Tesztelünk
Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2015 című cikk borítóképe

Hilltop Borászat: Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2015

2017. 03. 03. | Szabó Edit
Üde, rendkívül energikus fehérbor az egzotikus gyümölcsök illatával és pazar parfümösséggel. Aki szereti az intenzív aromákat, ezt is kedvelni fogja.
Iszunk
Hasonló a hasonlónak örül című cikk borítóképe

Hasonló a hasonlónak örül

2017. 03. 02. | Bőti László
Habra fel! 3.
Ízlelgetjük a fatábla feliratát: SÖR丨SAJT. Lelki szemeink előtt sárgálló cheddarok, lágy brie-k és izgalmas, kisüzemi sörökkel teli korsók jelennek meg. Úgy sejtjük, hogy így egymás mellett valami igazán maradandót fognak alkotni…
Iszunk
Egérízű? Merkaptános? Mi ez? című cikk borítóképe

Egérízű? Merkaptános? Mi ez?

2017. 03. 01. | Szabó Hajnalka
Tudják, hogy milyen az, ha egy bor egérízű? És ha penészes? Mi már tudjuk… Rendhagyó borkóstolón jártunk, ahol kivételesen nem a jobbnál jobb tételeket töltögették a poharunkba, épp ellenkezőleg: az volt a cél, hogy minél több borhibát megismerjünk…
Utazunk
Paul Bocuse piacán című cikk borítóképe

Paul Bocuse piacán

2017. 02. 28. | Szabó Edit
Lyon nem elérhetetlen célpont, fapados járatok is repülnek oda. Érdemes egy hosszú hétvégét eltölteni ebben a kedves városban, sétálni az öreg utcákon, inni egy kávét valamelyik folyó partján, és kóstolni, kóstolni, kóstolni…
Eszünk
Nyersen, finomat! című cikk borítóképe

Nyersen, finomat!

2017. 02. 27. | Raab Zsuzsanna
Nem kell ahhoz feltétlenül vegánnak lenni, hogy néha igent mondjunk egy-egy vegán ételre. A Veggie Nyers Vegán Bisztróban nyugodtan végigkóstolhatunk egy egész sor ételt, fel sem fog tűnni, hogy „mentes”...
Főzünk
A dobostorta című cikk borítóképe

A dobostorta

2017. 02. 26. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 2. Fussunk neki másodszor!
Ennek a sütinek persze semmi köze a doboláshoz és a dobverőhöz. De valld be, kiskorodban te is beugrottál.
Beszélgetünk
Imádom az adrenalinfröccsöt című cikk borítóképe

Imádom az adrenalinfröccsöt

2017. 02. 25. | Szabó Edit
Beszélgetés Tüü Péterrel
Mozdulatai elegánsak, tudása megalapozott, magyarul is, angolul is szellemesen társalog. Ha borválasztásról van szó, nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Tüü Péter, az Arany Kaviár Étterem munkatársa 2017 magyar sommelier-bajnoka…
Tesztelünk
Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2012 című cikk borítóképe

Sebestyén Pince: Iván-völgyi Bikavér 2012

2017. 02. 24. | Szabó Edit
Ez a tiszta, gyümölcsös, jó ivású bor öreg tőkék terméséből készült. Azok fogják szeretni elsősorban, akik a bikavérben nem a testet, hanem az eleganciát keresik.
Főzünk
Ricottás császárzsemle című cikk borítóképe

Ricottás császárzsemle

2017. 02. 24. | Varga Anita
Borkorcsolyák Varga Anita konyhájából 3.
Ez a sütemény nagyon sokarcú. Tökéletesen megfelel egy könnyű vörös- vagy egy érleltebb fehérbor mellé, de a gyerekek is örülnek neki, ha reggelire kínáljuk. Minden a tálaláson múlik…
Iszunk
Miért éppen Panama? című cikk borítóképe

Miért éppen Panama?

2017. 02. 24. | Burai László
Jóval kisebb mérete miatt természetes, hogy kisebb jelentőséggel bír – gondolhatnánk a közép-amerikai államról. Erre azonban alaposan rácáfol az ország, szinte minden kávérajongó izgalomba jön, ha panamai kávét kóstolhat. Főleg, ha geisháról van szó...
Iszunk
A Monarchia elfeledett dűlői című cikk borítóképe

A Monarchia elfeledett dűlői

2017. 02. 23. | Bőti László
Szlovákia, Csehország, Szlovénia Románia, Horvátország, Szerbia és Ausztria dűlőit egyetlen este alatt bebarangolni nem is olyan képtelen vállalkozás. A különleges utazásra a CEWI hívta az érdeklődőket, az útikalauz Ercsey Dániel volt…
Vendégoldal
Szita, szita péntek, szerelem csütörtök… című cikk borítóképe

Szita, szita péntek, szerelem csütörtök…

2017. 02. 22. | Bodó Judit
Bottszerda 3.
Bodó Judit netnaplójának harmadik részéből kiderül, mi a jó a Furmint Februárban, ki az a Furmint Dani, miért készített fél Bodrogkisfalud trollhajat szabadidejében, és hogy miért van olykor váláshangulat a Bodó családban…
Eszünk
Egy „Szimpla” vasárnap című cikk borítóképe

Egy „Szimpla” vasárnap

2017. 02. 21. | Szabó Hajnalka
Gyakran járunk piacra, szeretjük a nyüzsgést, az árubőséget, a termelők személyes történeteit, de a budapesti vasárnapi Szimpla valamiért jó ideje kimaradt. Nemrég a környéken volt dolgunk, és akkor jutott eszünkbe, hogy milyen régen láttuk kedvenc romkocsmánkat nappali fényben…
Eszünk
A vidék íze, és ami mögötte van című cikk borítóképe

A vidék íze, és ami mögötte van

2017. 02. 20. | Raab Zsuzsanna
Háztáji mangalica, ellenőrzött gazdaságból származó sajt, szezonális, közvetlenül a termelőtől beszerzett roppanós zöldség és zamatos gyümölcs – melyik nagyvárosi ember ne vágyna minderre? A Házikóban szerencsére ez mind megtalálható. Sőt!…
Főzünk
A Rákóczi-túrós című cikk borítóképe

A Rákóczi-túrós

2017. 02. 19. | Szabó Ágnes
Tortaálmok 1.: Először az üst mellett
A cukrász az az ember, aki kiteljesedni hívja az anyagot, a sütemény pedig nem más, mint a jó együttműködés jutalma és mércéje.