Találatok száma: 2498
Beszélgetünk

Ez így gömbölyű
2019. 06. 22. | Szabó Edit
A Mátra nagy öregje hetvenhét éves, de még mindig olyan hetykén csapja a fejébe a sildes sapkát, mintha nem is a pincébe, hanem a bálba indulna. Szőke Mátyáson nem fog az idő, de a gondolatait kristálytisztává érlelte a kor. Érdemes figyelni rá…
Eszünk

A Glédában pezseg az élet
2019. 06. 21. | Szabó Edit
Óbuda új színfoltja, a Gléda vendéglő kellemesebb és üdébb már nem is lehetne, a két tulajdonos, Deli János és Kerekes Sándor alaposan kitesz magáért. Nemrég champagne-vacsorán jártunk náluk…
Iszunk

Sörök a Hübristől
2019. 06. 19. | Szabó Edit
Egyszerűség, letisztultság, hétköznapi elegancia – leginkább ezekkel a kifejezésekkel jellemezhető Székesfehérár új kisüzemi sörfőzdéje. A Hübris nemrég mutatta be portfólióját a szakmai közönségnek…
Főzünk

Rebarbarás szamócaszörp és -dzsem
2019. 06. 17. | Klich Zsuzsa
Csak egyszer kell nekifutni, és végül szörpünk is, dzsemünk is lesz. A szörp a rebarbara fanyarságának köszönhetően remek frissítő, a dzsem pedig kalácsra kenve vagy sültek mellé is kiváló.
Utazunk

Capri vagy Procida? Válassz, ha tudsz!
2019. 06. 16. | Szabó Edit
2. Nápoly környéke - Két csodasziget
Nápoly forgalmas kikötőjéből hajók is, kompok is indulnak a környékbeli szigetekre. Valahová kötelező elutazni akkor is, ha csak néhány napra jöttünk. Hogy miért? Elmondjuk!
Beszélgetünk
Eszünk

Földes Józsi házias ízei
2019. 06. 14. | Szabó Edit
A budapesti Hotel InterContinental legendás szakácsa, Földes Józsi 2007-ben nyitott vendéglőt a Frankel Leó úton, és ott várta vendégeit egészen 2012-ben bekövetkezett haláláig. Nevét, hagyatékát és receptjeit a család és a régi személyzet viszi tovább, nem is akárhogyan…
Vendégoldal

Debrecziner Gourmet negyedszer!
2019. 06. 13. | Borsmenta
Június harmadik hétvégéjén ismét megtelik gasztroőrültekkel a debreceni Nagyerdő Békás-tó körüli parkja. Péntek déltől vasárnap estig fővárosi és vidéki sztárséfek, cukrászok, italszakértők várják a közönséget. Íme 10 ok, amiért mi mindenképpen ott leszünk…
Főzünk

Cukkinifasírt spárgakrémmel
2019. 06. 11. | Klich Zsuzsa
Nyár van, megjelent a friss cukkini a piacon, és szerencsére még mindig tart a spárgaszezon. Készítsünk cukkinifasírtot, és tálaljuk spárgakrémmel. Ez az egyik legfinomabb húsmentes étel, érdemes megkóstolni!
Beszélgetünk

Borral festeni izgalmas kihívás
2019. 06. 10. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Győzővel
Szabó Győző színművész és Gasztonyi Kálmán festőművész közösen alkotta meg Teleki Zsigmond portréját, a Teleki borcsalád borait használva festékül. A jótékonysági akció részleteiről Szabó Győzőt kérdeztük…
Beszélgetünk

Gyüttem, de nem megyek
2019. 06. 08. | Szabó Edit és Pesti Eszter
Beszélgetés Rácz Erikával
Határozott, céltudatos, elképesztő munkabírású nő. Öt éve vezeti a SanzonTokajt, amit azért kezdett építeni, mert örökölt egy darab szőlőt Erdőbénye határában, és úgy gondolta, hogy akkor ezzel neki dolga van. Rácz Erikával beszélgettünk…
Eszünk

Nyárra fel, izzítsuk a grilleket!
2019. 06. 07. | Barossné Koós Andrea
Bár az időjárás tréfás kedvében van, azért a nyár az idén sem marad el. Érdemes hát feltérképezni, hol szerezhetjük be a grillezéshez szükséges kellékeket. Van egy ötletünk…
Főzünk

Szamócaturmix
2019. 06. 06. | Klich Zsuzsa
A szamóca az egyik legszebb, legillatosabb gyümölcsünk, csodás a színe, tele van vitaminnal, méregtelenít, fiatalít, és ráadásul még fogyaszt is. Egy nagy pohár szamócaturmixszal jól indul a nap!
Utazunk

Látni. Nápolyt és…
2019. 06. 04. | Szabó Edit
1. Nápoly és az Archeológiai Múzeum
A pizza, a spagetti és a limoncello hazájában járunk, ahol minden csupa szag, csupa íz. Nápoly egy fapados járattal könnyedén elérhető Budapestről, és egy hosszú hétvégére bármelyik évszakban tökéletes célpont…
Főzünk

Zöldborsóleves édesen, nokedlivel
2019. 06. 03. | Klich Zsuzsa
Éljen a június, éljen a zöldborsóleves! Íme egy klasszikus recept, amolyan nagymama-féle. Ez az az íz, amit imádtunk gyerekkorunkban, és amit a mi gyerekeink is imádnak. Aki egyszer megkóstolta, nem tud leszokni róla, de szerencsére nem is kell…