Utazunk

Ravenna – egy konyhakultúra mozaikja
2023. 10. 08. | Juga Péter
Ha mindig a látnivalók vannak terítéken, akkor előbb vagy utóbb éhen maradunk. Így hát újraterítjük az asztalt, és nekilátunk ízérzékünk és szépérzékünk kielégítésének. Következzék egy kellemes vacsora meséje Ravennából...
Beszélgetünk

Palacsintakirályság
2023. 10. 07. | Balla Nikolett
Beszélgetés Oszlánczi Rékával
Sós, édes, rántott, amerikai, klasszikus… A miskolci Creppy Palacsintaház lenyűgöző kínálatával sok rajongót vonz. Tulajdonos-vezetője, Oszlánczi Réka huszonkét évesen nyitotta a helyet, és azóta is rendíthetetlenül menetel előre...
Iszunk

Ilyen volt a Kerekdomb
2023. 10. 06. | Vargha Márk
Álombeli időjárási körülmények, szinte hibátlan szervezés, magas színvonalú kulturális programok, igényes étel- és borkínálat – ez volt az idei Kerekdomb Fesztivál, legalábbis az azon harmadízben részt vevő Vargha Márk szemével…
Vendégoldal

A gondolat teremtő ereje
2023. 10. 03. | Dr. Kaibinger Tamás
Kaibinger Tamás bornaplója 1.
Mostantól egy éven keresztül Kaibinger Tamás, a kőszegi Unger Bormanufaktúra egyik tulajdonosa osztja meg velünk gondolatait kéthetenként. Bornaplója első részében bemutatja a szereplőket és a bátor, cseppet sem szokványos indulást…
Főzünk

Gombás rizottó sültpaprika-ágyon, avokádósalátával
2023. 10. 02. | Fülöp Timi
Ez a tápláló, húsmentes, különleges ízvilágú főétel Fülöp Timi saját kreációja. Aki szereti a rizottót, a gombát és az avokádót, bátran vágjon bele…
Beszélgetünk

Itt égni kell, mint a fáklya
2023. 09. 30. | Szabó Edit
Beszélgetés Horkay Andrással
Közel másfél évtizede, hogy megnyitotta kapuit Budapesten Horkay András boros iskolája, a Central European Wine Institute (CEWI). A képzés népszerűsége azóta is töretlen, és ma már több vidéki városba is elviszik a tudást…
Utazunk

Róma – de mit tettek értünk a rómaiak?
2023. 09. 29. | Juga Péter
Róma, az örök város a világ egyik legnépszerűbb úti célja, ahol a nevezetességek körül minden évszakban turisták hada tolong. De mit tegyünk, ha szeretnénk elkerülni a tömeget? Íme néhány hasznos tanács az olasz fővárosba utazóknak…
Eszünk

Megnyílt a Bazaar Budapest!
2023. 09. 28. | Szabó Edit
Minden szinten szinte minden! Sörkert, brunchétterem, olasz vendéglő és keleti vacsorázóhely várja a közönséget Budapest bulinegyedében, a Gozsdu udvar tőszomszédságában...
Főzünk

Tejfölös fejtettbab-leves
2023. 09. 27. | Szabó Edit
Nyáron hidegen, télen melegen, sok kaporral, pici ecettel: a fejtettbab-leves gyerekkorunk egyik kedvence volt, főleg ha utána palacsinta következett…
Beszélgetünk

A konyhában séfek, otthon testvérek
2023. 09. 23. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Interjú Solymosi Alexszel és Solymosi Krisztiánnal
A Solymosi testvérpár, Alex és Krisztián azon szerencsések közé tartozik, akik álmaik munkáját végezhetik, és a köztük lévő testvéri köteléket még szorosabbra fűzte a közös munka. Márton-Szombathy Zsuzsa beszélgetett velük…
Vendégoldal

Világhírű koreai szerzetes séf Budapesten!
2023. 09. 22. | Borsmenta
A budapesti Koreai Kulturális Fesztivál meghívott vendégeként a magyar fővárosba látogat Jeong Kwan, a Chef's Table című Netflix-sorozat filozófus-séfje. A szerzetesnő előadása online is megtekinthető...
Utazunk

Piombino – a láthatáron Elba szigete
2023. 09. 21. | Juga Péter
Piombino kedves kikötőváros a Tirrén-tenger partján. Sokan azért keresik fel, mert innen a legkönnyebb áthajózni Elba szigetére, de az se jár rosszul, aki itt tölt el néhány napot…
Beszélgetünk

Megevett a hegy
2023. 09. 16. | Szabó Edit
Cartwright Éva Brüsszelbe költözött. Elhagyta a Somlói borvidéket, amiért tizenkét éven keresztül dolgozott fáradhatatlanul. Különleges birodalma, a Somlói Borok Boltja egyelőre még működik, de hogy jövőre mi lesz, azt nem tudja senki. Szabó Edit interjúja…
Utazunk

Siena – lóverseny olasz módra
2023. 09. 13. | Juga Péter
Errefelé James Bond a tetőkön sétál, az épületek az időtlenség hangulatát árasztják, és minden zugot betölt a tomboló életkedv. Siena ünnepekkor a legizgalmasabb. Juga Péter a Palio idején merült el a tömegben…
Főzünk

Portobello gomba sajttal töltve
2023. 09. 12. | Szabó Edit
A Portobello gomba gyönyörű, nagy kalapját könnyű megtölteni. Finom, egészséges és látványos fogást készíthetünk belőle szűk félóra alatt…