Iszunk

Hétköznapi buborékok
2016. 06. 24. | Burai László
Ha a héten a kávékról esett szó az időközben beköszöntött nyár kapcsán, akkor a bor sem maradhat ki. A hőségben igazán jólesik egy hűvös fröccs, egy rozé vagy egy habzóbor. Pár éve elért minket is a láz, jobbnál jobb buborékos borokat lehet a boltokban találni.
Beszélgetünk

Akinek a neve márka
2016. 06. 23. | Szabó Edit
Kamocsay Ákos hetvenéves
„Negyvenhat éve dolgozom a szőlő és a bor közelében, de eszem ágában sincs boldog nyugdíjasként figyelni az évszakok múlását…”
Iszunk

Jegelve
2016. 06. 22. | Burai László
Ahogy beköszönt a kánikula, úgy csökken radikálisan a forró italok népszerűsége egy kávézóban. Természetes, hogy ilyenkor még a kávéban is a hűvöset keressük – lássuk, miből választhatunk!
Tesztelünk

Gere Attila Pincészete: Rosé Frici 2015
2016. 06. 21. |
Egy tál cseresznye és eper – pohárba töltve. Üde, lendületes, barátságos, de nem behízelgő gyöngyöző bor. Könnyen adja magát, de azért van benne tartás...
Főzünk

Június ajándéka: a cseresznye
2016. 06. 21. | Raab Zsuzsanna
Kívül ropog, a húsa lédús, jelentős százaléka víz, maga a vitalitás. Nem csoda, hogy már az ókorban az „istenek eledelének” tartották...
Iszunk

Élni és élni hagyni
2016. 06. 18. | Szabó Edit
Maurer Oszkár családja négy generáció óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel, ő maga is ezt tanulta, de a tervei megvalósítását csak a délszláv háború befejezése után kezdhette el. Azóta viszont igen eredményesen dolgozik…
Utazunk

Gondolj másképp Pannonhalmára!
2016. 06. 17. | Burai László
Bár a boraikat kifejezetten szeretem, legutóbb 13 évesen jártam Pannonhalmán, így kifejezetten örültem, amikor az Apátság sajtókirándulásra hívott. Ugyan a program szerint nem elsősorban a borokra helyezték a hangsúlyt, mégsem lehetett kihagyni a túrát.
Beszélgetünk

Keresem az eleganciát
2016. 06. 16. | Szabó Edit
Beszélgetés Berecz Stéphanie-val
„Tisztességes munkát végezni csak elmélyülten lehet. A szőlőben, a pincében figyelni, érzékelni kell. Ez nem matematika. A szőlő, a bor a természet része…”
Beszélgetünk

Valódi csapatmunka
2016. 06. 15. | Burai László
A végéhez közeledik a versenyszezon a baristáknál, június 22. és 25. között Dublinban dől el, hogy ki készíti a legjobb kávékat a világon. Két fontos kategóriában is szurkolhatunk magyar versenyzőnek, Schreiber Nikolett a Brewers Cupon, míg Deák Joci a baristák között méreti meg magát.
Beszélgetünk

Maximalista vagyok
2016. 06. 14. | Szabó Edit
Öt ország kétszázegy sillerbora indult a Paksi Sillerfesztivál idei versenyén. Közülük a borbírák a Muth Pálinka és Borpince cabernet franc sillerét ítélték a legkiemelkedőbbnek, a legjobb paksi sillerért járó díjat pedig Kovács Sándor, a Fabro Pince tulajdonosa vehette át…
Beszélgetünk

Nem vagyok partiarc
2016. 06. 11. | Szabó Edit
A Baraka étterem konyhafőnöke azt állítja magáról, hogy nem a szavak embere. Meglehet. Ám ha ízekről és textúrákról van szó, nála választékosabban ember nem beszél. Mert Biró Norbert rajongásig szereti, amit csinál. Úgy főz, ahogyan más lélegzik – magától értetődő természetességgel…
Iszunk

Habozzunk!
2016. 06. 10. | Burai László
A bor és a kávé mellett azért a sörökre is kíváncsi vagyok általában, bár az ipari söröket elég hamar meg szoktam unni. Más a helyzet a kézművesekkel: ezek között rengeteg izgalmas van, ráadásul a hétvégén egy helyen lehet őket kóstolni.
Tesztelünk

Gere Attila Pincészete: Fehér Frici 2015
2016. 06. 09. | Szabó Edit
A legtökéletesebb nyári italok egyike. Üde, lendületes, nagy melegben kiváló frissítő. Nem kell rajta sokat gondolkodni, inkább kérjünk még egy pohárral...
Főzünk

Juhtúróval töltött gombafejek
2016. 06. 09. | Szabó Edit
Villámgyors, látványos étel, akár vendégváró falatnak is tökéletes, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.
Iszunk

Egy legenda fia
2016. 06. 08. | Burai László
Minden borvidéknek megvan a saját bejáratú legendás borásza. A nehezen megközelíthető, sokszor ellentétes megítélésű, nagy természet, akit azért mindenki elismer, ugyan sokszor csak a háta mögött.