Iszunk

PAP Wines és Pósta Borház kóstoló a Mitiszol?-ban
2023. 10. 28. | Nádasi Eszter
Szent György-hegyi vörösek, szekszárdi fehér cuvée, szürkebarát narancsbor és amforás kadarka – a fenntarthatóság elveit követő borászatok népszerű tételeivel ismerkedtünk. A felsorolás még nem teljes…
Tesztelünk

Maróti Pince: Mátrai Hárslevelű 2016
2023. 10. 26. | Szabó Edit
A Maróti Pince 2016-os hárslevelűje igazi különlegesség. Könnyedségével és ízgazdagságával lenyűgözi fogyasztóját – kár, hogy alig maradt már belőle…
Főzünk

Egyszerű krumplileves
2023. 10. 25. | Szabó Edit
Gyors, olcsó, egyszerű, finom. Ez a krumplileves könnyen a család kedvencévé válhat…
Iszunk

Ismeretlen ismerős: a Border Birtok
2023. 10. 24. | Vargha Márk
Mindig szeretünk újdonságokat felfedezni, olyan pincékben kóstolni, ahol még nem fordultunk meg korábban. Vargha Márk a balatoncsicsói Border Birtokon járt, ahol Dér Gábor boraival kötött közelebbi ismeretséget…
Tesztelünk

Benkő Borház: Hárslevelű 2021
2023. 10. 20. | Szabó Edit
A Benkő Borház 2021-es hárslevelűje csikó még, de már így is szerethető. Halas, spárgás ételek mellé ajánljuk…
Főzünk

Hagymás-sajtos rudacska
2023. 10. 19. | Fülöp Timi
Ez az isteni sajtos rudacska friss és ropogós. Reggelire, uzsonnára kiváló, de akár mártogatós mellé is tálalhatjuk, és ami a legjobb: felhasználjuk hozzá a zöldhagyma kidobásra ítélt részét…
Eszünk

Ez aztán nem piskóta!
2023. 10. 19. | Szaniszló Noémi
A Piskóta – Minden, ami mentes pékség-kávézó kínálata a diétázók álma. Minden van, amire az ember vágyik, glutén-, tej- és cukormentes, esetleg vegán változatban, de az eredetihez a megtévesztésig hasonló textúrával és ízvilággal…
Vendégoldal

Olívaszüret a Szent György-hegyen!
2023. 10. 18. | Borsmenta
Október 21-én és 22-én olívaszüret lesz a Taberna Infinito csodálatos, mediterrán kertjében. Az élménynek bárki részese lehet, aki szeretné a hétvégét a szabadban, jó emberek, finom falatok és jó borok társaságában tölteni…
Vendégoldal

Szüreti varázslat
2023. 10. 17. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 2.
Gondolatok a szőlőérlelő őszről, a borász vívódásairól, a bölcs ősök fájó hiányáról. Bornaplója 2. részében dr. Kaibinger Tamás a kőszegi Unger Bormanufaktúra szüretéről és a természetes borról mesél…
Tesztelünk

Tűzkő Birtok: Hárslevelű 2019
2023. 10. 15. | Szabó Edit
A Tűzkő Birtok 2019-es hárslevelűje a mindennapok bora. Csirkehúsos fogások vagy akár egy könnyű rizottó mellé tökéletes választás…
Utazunk

Ravenna - Dante ezer arca és még egy
2023. 10. 14. | Juga Péter
Olyan város ez, Északkelet-Olaszország partjainál, amelyben ott van a szédítően tökéletes nyugalom és a mediterrán nyüzsgés is egymás mellett, békében. Ebben a csábító kettősségben nagyon kellemesen telik ám az idő…
Iszunk

Mulatság a szőlőben
2023. 10. 13. | Szabó Edit
Szőlőhegyen bandukolni, friss mustot kóstolni, dűlőmeséket hallgatni, borászokkal együtt borozni, jó társaságban beszélgetni, este csendesen mulatni – aki erre vágyik, annak ott a helye október 14-én Bodrogkisfaludon, a Mindszenthavi Mulatságon…
Tesztelünk

Somlói Apátsági Pince: Hárslevelű 2019
2023. 10. 11. | Szabó Edit
A Somlói Apátsági Pince 2019-es hárslevelűje boldogító bor, az embernek mosolyogni támad kedve tőle…
Főzünk

Aranydurbincs sütőben
2023. 10. 10. | Szabó Edit
A hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, mégsem eszünk belőle eleget. Ezt az aranydurbincsot könnyű elkészíteni, és mivel sütőben sül, a konyhát sem kell fél napon át szellőztetni utána…
Tesztelünk

Fekete Pince Somló: Hárslevelű 2018
2023. 10. 09. | Szabó Edit
A Fekete Pince hárslevelűje tipikus somlói bor, gyógynövényes ízvilággal, jó savakkal, határozott, termőhelyi karakterrel. Zöldséges, csirkehúsos ételekhez ajánljuk…