, látványos, és ráadásul nagyon finom! Varga Anita Valentin-napi borkorcsolyáját akár a kezdő konyhatündérek is könnyedén elkészíthetik. Egy palack jó bor kell még hozzá, és kezdődhet a meghitt este…
Vendégoldal

Tortaálmok
2017. 02. 12. | Szabó Edit és Szabó Ágnes
Egy édes kis sorozat elé
Egy reménybeli cukrász, Szabó Ági tortákat álmodik. Fejtsük (süssük, kóstoljuk) meg együtt az álmait. A jövő héttől vasárnaponként.
Beszélgetünk

Rajongok a zöldségekért
2017. 02. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Daniel Berlinnel
Egy fiatal svéd megbabonázta a magyar közönséget: Daniel Berlin borvacsorájára pillanatok alatt elfogyott az összes hely. Az északi konyha egyik legfényesebb csillagával a két hétig tartó vacsorasorozat első estje előtt beszélgettünk, a Mák Bistróban…
Iszunk

Egy fiatal bika
2017. 02. 10. | Burai László
Bár nem most történt, de arra pontosan emlékszem, hogy az egyik első vörösbor, ami igazán ízlett, egy bikavér volt. Egy étteremben ajánlották az asztaltársaságunknak, nem akartam kilógni a sorból, így megkóstoltam. És milyen jól tettem!
Beszélgetünk

Együnk jól, legyünk jól!
2017. 02. 09. | Raab Zsuzsanna
Egészségtudatos kalandozások 3.
Mogyorósi Dóra közel tíz éve foglalkozik személyre szabott táplálkozási tanácsadással. Egy csésze tea mellett mesélt nekünk a hivatásáról, az ételek szervezetre gyakorolt hatásáról, és arról, hogy minden rajtunk múlik…
Vendégoldal

Meleg január
2017. 02. 08. | Bodó Judit
Bottszerda 2.
Ilonka néni töltött káposztája, kóstolás a Tokaji Bormívelők Társaságával, és életmorzsák a Bodó család hétköznapjaiból. Folytatódik Bodó Judit netnaplója…
Iszunk

Színes asztal, ízes bor
2017. 02. 07. | Szabó Hajnalka
A fiatalos hangulatú hely főként kevésbé ismert, de figyelemre méltó magyar pincészetek borait kínálja Budapest bulinegyedében. Borbárokat bemutató sorozatunk mai állomása a Kadarka…
Eszünk
Beszélgetünk

Mint a könyvekben
2017. 02. 05. | Upor László
Beszélgetés Radnóti Sándor esztétával
Radnóti Sándorral a könyvek irányából kanyarodunk az ételek felé, de hamar kiderül, hogy az esztéta is lehet haspók, nemcsak a nagy magyar író.